Home » Forum » Op vakantie in het voorjaar met 15 jarige

Op vakantie in het voorjaar met 1,5 jarige

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sanne
Op vakantie in het voorjaar met 1,5 jarige

Hoi allemaal, wij zijn aan het oriënteren voor een vakantie dit voorjaar. Het liefst niet te ver rijden. We hebben geen zin in een vliegreis met een peuter op schoot 3 of 4 uur lang. Want thuis op schoot stilzitten is al geen succes laat staan in een vliegtuig. Met de auto dus..

We dachten eerst aan Italië maar dat is toch al gauw 10-13 uur rijden. Misschien Duitsland, België, Luxenburg of ergens in Nederland. Hebben jullie tips..?

Audrey
Dat is maar net wat je zelf wil en leuk vindt natuurlijk

Wij zijn met onze (kleine) kinderen vaak naar een Centerparcs of Landalpark geweest. In Nederland, België en Duitsland. Op zo'n park is veel te doen voor die kleintjes, en ze vonden zwemmen heerlijk dus dat deden we iedere dag. Maar we zijn ook met ze naar Tenerife geweest met het vliegtuig en naar Rimini met de auto(slaap)trein, omdat we graag zeker wilden zijn van mooi weer, en dat heb je hier in de omgeving natuurlijk niet.
Alles kan dus, maar wat wil jij? Je kindje hobbelt wel mee. Ook in het vliegtuig trouwens. Maar als stilzitten een probleem is, is met de auto wel verstandiger denk ik. Wij namen altijd ruim de tijd, en bouwden een paar stops in. Ik zat meestal achterin met de kinderen zodat ik ze bezig kon houden. Speeltjes mee, eten en drinken, en dan kom je al een heel eind.

Flavia
Accomodatie

Wat voor accomodatie zit je aan te denken?
Hotel, huisje, kamperen?

Zelf ga ik al jaren met plezier naar camping Witterzomer in Assen, daar heb je keus uit veel accomodaties en in Drente is veel te doen.

Ook op de camping in Ommen hebben we veel lol gehad, mijn dochter was toen 1.5, een paar maanden later ben ik met haar in 2 dagen naar midden Frankrijk gereden. Met de portable dvd speler op de achterbank ging dat prima met z'n tweetjes.

Je hoeft de afstand naar Italie niet in 1x te rijden, je kunt ook de reis als onderdeel van je vakantie beschouwen. Niet 1 maar 2 nachtjes overnachten en dan overdag wat leuks doen in de omgeving.

Dendy Pearson
Leistert

Wij hebben met de kinderen altijd veel plezier gehad bij de Leistert in Roggel. Texel is ook leuk. Maar toen waren ze wel wat ouder.
Volgens mij maakt het voor een dreumes niks uit waar je bent. Die zijn het liefste thuis, in hun eigen zandbak.
Dus zoek iets wat je zelf wil en probeer een accommodatie te vinden wat een beetje dreumes-vriendelijk is. Een wandelwagen waar kind overdag goed in kan slapen is ook fijn. Dan kan je zelf goed op pad en zit je ‘s avonds niet met een oververmoeid kind.

Kenfan
Als je gaat kamperen.....

zou ik vooral niet te ver gaan, zodat je als je kind de hele tent bij elkaar blèrt 's nachts en je vuile blikken krijgt bij de vaatplaats, je snel je koffers weer kunt pakken. Overigens zijn bestaan die blikken vaak alleen in je eigen hoofd. Zelf draaide ik me altijd nog een keer lekker om als ik anders kroost hoorde krijsen. Ik bewaar goede herinneringen aan kampeervakanties op Texel, Vlieland en de Nivoncampings.

Toen oudste een dreumes was zijn we een keer in de meivakantie naar Kos gevlogen. Je kon daar fietsen huren met kinderzitjes, en daarmee zijn we het hele eiland overgefietst. Zij kachelde dan wel in slaap in zo'n zitje, dan waren we niet overdag aan huis gebonden vanwege het middagslaapje. En dan lunchten we uitgebreid op een terras en 's avonds brood en een salade op het balkon van het appartement. Met die ervaring in het achterhoofd hebben we nog een paar fietsvakanties gedaan toen we nog in de jonge kinderen zaten.

Beertje37
Antwerpen

Antwerpen is een fantastisch leuke stad. Lekker winkelen, museumpjes (chocolade museum bijvoorbeeld) en een leuke dierentuin.
En lekker eten natuurlijk!

Sydney
Stacaravan

Je kunt stacaravans huren in de Ardennen of Noord-Frankrijk. Zwembad met peuterbadje erbij, speeltuintje, restaurantje. Heerlijk. Vacansoleil en rent-a-tent hebben een ruime keuze.

Aagje Helderder
Wat versta je onder voorjaar?

Eind juni is wat anders dan begin mei. Met name wat betreft het weer.
En wat vinden jullie verder leuk. Wij vonden een vakantiepark met kinderen van die leeftijd ideaal. Vooral als er een goed zwembad was. Hielden de kinderen bij ons van. En dan mss dat een leuk stadje in de buurt. Maar als je er echt niet van houdt, is dat een tip van niets.

Dus vandaar de vragen: wanneer willen jullie ongeveer gaat en wat vinden jullie zelf leuk, los van de afstand.

rode krullenbol
Umnja ...

Ervan uitgaande dat jullie in een stedelijke woonomgeving zijn gehuisvest, zou ik aanraden om een natuurgebied op te zoeken. Bijvoorbeeld ergens in Drente. Goed voor jullie welbevinden en overige gezondheid!

Rode krullenbol