Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

cecile_s

cecile_s

07-02-2009 om 17:14

Tips la plagne?

Over een week gaan wij skien in La Plagne, ik geloof La Plagne Soleil.
We willen niet aldoor koken. Iemand nog tips over restaurantjes of afhaaltentjes? We zijn met zijn negenen (5 kids van 4-9 jr).
Is er een supermarkt in de buurt?

En wat de skilessen betreft: heb je er scholen waar ze alleen 's ochtends les geven?

Alvast bedankt.

Cecile

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
naomie p

naomie p

07-02-2009 om 18:04

Kijk...

op skifora...startpagina skiforum, wintersporters forum etc, daar krijg je erg veel van dit soort tips. Succes en veel plezier, wij moeten helaas weer wachten tot de kerst!

cecile_s

cecile_s

08-02-2009 om 11:19

Nog andere tips?

Via de wintersportfora nog geen antwoord gevonden (ligt misschien aan mij), dus als iemand hier toch nog wat over kan zeggen, hoor ik het graag.
Alvast bedankt.
Cecile

Trix

Trix

08-02-2009 om 22:35

Jetteke: op vakantie gaan is altijd duur

Als je daar alleen maar vanuit gaat, kun je beter thuis blijven. Of naar Tsjechie gaan of zo, waar je nog voor 3 gulden een lunch kan kopen. maar dan moet je ook niet klagen als je met stijgvellen weer de berg op moet i.p.v. met een comfortabele en veilige lift...

Maar nu terug naar je eigelijke vraag: zelf heb ik alleen ervaring met Plagne Bellecote en Belle Plagne. Het is alweer een tijdje geleden dat we daar waren, dus ik heb even het kaartje erbij moeten opzoeken. 'Mijn' dorpjes zitten dus net aan de andere kant van Soleil. Maar als je tussen de middag ergens wilt lunchen, kan ik je aanraden, mits er natuurlijk genoeg sneeuw ligt, om naar Plagne Montalbert te gaan. Dit is een rustiek dorpje met diverse restaurants met terrasjes buiten.

Over La Plagne, als je aankomt, ligt er vast en zeker een welkomstbrochure voor jullie klaar. Ik heb nog nooit meegemaakt in een Frans resort dat er geen supermarkt op loopafstand was. Over de skilessen, ook dat is allemaal goed geregeld. Ga naar de website van de ESF, daar wordt het allemaal piekfijn uitgelegd. Kijk hier maar eens: http://www.esf-plagne.com/index.jsp?c=76309. Je kan kiezen uit 5 ochtenden of 6 ochtenden, met pas, zonder pas. etc. Ook restaurants zullen er waarschijnlijk in overvloed zijn. Volgens het kaartje zijn er 2 winkelcentrumpjes in Soleil, maar heeft degene die jullie reis geboekt heeft niet meer info? Op internet kan je ook zoveel vinden: http://www.la-plagne.com/en/82.78.0.0.1.0.phtml of http://www.snowplaza.nl/landinfo_frankrijk-skidorpen-la_plagne

Veel plezier!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.