Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

ikke

ikke

20-01-2015 om 22:59

1e keer skiën: zonnebril nodig?

wie weet welke zonnebril handig is als je gaat skiën? moet je zo'n gekleurde hebben of maakt dat niet uit? (hebben al een skibril).

Moni

Moni

20-01-2015 om 23:27

Hangt ervan af hoe je skiet

Beginners vallen veel en dan is een skibril handiger dan een zonnebril.
Je kunt een gewone zonnebril gebruiken als je niet skiet.
Voor kinderen is een skibril altijd handiger dan een zonnebril. Die moeten een helm op en dan combineert een skibril makkelijker.
Als je toch met een zonnebril wilt skiën, dan moet die veilig zijn om mee te vallen. De kleur maakt niet uit, net wat je prettig vindt met veel zonlicht. Als er maar geen scherpe stukken in je oog gaan prikken als die kapot valt, als jij valt.

Marea

Marea

20-01-2015 om 23:43

Doe zelf ook een helm op

Het is nog niet verplicht in Oostenrijk, behalve voor kinderen, maar bijna iedereen draat een helm en het is verstandig dat ook te doen. Lekker warm ook.

Celine

Celine

21-01-2015 om 09:38

Bril en helm

Inderdaad: doe als volwassene ook een helm op. Ik ski al tientallen jaren, val nooit zelf (nou ja, niet skiend, wel ongeveer 1x per jaar vanuit stilstand) altijd zonder helm en nu sinds een jaar of 5 met helm. Het is echt slimmer om het te doen. Al ski je zelf heel goed (dat is bij jou dus niet het geval) en ben je heel voorzichtig, er kan altijd een "idioot" tegen je aanskiën en dan is het geluk al je zonder helm geen letsel aan je hoofd hebt. Je hoeft maar 1x pech te hebben en dan is het heel jammer dat je geen helm draagt. Steeds meer volwassenen doen het.

En als je een helm hebt is een skibril handig. Vanzelfsprekend met sneeuw, maar ook met zon. Die doe je makkelijker op en af. Als je hem af doet kijk dan of hij op het randje van je helm blijft zitten. Vaak zit er zo'n bandje met drukknopje aan je helm waar de band van je skibril doorheen gaat, dus je raakt hem in elk geval niet kwijt, hooguit bungelt hij los achter je helm, ziet er een beetje gek uit .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.