Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Calippo

Calippo

23-05-2018 om 13:50

Kosten vakantie

Beste allemaal,

Wat geven jullie uit aan de zomervakantie? Wij gaan dit jaar duur op vakantie, 2500,- een week all in Mallorca, inclusief vlucht voor drie personen.
Maar als ik reken wat een vakantie met huurtent in de Dordogne kost ben ik voor een week ook al 850 kwijt, dan nog benzine, tol, twee overnachtingen, pauzes bij benzinestations en het eten en activiteiten en uitjes daar, en dan kom ik ook wel aan 1700 euro.
Ik vind het allemaal nogal veel en vraag me af of dat gewoon is wat het kost, of doe ik iets geks?
(Ben vorig jaar overigens weekje in Limburg geweest, en dat is natuurlijk veel goedkoper, dat snap ik.)

Calippo


Anke

Anke

23-05-2018 om 13:57

Bijgehouden

Wij hebben het de afgelopen jaren wat bijgehouden. Een gemiddelde vakantie kost ons meestal zo'n 650-700 euro pppw (reis, vakantiehuis, activiteiten, eten). Een weekje skiën kan wel oplopen tot 1000 euro pppw. De grote kosten ziten voor ons in het verblijf (we gaan zeker niet naar Center Parcs, we willen een ruim huis) en uit eten gaan (doen we graag, zeg 3 keer per week en dan geen patatje maar restaurant). Als we daarop besparen, kan het goedkoper.

Half a twin

Half a twin

23-05-2018 om 14:53

Vakantiegeld

Onze kampeeruitrusting is ooit aangeschaft van gewoon salaris/ gekregen als verjaardagscadeau. Vervanging wegens stuk of versleten gaat ook gewoon van de grote hoop.
Ieder jaar in mei wordt het vakantiegeld gestort en daarvan gaan we op vakantie, dat wil zeggen daar wordt de reis van betaald, het verblijf op de campings, de uitstapjes en het eten. We houden bij hoeveel we uitgeven en als het eind van het vakantiegeld in zicht is gaan we naar huis.
Nu al een paar jaar achter elkaar geven we zo'n € 2000,- uit aan vakantie. Dat is dan voor 4 personen reis en verblijf, uitstapjes en eten. Gemiddeld 1 keer per week uit eten, de rest van de dagen kook ik zelf en 2 keer per week gebak of ijs. Tijdens vakanties is eten wel duurder dan thuis, omdat stokbrood in Frankrijk op de camping iedere dag vers gehaald moet worden en er best inhakt qua prijs. Ook eten we wat vaker "makkelijke" dingen. Dagverse pizza van de traiteur afbakken op de Cadac met veel sla erbij om de kosten wat te drukken. Worstjes van de Cadac met gekookte groente en op de camping gehaalde frites of zo.

We zijn gemiddeld zo'n 17 tot 18 dagen weg voor dat geld. 15 dagen is het minimum. We kunnen dit zo doen, omdat we nooit ons verblijf op campings reserveren, we gaan de zon achterna, als het leuk is blijven we, als de camping of het weer tegenvalt gaan we weer.

Pirata

Pirata

23-05-2018 om 15:02

3 a 4 duizend

Hier ongeveer zo'n vakantie als Half a Twin. Op de camping daar waar de zon schijnt. Bij voorkeur een goedkope camping (municipale ofzo).
De camping kost dan gemiddeld 25,- per nacht voor 4 personen, auto en caravan en stroom. Dat is dan voor krap 3 weken 450,-.
De rest van het geld gaat op aan eten, etentjes, toegang en reiskosten. En aan eetbare vakantiesouvenirs voor thuis.

Wij koken ook veel zelf (ja, die Cadac en dan vis erop). Buiten de deur eten toch ook wel vaak, vooral voor de lunch. Of afhaalpizza.

Meestal zijn we rond de 3500 euro kwijt voor 3 weken vakantie (min een dag).

Half a twin

Half a twin

23-05-2018 om 15:12

Eetbare souvenirs voor thuis

Inderdaad Pirata, die koop ik ook nog. We gaan "vol" heen met de vouwwagen, in de bermkeuken is geen gaatje meer te vinden ik heb koffie en thee mee en hagelslag en pindakaas, in de koelkast melk en Hollandse kaas en eten voor de eerste twee dagen. Dat is nog van het huishoudgeld betaald.
Terug zit de bermkeuken ook stijf vol, maar dan met eetbare souvenirs voor thuis. Speciale kruidenmix die wij heel lekker vinden, koeken die de kinderen te gek vinden, kaas, paté en een blik confit de canard.
Dan kunnen we tijdens het opruimen en schoonmaken nog even in Franse sferen blijven hangen.
Het scheelt wel dat wij nauwelijks alcohol gebruiken, dat maakt de vakantie een stuk goedkoper.

Pirata

Pirata

23-05-2018 om 15:21

wijn

Ja, wij drinken inderdaad nogal van de lokale wijnen en we nemen ook altijd van die grote pakken wijn mee terug voor thuis.
Veel betere kwaliteit dan hier en veel goedkoper. Maar al die "wijntjes" hakken aardig in op ons budget. En het Jeanlain-bier.
Vorig jaar overigens krab en langoustines op de Cadac gedaan. Met rouille opgegeten. Afgrijselijk lekker. En daarom wil ik niet in een all-in tent zitten, daar krijg je dat niet bij mijn weten?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

23-05-2018 om 17:32

Wij geven veel uit aan vakanties

en we houden het doorgaans niet bij.

Wintersportvakantie heb ik dit jaar bijgehouden en die heeft voor 5 personen €3600 gekost incl benzine. De grote mep zit daar in het appartement en de skipassen. Eten is ook kostbaar: tussen de middag ergens op de piste, ‘s avonds de meeste keren in het appartement maar ook een paar keer uit eten.

Dit jaar hadden we een uitgebreide meivakantie van 2 weken met 5 personen en deze was nog duurder: appartement voor 13 nachten was €1900,-, ruim 3000 km gereden, deels over tolwegen, een overnachting, veel uiteten (zelf koken bleek ook kostbaar en gaf weinig variatie), veel entreegelden. Ik denk dat die twee weken vakantie zeker €4000,- heeft gekost.
Maar deze specifieke vakantie was voor ons wel in de categorie bijzondere vakantie. Daar hebben we apart voor gespaard.

In de zomervakantie van school en daaromheen kamperen we met de caravan in de buurt op een kleine camping en doen we geen bijzondere dingen meer. Die hebben we dit jaar al genoeg gedaan. Ik heb een deel vrij, maar ga ook gewoon een aantal weken vanaf de camping werken.

Als wij in de zomer kamperen in het buitenland, staan we trouwens wel vaak op de wat duurdere plekken: wat luxere campings met mooi sanitair.

Kortom, we overschrijden ons vakantiegeld en sparen apart om dingen als wintersport te kunnen doen. Maar dat is omdat we vakantie gewoon erg fijn vinden en er graag geld in stoppen. En als het een keer niet zo ruim kan, passen we ons daaraan gewoon aan.

Aagje

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-05-2018 om 18:29

En wij

Wij geven voor de accomodatie ong 1000 uit per week. Dat is altijd een ruim huisje met een omheinde tuin ivm onze honden. Wat we ter plekke uitgeven weet ik echt niet. Dat ligt aan de omgeving en wat er te doen is. Vorig jaar Texel, toen zijn we meestal ergens buiten geweest en dat was gratis

Dees

Dees

23-05-2018 om 18:34

Meivakantie

2 weken rondrijden in de VS 3300 euro voor 3 personen inclusief tickets, auto, hotels en benzine.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-05-2018 om 19:10

Dees

Dat is niet veel, ik lees meestal hogere bedragen voor de VS.
On topic. Ik ben meestal rond de 3000 euro kwijt voor 10 dagen binnen Europa, voor drie personen. Dit jaar gaan we maar met zijn tweeën en verwacht ik iets lager uit te komen. Accommodaties komen op 1500 euro voor 12 nachten incl ontbijt (appartement en hotels), benzine/vignetten ca 500, en dan nog verblijfskosten. Elke dag uit eten, dat in ieder geval, maar voor de rest valt het mee met een kind dat vooral wil zwemmen

Pennestreek

Pennestreek

23-05-2018 om 20:48

Veel

Wij reizen graag rond, maar omdat we niet van autorijden houden vliegen we vaak naar de bestemming. En dan met 4 personen verblijf, stapjes, dat loopt snel op. Vorig jaar ruim 2 weken Portugal was rond de 4.000 euro. Dit jaar heb ik de vluchten (1.000), auto (850) en de accommodatie (17 nachten á ca 100 = 1.700) al geregeld, dus zonder de verdere verblijfskosten zitten we al op 3.500 euro. Een bak geld, vind ik ook, maar we gaan verder niet weg dit jaar. Vorig jaar trouwens ook niet. We vermoeden dat de kinderen dit jaar voor het laatst mee gaan, dus we wilden graag nog een keer een echt indrukwekkende vakantie met ze doen.

Maar ik vind dit soort draadjes altijd een beetje vreemd. Je kunt aan vakantie capitalen uitgeven, of juist een stuk minder. Dat hangt toch helemaal af van je budget en je wensen? Wij zien graag wat van de wereld, en we houden niet van kamperen. En we hebben het geluk dat we ons een vakantie zoals we graag willen kunnen veroorloven. Hadden we dat geld niet, dan hadden we ons vakantiepatroon daarop aangepast. Dan was het 2 weken een huisje in de Ardennen geworden of zo, en daar hadden we dan vast ook van genoten, sterker nog, de kinderen en ik zouden dat ook prima vinden, maar man is echt een zonliefhebber dus die wil graag naar een zonzeker oord.

Mams

Mams

23-05-2018 om 21:04

Wissekend

Leuk om te lezen hoe anderen vakantie vieren en wat dat kost. Wij gaan graag en zo veel mogelijk op vakantie. Dat betekent dat we meestal wel op de kosten letten.

Wintersport rond de € 2000,- met z’n vieren, inclusief benzine, accomodatie en skipassen. Eten kont daar nog bij, lunch op de piste en diner heel simpel (soepje, broodje hamburger) in het appartement.

Zomer meestal kamperen. We hebben een voorkeur voor kleine rustige campings en due zijn vaak wat goedkoper. Schat in rond de € 2000,- voor 2,5 weken. Met z’n vieren. Inclusief alles...

Eens in de paar jaar maken we een verre reis. Naar Azië ofzo. Dat kost meer, vliegtickets zijn duur. Drie of vier weken voor €6000 tot €7000 euro. Met z’n vieren. Inclusief alles. Hier sparen we echt voor. Wintersport en zomervakantie gaan uit de lopende middelen. Weekendjes weg ook. Maken er echt een sport van om dat zo goedkoop mogelijk te doen, tussen de 100 en 200 euro voor een weekend (accomodatie en eten).

weet eigenlijk niet

Ik houd het eerlijk gezegd niet bij. We gaan niet wintersport, dus dat scheelt al behoorlijk. Evenmin verre reizen naar Azie of Zuid Amerika. We blijven in Europa, bezuinigen niet op accomodaties. Ik ga met kinderen (dit jaar nog een kind) ergens naar zuid europa, in een appartement. Daarnaast ga ik met mijn vriend kamperen, ook in een zuideuropees land. Die vakanties zijn wel goedkoper dan met de kinderen.
En ik kook zelden als ik op vakantie ben. Dat vind ik een van de fijne dingen van op vakantie gaan.

Dees

Dees

24-05-2018 om 09:09

Phryne Fisher

Klopt wel hoor meeste mensen geven een klein vermogen uit aan de reizen die wij maken. Zelf alles los boeken veel zoeken naar goede prijzen en zaken omboeken en dergelijken maakt het allemaal goed betaalbaar. Moet je natuurlijk wel tijd insteken.

Me

Me

24-05-2018 om 12:18

Duizend

Een week een huisje, ongeveer duizend euro denk ik. Meer zit er niet in. Dit jaar nog niks gepland omdat werkgever nog steeds geen definitieve weken heeft bevestigd.

0-3000

Dit jaar lukt het niet. Vorig jaar was uitschieter vliegreis naar Italië en daar een camping, voor 3 personen iets meer dan 3000. En de jaren daarvoor 1 week of midweek huisje/chalet/trekkershut in Drenthe of op de Veluwe voor ongeveer 500-600 in totaal. Ik boekte dan een dag tevoren zodat ik een flinke korting op de huur kreeg.

komende zomer

Gaan we 5 weken lang rondreizen door Oostenrijk, Slovenie en Kroatie met 6 personen. Aan vervoer (autoslaaptrein, auto) en alle accomodaties (veelal huisjes, paar keer hotel) zijn we een slordige 6000 euro kwijt.
Daar komen dan nog excursies, entreekosten (musea, nationale parken etc) en eten bij. Oh ja, en het pension voor de katten voor 5 weken (da's ook geen koopje).

Maar goed, we genieten er allemaal wel heel erg van. En misschien is het wel de laatste keer dat we met z'n zessen gaan....

Ikke

Ikke

24-05-2018 om 13:10

Wisselt...

Wintersport is duur, zal zo rond de 2500 a 3500 zijn, voor 4 personen.
Zomervakantie is ruim 3,5 week, op een camping met eigen tent. Grote kosten zijn de camping, ookal is dat maar zo’n €35 per nacht, na al die tijd loopt dat aardig op. En de overnachtingen in berghutten, die zijn voor ons gezin al snel 150 tot 200 euro per nacht (obv halfpension), en daar hebben we de afgelopen jaren er wel aan aantal van gemaakt per zomervakantie. Hotel op de heen- en terugweg, afentoe uit eten. Ook €3000, verwacht ik.
En in de meivakantie gaan we nog wel eens weg. Afgelopen keer een week, voor €1000, in een huisje in Italië met eigen vervoer. Vaak uit eten. Vorig jaar een vliegreis van 2 weken, naar IJsland. Dat was denk ik ongeveer 6000 euro, maar IJsland is heel duur en we hebben niet echt zuinig aan gedaan.
En dan weekendjes weg, regelmatig. Die zijn goedkoop, dan is de accomodatie hooguit €30,- per nacht en koken we vaak zelf.

Vakanties hebben overigens wel een hoge prioriteit op onze begroting.

Fransien

Fransien

24-05-2018 om 15:57

We houden altijd over

Volgens onszelf en onze kinderen hebben we heerlijke vakanties, wel tot nu toe altijd in Europa en met eigen auto.
De laatste keer was naar Slovenie met een voor ons doen duur huisje (650 euro per week, maar wel aan een riviertje midden in een natuurgebied). We koken in principe altijd zelf maar gaan zo nu en dan uit eten. We wandelen graag en veel maar zijn daar ook wezen paragliden en doen natuurlijk de leuke toeristische uitstapjes en dergelijke. En vooraf en achteraf boeken we 1 of 2 nachten in een hotel/jeugdherberg in een leuke stad.
In totaal waren we 3 weken weg voor 3000 euro.
Tussendoorvakanties doen we in principe niet aan, dus dit is het hele vakantiebudget voor het jaar, maar we zoeken wel altijd ruim vantevoren een huisje uit en letten ook enorm op het gebied waar we zitten. Het moet mooi zijn, goed wandelbaar, minimaal redelijke toeristische infrastructuur, leuke stadjes/bezienswaardigheden hebben, iets bijzonders om te doen, en natuurlijk een leuk, afgelegen en vrijstaand huisje met min 3 slaapkamers hebben.

Kaori

Kaori

24-05-2018 om 16:46

als jij je aanvraag schriftelijk (= volgens system van je werkgever) hebt ingediend en je hebt na 2 weken nog geen bevestiging of afwijzing zijn ze goedgekeurd.

https://www.fnv.nl/themas/vakantie-vrij-verlof/vakantiedagen/

Brianna F

Brianna F

25-05-2018 om 16:39

best veel

Wij gaan o.a. 3 1/2 week rondreizen met een organisatie in een aantal landen in Afrika.
Dat kost om en nabij de 10.000 euro voor 2 personen. Daar zit bijna alle eten en drinken bij inbegrepen, maar de overige uitgaves: kopjes koffie, flesje water, hapje tussendoor, fooien etc. komen er nog bij.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-05-2018 om 16:53

Belachelijk veel

Door omstandigheden laat geboekt dit jaar en dan is ons vakantieland blijkbaar een duur land.

Wij gaan 2 weken in een Canvas huisje (nou huisje, opgepimpte stacaravan) en mogen daar 4000 euro voor neer tellen. Mèn wat een geld. En dan hebben we nog geen meter gereden en geen hap gegeten.
Ik verwacht dat de rest dit jaar low budget wordt want meer dan 5000 euro wil ik er toch eigenlijk niet aan uitgeven. We hebben eens luxere vakanties gehad die goedkoper waren.

Frédérique

Frédérique

25-05-2018 om 17:15

Ginny

voor 2000 pw mag het wel een heeeeeel luxe huisje zijn! Zit daar een vliegreis bij?

Paasei

Paasei

25-05-2018 om 18:31

Wauw..

... zit hier nou echt niemand die antwoordt 'wij staan op een weekje op een camping in Nederland' of gaan gewoon helemaal niet? Omdat het financieel of om andere reden niet op te brengen is..? Ik zie hier bedragen langs vliegen waar ik akelig van wordt..

Ik heb het zelf trouwens luxe dit jaar. Voor ons doen. Kinders staan op eigen benen, ook financieel, dus vakantiegeld is (voor het eerst) helemaal voor ons.. Dag camping, hallo hotel..

Paasei.

Ik vind dit van die vragen waar ieder antwoord zinloos op is.
Wat is een dure vakantie?
Wat is een goedkope vakantie?

Inderdaad, de één staat 2 weken voor 500 euro op de Veluwe met een tent en barbekui en vindt dat een kapitaal en de ander zit 2 weken op zijn eigen jacht aan de côte d'azur.

Geniet lekker van je reis en je hotel. 2 sterren of 4?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-05-2018 om 19:58

Nee

Wel airco en 3 slaapkamers.
Maar het is voor dat gebied blijkbaar heel gangbaar.
We zijn er 2 jaar geleden ook geweest en was het iets meer dan de helft. Maar dat was een lastminute.
En die Canvas, Vacansoleil dingen zijn gewoon duur. Te duur.

Paasei

Zoals bij elke vraag op OO (van financiële buffer tot kinderen die gezond eten van nog steeds verliefd op partner tot niet roken of drinken) reageren er mensen niet. Driemaal raden wie de eerste zijn die niet reageren.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-05-2018 om 20:09

Paasei

Dat hebben wij jarenlang gedaan.
Maar ik was daar na de 5e veregende vakantie op rij wel klaar mee. Dus nu doen we het anders.

Het is een keuze. Dure vakantie gaat ten koste van andere dingen. Ook bij ons.

Ik heb hier wel bewust voor gekozen overigens omdat middelste heel graag nog een keer terugwilde. Een ander gebied zou dan toch een andere vakantie opleveren.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-05-2018 om 20:12

Aanvulling

Het is voor ons een keuze.
Het is niet voor iedereen een keuze.

Dit soort draadjes zijn zo eigenlijk helemaal niet leuk voor mensen die inderdaad niet meer kunnen betalen dan een weekje Veluwe met de tent.

Pirata

Pirata

25-05-2018 om 20:25

Mmmm

Terwijl wij in Frankrijk oo de camping zitten, laat ik wel iemand gratis vakantie vieren in ons prettig gelegen huis. Win-win situatie (ook voor de kat).
Misschien een idee voor anderen?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-05-2018 om 20:32

Eigenlijk wel hè

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.