Home » Forum » Zo dom geweest 0

Zo dom geweest

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Puntje
Zo dom geweest

Hoi allemaal

Lang getwijfeld om dit wel of niet te plaatsen.
Maar ik ga het toch doen.
Ik hoop op advies en steun en niet op kritiek.
Natuurlijk snap ik dat dat er zeker zou zijn maar ik voel me al al zo verschrikkelijk en ik weet dat wat ik gedaan heb fout is.

Het zit zo.

Samen met mijn partner en kids hebben we een goed gezin.
We zijn al meer dan 10 jaar samen en dat gaat goed met normale ups en downs.
Op een sport gelegenheid van 1 van onze kinderen zit een vader die mij wel eens via fb een bericht gedaan heeft. Ik heb helemaal niks met hem en het stelde in eerste instantie ook niks voor.
Hij was wel direct heel direct en flirterig in dat bericht.
Ik ben hier verder niet op in gegaan. En heb dit ook verteld aan mijn man.
Dus de stempel flirt heeft deze man al. Dat zie je ook aan zijn manier van doen.
In tussentijd hebben we eigenlijk nooit meer kontakt gehad.
Tot dat hij me aansprak bij een feestje vd 1 vd kinderen
Ik heb hem toen dom achteraf een bericht gedaan of hij nog leuke fotos had van de kinderen. Zonder bij bedoelingen. Em toen stuurde hij me wat foto's.
We zijn onschuldig in gesprek gegaan over van alles en nog wat. En toen vond ik dat best leuk. En ik zag er nog geen gevaar in. Tot dat ik steeds vaker een berichtje kreeg.
Elke keer ben ik toch zo gek geweest er op te reageren.
Dit heeft in totaal een aantal wkn geduurd. De appjes werden steeds anders van toon met een kus en slaap lekker. En hij sprak zelfs even over gevoelens.
Dit laatste had ik ook ergens wel maar geen verliefdheid meer dat ik dacht wat betekend dit.. Verwarring.
Hij begon aan te sturen op een afspraak. De eerste keer heb ik dat afgezegd. De 2e keer ben ik gegaan. We hebben een uurtje rondgelopen. Bij het afscheid wou hij me kussen en gaf me een vluchtige kus op de mond. Ik heb dit verder afgewezen. Een 2e afspraak volgde. Ook nu gingen we een rondje lopen. Verder ia er niks gebeurd. We appte toen een keer toen ik uit was. Hij maakte zich zorgen dat ik alleen op de fiets ging en vroeg me te appen als ik thuis was.
Dit laatste heb ik gedaan. De laatste app was. Ik ben thuis schat en een kus er achter. De rest heeft hij altijd gewist.
Deze laatste app is gelezen door zijn vriendin.
Die grote vraagtekens had en mij en mijn vriend een app gedaan heeft met de mededeling dat dat niet weer moest.
Mijn vriend was in eerste instantie niet echt onder de indruk.
Ik vertelde hoe de laatste apps waren ontstaan en hij had er vrede mee. Ik heb alleen dat van het uitgaan met mijn vriendin verteld. De dag erna kwam hij er toch op terug. Het zat hem niet lekker. Dus er was nog een kort gesprek over. Hij heeft wel toen die vriendin van hem geappt. Of ze hem wou bellen. Maar dit heeft ze niet gedaan.
Hierna hebben ze geen kontakt gehad.
Al het mogelijke kontakt is geblokt van beide kanten. Wat ik goed begrijp. Ik had zelf de hele chat geschiedenis ook gewist dus mijn vriend weet ook alleen dit wat ik verteld heb.. Nu zit het er aan te komen dat hun elkaar gaan treffen op de sport waar 1 van onze kinderen samen op zitten. Inmiddels bijna 2 maand geleden dat dit gebeurd is.
Ik maak me onwijs veel zorgen. Ik weet dat ik fout ben geweest. Maar omdat ik er per direct resoluut mee ben gestopt en hem ook geblokt heb hoop ik dat dit hierbij blijft. Heel egoïstisch misschien. Maar geloof me ik zit op de blaren. Ben beroerd. Voel me onwijs schuldig en ben er letterlijk ziek van. Terecht ik weet het.. Ik snap niet dat ik dir gedaan heb. Achter af denk ik dat het soort aandacht is wat ik zocht. En de apps werkte verslavend. We hebben ook 2x gebeld. Dit weten beide partijen niet.
Mijn vriend is een echte goedzak. Hij zou haar zeker aanspreken komende week. Dat weet ik zeker.
Wie heeft er ook eens zoiets meegemaakt? Heb je dit toen verteld? Ik zoek eigenlijk soort gelijke verhalen.
Ik moest dit even delen. Van me af praten..

AnneJ
Steun

Hopelijk lukt het je man ook om je te steunen en niet om aan je te gaan twijfelen.
Ik zou het zo uitleggen. Je hebt je door zijn manier van doen, van vriendschappelijk tot flirten tot quasi intiem gedoe met foto's en praten teveel laten meenemen.
Je had er zelf al eerder een eind aan moeten maken. Dat is jou kwetsbaarheid. Waarom heb je er geen eind aan gemaakt? Je weet heel goed dat dit riskant gedrag is en je wil je gezin niet in de waagschaal stellen.
Deze man heeft dit vast ook bij andere vrouwen gedaan, het is een soort stijl die met hem te maken heeft, niet met jou, maar het zorgt er voor dat vrouwen hem makkelijk aandacht geven.
Jij bent nu gewaarschuwd en hebt er van geleerd en het zal niet meer gebeuren. Voortaan ga je eerder 'nee' zeggen of iemand blokkeren of je man vragen iemand op afstand te zetten.
Verder zou ik er geen woord aan vuil maken.

Mari
ja

wat AnneJ zegt: eerlijk zijn maar het vooral niet te groot maken. Ook niet voor jezelf en vooral niet voor jezelf: je hebt een fout gemaakt. Nu heb je spijt en je betoont je spijt. Je bent menselijk. Klaar

Puntje
Zorgen

Dank jullie voor jullie reactie AnneJ en Mari.
Het voelde alsof het allemaal niet zoveel kwaad kon. Heel gek. Als of ik er half niet bij was. Het heeft ook een week geduurd voordat ik helemaal besefte wat er nou eigenlijk gebeurd was. Als of dit niet over mij ging.. In eerste instantie voelde ik opluchting. Daarna alleen maar stress. En besef. Stom..
Ik ben nog 1 ding vergeten te melden. Hij is een keer langs gereden want we appte voor de sport en hij was in de buurt. Hij appte me dat en toen zei ik ah joh rijd even langs dan maak ik koffie en dan moeten we gaan. Nog geen 5 minuten. Dit heb ik toen ook verteld aan mijn partner. Direct die dag.
Ook nu reageerde mijn vriend met okay. Al vond hij dit wel een beetje vaag.
Na het app verhaal naar voren is gekomen ben ik ontzettend bang ook omdat zij dit nog niet weet en dan gaat nadenken. Ik ben bang dat mijn man dit gaat vertellen aan haar. Hij is dit niet vergeten namelijk want dit kwam nog even naar voren die dag. Bah bah wat een situatie.
Ik denk er over om hem te bellen en dit voor te leggen. Anderzijds heb ik totaal geen behoefte dit te doen.
Ik zit er wel heel erg mee. Wordt er snachts wakker van met een kloppend bonkend hart. Zal ik hem bellen zodat we een gelijk verhaal hebben? Want ik ben bang dat hij wat anders zou zeggen.

Dus even concreet. 2 weten van de app. De ene weet niet van de ander dat de geschiedenis gewist is. En denkt wellicht wel dat de ander zich niet druk maakt omdat daar alles wel gelezen is. En de een weet van de koffie en de andere niet. Ondertussen zijn we wel een periode verder en heeft ze de kans gehad mijn vriend te bellen en dit niet gedaan. Help! Ik kan niet meer nadenken.

AnneJ
Gewoon stoppen

Het doet een beetje denken eraan alsof je 'gegroomed' bent door deze gast. Die zorgen er ook voor dat het slachtoffer zich niet aan de situatie kan onttrekken en zich schuldig voelt, de verantwoordelijkheid naar zich toe trekt.
Toe zeg, laat het los, elke poging om gedoe voor te zijn gaat juist gedoe veroorzaken. Het is te ver gegaan, je hebt er van geleerd. "Excuus als ik het niet meteen gedetailleerd genoeg heb uitgelegd, het is nogal een stom verhaal waar ik me over schaam."

AnneJ
Grooming

https://nl.wikipedia.org/wiki/Grooming_(zedenmisdrijf)

Lees dit eens. Niet om wat jou gebeurt is groter te maken dan nodig is, maar hoe kun je je verweren tegen dit soort gedrag waar jij blijkbaar vatbaar voor bent.

Bijvoorbeeld als je het niet vertrouwd of er geen prettig gevoel bij hebt denk dan niet: afspraak is afspraak, maar zeg wat je ook afgesproken hebt af, want: je hebt er geen goed gevoel bij de tekst ontbreekt je nog, maar je stopt er wel mee. Sommige mensen zijn nogal behendig met jou 'afspraken' en 'toezeggingen' af te dwingen. Het is handig om dat te leren herkennen. Ook logica waarmee je je gechanteerd voelt werkt zo. Je denkt: het is logisch, dus moet ik het doen, maar het voelt niet goed. Dan is er iets waar je nog geen tekst bij hebt, dus neem je afstand. Je hebt altijd eigen keuze, je hoeft je door een ander niet te laten dwingen of forceren tot dingen die je niet wil doen. Ook al lijkt het dat er heel wat tegenover staat, het is te mooi om waar te zijn en brengt je in de problemen.

Heel belangrijk om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Fransien
Kaarten op tafel en zure appel

Je maakt je nu duidelijk zorgen over wat de vriendin weet en wat je vriend weet.
Weet hij alles? Zo nee leg al je kaarten op tafel, dan kan hij geen extra info van de vriendin krijgen, dan ben je van die zorg af.
Wat de vriendin wel en niet weet is niet jouw zaak, dat is tussen hen.
Vertrouwt hij je nog? Je kunt het hem vragen, en je kunt hem vertellen dat je je hier erg naar onder voelt omdat je dit nooit gewild hebt.

Als je in de richting van vreemdgaan komt is het juist belangrijk om in een keer alles te vertellen. Als er iedere keer weer meer dingen boven tafel komen zal hij je steeds minder gaan vertrouwen en dat is wel het laatste wat je wil. Dus bijt door de zure appel heen en leg alles op tafel.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.