Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Vakantieganger

Vakantieganger

19-08-2019 om 21:56

Hoe was het ? Vakantie

Hoihoi, nieuw draadje. Mijn vraag is: waar zijn jullie dit jaar op vakantie geweest en is het aan te raden ? Wij zijn dit jaar wegens omstandigheden thuis gebleven. Ben benieuwd ! Wie weet kunnen we elkaar iets aanraden voor volgend jaar ! šŸ˜Š

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-08-2019 om 22:37

Friesland

Wij zijn nu in Earnewoude in Friesland. Mooi huis met een sloepje aan de aanlegsteiger in de tuin.
Dat varen hadden we nog nooit gedaan en we vinden het leuk.
We zijn verder al in Franeker geweest bij het Planetarium, Drachten en het Woudagemaal gaan we nog doen.
Ik vind Friesland wel leuk om een keer gedaan te hebben, maar de omgeving saai.

Texel blijft hier toch favoriet.

Op de bonnefooi

Hier hadden we de vliegtickets al geboekt toen rugproblematiek dreigde roet in het eten te gooien. We zijn uiteindelijk wel gegaan en hebben per dag bekeken of we op lokatie bleven. Ik reed, waardoor we nog heel veel leuke plekken bezocht hebben.
Het was van te voren spannend, maar het open laten hoe een vakantie zich zal voltrekken, heeft ook wel iets verrassends.
Onze keuzes werden bepaald door het weer; was het ergens te warm, gingen we de hitte uit de weg naar gebieden die ook mooi waren. Zo kom je op de meest onverwachte plaatsen aan; nooit gedacht Lake Placid aan te doen.
Op de bonnefooi, waar ook heen, heeft ook wel iets.

Vakantieganger

Vakantieganger

20-08-2019 om 00:02

Flanagan

Jaa snap ik hoor ! Op de bonnefooi is spannend maar ik denk dat je juist op plekjes komt waar je anders niet geweest bent of zou komen. Heb je door Florida gereisd ?

Stickertje

Stickertje

20-08-2019 om 08:05

Rondreis met de vouwwagen door Scandinaviƫ

We hadden alleen de overtocht van Denemarken naar Zweden geboekt en hebben ter plaatse gekeken waar we heen wilden/waar het wat beter weer was.
De tieners mee in hun eigen tentjes, het was in een woord fantastisch. Drie weken weggeweest en veel gezien en gedaan, vooral natuurwandelingen en maar 2 musea.
Volgend jaar weer gewoon naar Frankrijk want financieel hakt Scandinaviƫ er goed in.

Frys

Frys

20-08-2019 om 09:31

Dendy

Leuk dat je in Friesland met vakantie bent, maar de omgeving waar je bent vind ik ook saai. Het zuidwesten is veel leuker en afwisselender. Sneek is leuk om te verkennen, Lemmer is leuk, maar wel heel toeristisch en vanaf morgen ook extra druk door een festival. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar Texel is ook bij ons de favoriete vakantieplek.

Wij zijn twee weken weggeweest naar Limburg, maar de eerste week weinig gedaan door de warmte en de tweede week nog wat gefietst en gewandeld in de omgeving. Daarna gelijk weer aan het werk en dat was wel jammer, de afgelopen jaren gingen we of niet of maar een paar dagen weg en ik miste het vakantiegevoel daardoor, lekker thuis in de tuin genieten van de rust en het niks hoeven doen. Volgend jaar weer korter weg denk ik.

Tijgeroog

Tijgeroog

20-08-2019 om 09:43

Westelijke alpen enzo

Met 2 opgooitentjes en niet te veel spullen. Eerst een aantal dagen Zwitserland, waar we onder andere onderaan de Matterhorn gestaan hebben. Daarna een huttentocht in Italiƫ, waar we veel gemzen en steenbokken en bergmarmotten gezien hebben. Vervolgens naar de Ecrins in Frankrijk, met gletsjers en een keer canyoning. En daarna door naar de Provence, met lavendelvelden en marktjes.

En overal veel geklommen, gewandeld en geklettersteigd.
We hadden geen strak plan van te voren, wel ideeƫn over gebieden waar we heen zouden willen en wat we daar ongeveer zouden willen doen. Het is erg goed bevallen, bijzonder was het ook om te zien dat je ook binnen de Alpen op een uur of 2 uur rijden opeens weer in een hele andere omgeving zit. Andere bergen, andere dalen, ander soort begroeiing, ander soort bebouwing.

Vakantieganger,

We hebben New Engeland gezien. Eerst plan om bovenlangs een deel Canada te pakkken maar het gebied rond de grote meren van Canada was warm en nat.
We waren blij dat we die weken niets geboekt hadden en in de vrijheid waren onze reis aan te passen.

Oja, we hebben ook amish country bezocht en de buggyā€™s veelvuldig voorbij zien gaan. Waarschijnlijk omdat het goed weer was, anders blijven ze binnen. En we zijn in Detroit geweest en een bezoek gebracht aan de village van Ford in het ford museum. Leuke gesprekkken gehad met Amerikaanse die in Nederland gewerkt had.
Juist die onverwachtse gebeurtenissen maken een vakantie iets waaraan je terug denkt.

Rissie

Rissie

20-08-2019 om 10:10

Limburg

En hoewel het weer heel erg meeviel, we ontzettend veel leuke dingen gedaan hebben en de twee (pre-)pubers zich meestal heel gezellig gedragen hebben, had ik moeite in de "vakantiestemming" te komen. Ergens was er te veel stress...

Vooral de eerste paar dagen was dat jammer, langzamerhand kwam het wel goed, en nu geniet ik na met de foto's.

Grootste aanrader: Zooparc Overloon! (Zuid-Gelderland, maar vanaf onze locatie goed te doen).
Ook Kasteel de Keverberg was erg leuk (met op te lossen mysterie, een puzzel/speurtocht voor het hele gezin)

Frankrijk

Wij hebben gekampeerd in het zuiden van Bourgondiƫ. Prima camping, mooi weer en dan is het al gauw goed. Frankrijk viel ons ook mee. De mensen waren vriendelijk, mijn Frans was voor bij de bakker goed genoeg.

@Rissie, Overloon ligt in Noord-Brabant en dichterbij de Limburgse grens dan de Gelderse. ;-)

Jersey

Wij zijn nu op het Kanaaleiland Jersey. Een aanrader. Prachtige omgeving, leuke bezienswaardigheden, vriendelijke mensen. En heel veel restaurantjes.

Frankrijk...

Goh wat een verassing :-D
We hadden een gite geboekt in de Auvergne, stond aan het einde van een zanpad en de enige buren waren mooie Limousin koeien. Tuin om huis van 3500m2 dus de hond kon zonder probleem zichzelf uitlaten. Mooi weer gehad, gezwommen in de Allier, wijnproeverij gedaan (dankzij climaatverandering is er in de Auvergne tegenwoording lekker wijn).
Nu even weer thuis en dan een weekje op Schiermonnikoog. For somethibg complitely different.
Sini

Rissie

Rissie

20-08-2019 om 15:01

AnnaNiem

Oh, ik zie het, je hebt gelijk. Zo zie je toch steeds weer verrassende dingen als je de kaart/provincies van Nederland bekijkt :-)

Paasei

Paasei

20-08-2019 om 16:24

.. for something completely different..

.. even aanhaken op Sini; Wij hebben t nog tegoed en vertrekken binnenkort naar de Balkan, Tsjechie, Slowakije en Hongarije. Die laatste twee zijn volkomen onbekend voor ons en dat wordt dus een verassing..:-). We hebben gekozen voor bergen-water combi; eerst het Tatragebergte en dan Budapest en het Balatonmeer. Wie er ooit is geweest; ik hoor graag tips!

Het wordt trouwens een hotel-rondreis. Ik houd wel van in de watten gelegd worden en we hoeven geen rekening meer te houden met de koters.. die willen echt niet meer mee. Dus weer lekker op stap met zn 2en, en niet in de drukke/dure schoolvakantie periode. Ik heb er zin in!

Grytsje

Grytsje

20-08-2019 om 16:35

Dendy, Friesland tips

Ik ben deze zomer terug naar it Heitelan gegaan. Saai? Echt niet! Er worden enorm veel evenementen georganiseerd. De VVV kan je meer vertellen. Op een mooie dag hebben we gefietst door de Zuid-Westhoek. Topper was o.a. Joure, schattig stadje en het museum (Douwe Egberts, koffie en thee, zilversmederij, drukwerkmuseum) was veel leuker dan we hadden kunnen denken. Overheerlijk gegeten bij de Jongens van Joure. Sloten is prachtig. Hindelopen ook. Wandelen in de bossen bij Oranjewoud en daarna het museum BelvĆ©dĆØre (moderne kunst, niet te groot, goed cafĆ©). Google ook nog even op de Aldfaers Erfroute, vinden jullie dat leuk? Andere aanrader voor lekker eten: Lokaal Op Hatsum, bijzondere lokatie, lekkere keuken.

Triva

Triva

20-08-2019 om 16:50

paasei

Kijk nog even naar: We zijn er bijna (volgens mij zitten die ook in dat gebied)

Arda

Arda

20-08-2019 om 17:15

Vakantie(s)

Deze zomer ben ik een midweek naar Portugal geweest met een vriendin (leuk maar wel heel kort en wil graag terug om meer van het land te zien, ik ken Portugal helemaal niet en ik vond het echt fantastisch), een week wandelen in Schotland met een goede vriend (altijd mooi) en een gezinsvakantie (met man en kinderen) naar Bretagne (op verzoek van man, ik ken de streek goed, hij niet, hij vond het heel mooi en we hebben een fijne tijd gehad. Een goede combinatie tussen natuur, cultuur, strand en niet al te tropisch weer...).

Met de kerst gaan we samen met de familie van mijn man op vakantie. Niet naar zijn geboorteland maar ergens anders heen, waarschijnlijk in Latijns Amerika. We gaan een beetje smokkelen met dagen en blijven dus iets langer weg dan de vakantie.

Voor de herfstvakantie geen plannen maar dat kan nog veranderen uiteraard. Man en ik gaan nog wel een weekend naar Belgiƫ voor een huwelijk en dan blijven we een extra dag zodat we ook nog even iets van de omgeving kunnen ontdekken.

Ik ga zelf liever wat vaker weg en dan korter dan minder vaak en langer. Ik ga graag weg en vind het leuk om van alles te ontdekken maar ik ben ook altijd wel graag thuis en vind het altijd jammer om heel veel sociale activiteiten thuis te missen. Plus de huisdieren natuurlijk!

Misdreavus

Misdreavus

20-08-2019 om 17:27

Londen

Shop till you drop met mijn dochter en mijn man, zoon voelde zich niet geroepen en bleef voor het eerst alleen thuis.
Helaas moesten we eerder naar huis vanwege een sterfgeval, maar gelukkig had mijn dochter er flink de vaart in gehad en hadden we in de 2 dagen dat we er waren eigenlijk wel zo'n beetje alles gedaan wat ze het liefste wilde doen.
De bezienswaardigheden hoefden niet, snap ik ook wel, want ze was niet voor het eerst in Londen. Ze wilde naar Camden, naar Hamley's en naar Westfields voor kleding en animespullen en ze wilde eten bij het Hard Rock CafƩ.
Ondanks het abrupte einde was het heel erg leuk.
Al valt de metro niet mee met een rolstoel, best wel veel stations waar je alleen met een gewone trap in of uit kunt, maar gelukkig is mijn man heel bedreven in het naar boven en beneden sjouwen van een rolstoel ;)

40er

40er

20-08-2019 om 17:51

Tsjechiƫ

Praag en rondom. Mooi, warm en indrukwekkend!
Via toeristische route terug, ook heerlijk relaxed. Nu nog een weekje thuis, ook heerlijk.
Binnenkort maar eens plannen maken voor volgend jaar.

Rissie

Dan ben je in mijn woonplaats geweest! Het Zooparc trekt altijd veel mensen. Net als het oorlogsmuseum. We verdubbelen altijd in inwonertal in de zomermaanden door alle vakantie accomodaties en atracties. Leuk dat je zo genoten hebt!

Hilde

Hilde

20-08-2019 om 18:57

Iets heel anders

Gewandeld in de Franse Alpen met mijn vriend. We zijn allebei in de 50, we kennen elkaar een jaar en deze vakantie leek een soort ultieme relatietest šŸ˜Šā¤
Het is allemaal goed gegaan en het was heerlijk samen!
Leuke bijkomstigheid: ik heb altijd in mijn eentje vakanties betaald voor mij en mijn dochter. Nu met vriend deelden we de kosten. Ik ben oprecht verbaasd over de hoeveelheid geld die ik overhou......;-)

Paasei

Paasei

20-08-2019 om 19:43

We zijn er bijna

Geweldig programma dat, ja.. lekker rondtouren met de caravan, samen met een groep andere senioren.. we zijn nog een jaar of 10 te jong voor de doelgroep, maar oh wat lijkt het me leuk! Lekker kneuteren op de camping! We kijken de serie dan ook graag.

De route dit jaar is idd Balkan, maar dan dieper. Bosnie Herznogwat, Montenegro, Kroatie. Ik ga er een beetje van uit dat de bergen van het Tatragebergte er ongeveer zo -ongerept- uit zien als die in Montenegro op TV. Ik hoop dat de vergelijking daar op houdt; de schrijnende kloof tussen (erg) arm en rijk is daar duidelijk zichtbaar en je een rijke tourist voelen bevordert het vakantiegevoel niet.

Moemie

Moemie

20-08-2019 om 21:11

IJsland

Ben er nog van onderste boven. Wat een prachtige natuur! Zou vandaag nog terug willen. Al veel gezien maar dit staat nu bovenaan als mijn favoriete bestemming

Phryne Fisher

Phryne Fisher

20-08-2019 om 21:50

Afrika

Jongste en ik zijn naar Kenia en Tanzania (Zanzibar) geweest. De safariā€™s waren erg indrukwekkend, en de wandeling vlak na zonsopgang onvergetelijk. De hele dag op de savanne zonder toiletgebouwen, dus je plasje doen achter een bosje terwijl er een hagedis om je heen rent een bijzondere ervaring. Het was wel heel inspannend. Elke dag vroeg op, uren in een hobbelende bus, overal stof! We hebben ook ervaren hoe het is om een vlucht te missen, en in de stress te zitten bij een overgeboekt vliegtuig. Kleine vliegveldjes met 1 dixie, waar per dag minstens 1000 man op gaat.
De week daarna zaten we in een relaxt resort bij een heerlijk zwembad, een prachtig strand, supermooie kamer, heerlijk vakantie vieren.
Ik had het niet willen missen, maar weet nu wel dat ik niet echt reizigersbloed heb, en ook niet echt stressbestendig ben bij tegenslagen en plotselinge veranderingen.

Thursday Next

Thursday Next

20-08-2019 om 22:42

Ierland

Toen we er net waren was in NL een hittegolf en problemen op Schiphol...
Prachtig land, we deden een rondreis langs de westkust en verbleven in 4 vakantiehuisjes/appartementen.
Vooral het laatste huisje was mooi, aan de oceaan met een strandje op een paar minuten loopafstand, dus jongste dochter en ik gingen 1 a 2x per dag zwemmen (een kwartiertje of zo want het water was koud).
We hadden bijna elke dag wel iets van regen maar grotendeels was het droog en rond de 20 graden.
Moemie, wij waren vorig jaar in IJsland, prachtig inderdaad (en toen ook met die hittegolf in Nederland...)

Klein avontuur

Vakantie moet voor ons altijd een klein avontuur bevatten. Dit jaar bestond dat uit wandelen met rugzak in Nederland. Ik vond het reuze spannend of we de eerste etappe van 25 km zouden halen met dat gewicht op onze rug. Ging goed maar was wel pittig. Daarna hebben we nog 5 dagen doorgelopen steeds iets minder kilometers want het was vermoeiender dan we dachten. Man kreeg blaren en heeft een dag behoorlijk gestrompeld. Het leuke was dat we met iedereen in gesprek raakten. Mensen projecteerden hun droom op ons om naar Santiago te lopen enzo. Nou dat gaan wij voorlopig toch maar niet doen. Voorlopig gaan we weer gewoon dagtochten lopen. Na deze uitdaging vertrokken we naar de Italiaanse Alpen en lieten ons verwennen in een heerlijk berghotel vol met knappe Italianen (voetbalelftal). Het hotel had een spa van drie verdiepingen en subliem eten. Was ondanks dit echt niet extreem duur. Gingen we daar ook weer wandelen maar dan in de bergen. Liepen we niet helemaal goed en moesten we uiteindelijk 850 meter klimmen. Toen zagen we wel het Gardameer prachtig liggen vanaf de Altissimoberg. Vervolgens weer 850 meter afdalen. Ik geloof niet dat ik ooit zo moe geweest ben. Daarna geen wandeling meer gemaakt ; alleen nog boekjes gelezen en stadjes bezocht. Prima vakantie gehad.

Vakantieganger

Vakantieganger

20-08-2019 om 23:16

Ahhh jongens

Wat een gave vakanties allemaal! Naar Scandinaviƫ of de Balkan zou ik ook nog graag een keertje willen! Nog nooit geweeest maar lijkt me zeker wat

margaretha

margaretha

20-08-2019 om 23:39

ardennen

maar 1 week en dit keer helaas minder goede ervaringen wat de camping betreft. Opeenstapeling van kleine minpuntjes, net iets minder goed weer, geen connectie met andere campinggasten. Nou ja , volgend jaar beter (ieg andere camping)

mijk

mijk

21-08-2019 om 15:40

Moemie

Mag ik tips. Wij zijn ni3t weg geweest omdat ik plat lag door hernia. Nu na operatie aan het herstellen en we willen misschien toxh herfsvakantie weg en ijsland staat op het lijstje. Waar zijn jullie geweest?

Mijk

Flavia

Flavia

21-08-2019 om 16:17

Mijk

IJsland moet je niet willen doen in een weekje. In oktober is het daar echt slechter en onvoorspelbaarderen qua weer. De binnenlandse routes zijn dan afgesloten en je kunt alleen de ring doen.

IJsland in 3 weken is al te kort, 4-5 is mooier/rustiger en dan in ein juni-mid september. Eind juni heb je nog steeds kans dat de binnenlandse routes wegens sneeuw niet begaanbaar zijn.

Of je moet het houden bij Reijkjavik, maar dat is niet IJsland in zijn volle glorie.

Tijgeroog

Tijgeroog

21-08-2019 om 17:59

IJsland

Wij zijn een paar jaar terug in de meivakantie geweest, 2,5 week. Dan zijn de binnenlandse routes inderdaad nog afgesloten, maar er bleven genoeg hele mooie dingen over. En het was er heerlijk rustig. Ik verwacht dat de herfstvakantie enigszins vergelijkbaar zal zijn.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden