Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

We gaan naar limburg! uittips gevraagd

We gaan al over 2.5 week naar Limburg. Heb een weekje eerder vrij gekregen voor de kinderen op school!
Wij gaan naar Schoonbron, vlakbij Valkenburg.
We zijn er al eens geweest, zijn al wel een beetje bekend maar wat moeten we daar echt doen?
Bij de camping zit een zwembad maar voor echte warme dagen ben ik liever aan een meertje. Is dat daar in de buurt (veilig dan wel he)
We gaan twee weken en de eerste week is er nog geen animatie en willen we er wat meer opuit.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Komt ie:

Ga naar de Pietersberg (Maastricht) en doe een rondleiding in de grotten. Het is ook een mooie plek om een kopje koffie te drinken met prachtig uitzicht. Op hetzelfde terrein is ook het fort waar je in kunt.

Je kunt naar de dierentuin in Aken, je zit er niet zo ver vanaf en hartstikke in Duitsland. In Aken kun je overigens ook leuk winkelen.

Dierentuin in Kerkrade

Rondleiding in de bierbrouwerij van Brand. Ook met kids erg leuk.

Tja, Valkenburg is megatoeristisch maar toch ook wel even leuk om geweest te zijn. Je kunt naar de Wilhelminatoren omhoog met de kabelbaan

In Vaals ligt het drielandenpunt met een leuke speeltuin. Je kunt er ook in het Labyrint, erg leuk. Kijk even op internet voor een kortingsbonnetje.

Maar ga vooral ook een mooie wandeling maken langs de Geul met als startpunt Epen.

Kijk ook even bij de VVV-zuidlimburg op internet. Kun je ook veel leuke tips vinden.

Enjoy!

En ook nog

het miljoenenlijntje!
http://www.miljoenenlijn.nl/

Vera*

Vera*

10-06-2009 om 09:48

Luik

Het is ook leuk om een dagje naar Luik te gaan. Toen ik nog in Maastricht studeerde gingen wij er regelmatig met de trein naar toen. Het reisje met de trein is ook al leuk en in Luik is er genoeg te beleven. En, je bent echt in het buitenland als je het Frans overal om je heen hoort.

En ook nog

Op zaterdag naar mergelgroeve 't Rooth, zelf fossielen zoeken (gratis toegang). Fort Oude Willem, een leuke speeltuin in Maastricht, met een zwembad (vrij ondiep en afgeschermd) Kost ong. 1,50.
Bij regen: naar Industrion Kerkrade. (heet nu anders trouwens, is net verbouwd) In Industrion zit een lab waarin kinderen van alles kunnen maken en meenemen naar huis. Voor elke leeftijd wat wils.
Net over de grens, Belgie: herberg moeder de Gans. Zie hun website. Lekker eten, zeer betaalbaar, gezellig binnen en buiten en evt. kun je daar een puzzelwandeltocht maken waarbij kinderen allerlei dierenfiches verdienen.

Veel plezier, Janitha (oh, over een paar week mogen wij ook weer, naar Camerig)

Ciska22

Ciska22

10-06-2009 om 20:47 Topicstarter

Leuk..leuk

Allemaal leuke dingen gezien. We gaan in ieder geval een gps wandeling doen. Kunnen we daar gewoon naar toe gaan bij die brunsummer heide of moeten we iets bespreken ergens?
Ook gaan we zeker fossielen zoeken en ook zeker wandelen langs de geul. Ook gaan we naar de steenkolenmijn en naar de Valkenier. Als ik naar de site ga van het industrion kom ik niet verder en kan geen info lezen. Wel jammer dat er niet een meertje met een strandje is in de buurt. Dochters willen ook nog winkelen in duitsland en belgie....en ook nog naar kasteel hoensbroek. Wij komen onze vakantie wel door denk ik.
Allemaal bedankt!

rosa

rosa

11-06-2009 om 09:01

Geocache

Wij hebben ook op deze camping gestaan in het voorjaar en hebben deze cache gedaan: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCNQ16
Heel erg leuke, spannende, niet te lange wandeling.

rosa

rosa

rosa

12-06-2009 om 08:33

Pelle

Draadje niet goed gelezen, je hebt gelijk.

Hebben jullie toevallig ook de junglecache gedaan? Wij begonnen zeer optimistisch, maar gaven het te snel op daarna.

rosa

Ciska22

Ciska22

15-06-2009 om 21:28 Topicstarter

Bedankt

Voor alle tips, we gaan zeker met de GPS wandelen maar die hebben we inderdaad nog niet en gaan we huren. We zijn van plan toch wel iedere dag een stuk te lopen. En de kinderen hebben er tot nu toe ook al zin in.
En als we verslaafd raken gaan we thuis ook meer lopen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.