Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

reina

reina

16-03-2009 om 11:59

Frankrijk

Ondanks alle aantrekkeljke aanbiedingen voor de meivakantie die momenteel m'n mailbox inrollen wil ik in de meivakantie persé weg met de caravan (de zomer- en herfstvakantie zijn al geboekt, dan gaan we ver weg en een zomer zonder caravan is geen échte zomer ). We maken geen vaste plannen, laten het van het weer afhangen hoe ver we rijden, maar we hebben maar 10 dagen, dus liever niet te ver. Als het een beetje weer is zal het wel Frankrijk worden. Vroeger kwamen we daar vaak, de laatste jaren veel minder. Wie heeft een leuke suggestie qua streek, bijv. in midden-Frankrijk, wij houden van kleine slenterdorpjes, leuke marktjes, terrasjes, galerieën, kijktuinen (Villandry en Monet zagen we vorig jaar al) etc etc. Normandië en de Vogezen hebben we de afgelopen jaren al een paar keer gezien, dus dat doen we dit keer niet.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Jura

Ik vond de Jura erg mooi. En goed te doen qua afstand as ik me goed herinner.
Als je daar heengaat moet je zeker naar Les cascades (watervallen) d'Herisson gaan en naar het plaatsje Beaume-les-Messieurs. Dat is echt zo geweldig mooi !!Google maar even.

Damajo

reina

reina

17-03-2009 om 20:53

Damajo

Ik ken de Jura van een paar jaar geleden en ben naar Les Cascades geweest, maar ...het was een droge zomer en er was geen water te bekennen

Ach

Ach wat jammer, dan heb ik meer geluk gehad met die watervallen..
We stonden bij Frasnois op een camping waar je vuurtjes mocht stoken bij de tent. Dat deed iedereen dan ook met als gevolg een rokershoestje aan het eind van de vakantie terwijl ik niet eens rookte.
Omgeving van Barcelonette, is dat wat? Wel iets verder rijden maar schitterend daar in de zuidelijke Alpen.Ik heb er wilde marmotten gezien. Wij hebben wel een tussenstop gedaan, in Beaune,in een Novotel. Ook een stad waar je rustig een dagje kunt blijven want er is veel moois te zien. Of ben je daar ook al geweest ?

Damajo

reina

reina

18-03-2009 om 06:58

Damajo

Barcelonette ken ik volgens mij niet, Beaune wel, maar van heel lang geleden, we zijn vroeger heel vaak in Frankrijk geweest en trokken dan van camping tot camping, maar om na jaren dezelfde streek weer eens te bezoeken, vind ik helemaal niet erg. Ik verzamel tips, dan kijk ik straks wat qua weer mogelijk is. Deze neem ik zeker mee!
In de Jura stonden wij op een boerderijcamping, waar ik 's ochtends vroeg regelmatig oog-in-oog stond met koeien die over het veldje liepen

Reina, ik weet nog wel wat

Ken je de buurt van Bourges al? Dat ligt op zo'n 700 km. in midden Frankrijk.

Wij zijn er een paar dagen geweest op doortrek naar het zuiden en ik vond het er prachtig.

Wij zaten tussen Bourges en Clermont Ferrand.

Google is op Gorges Sioule. Ohja en overal zijn er van die leuke dorpjes, kan niet missen in Frankrijk he.

http://rocks.institution.free.fr/vakantie/paginafoto/sioule.htm

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.pauliat.com/images/img77_th.jpg&imgrefurl=http://www.pauliat.com/activiteiten.html&usg=__LGS_ATr0e_cTh9AQpwveKutpSjc=&h=488&w=650&sz=109&hl=nl&start=7&um=1&tbnid=l55XX7jUA4V6kM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dcher%2Brivier%26hl%3Dnl%26lr%3D%26sa%3DN%26um%3D1

http://www.valdesioule.com/

Vera*

Vera*

18-03-2009 om 10:35

Haha ot

Les cascades (watervallen) d'Herisson die hebben we ook gezien. Het water van de waterval was minder dan dat wat als regen uit de lucht kwam. Wij hebben daar heel veel nattigheid gehad en zijn na een paar dagen maar snel doorgereden naar het zuiden.

reina

reina

18-03-2009 om 19:10

Lis@

Dat is een streek waar we ooit wel eens geweest zijn, maar niet al te uitgebreid bekeken en ook al jááren geleden, onthou ik ook ! En nu maar duimen dat het weer dan al goed genoeg is om in Frankrijk te blijven!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.