Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Zonnebloem

Zonnebloem

23-05-2013 om 23:31

Kindvriendelijke rustieke camping aan meertje frankrijk

Ik zoek een kindvriendelijke rustieke camping. Mooie natuur, lekker zwemmen voor de kinderen (6, 8 en 10 jaar oud). Een meer zou fijn zijn. Zwembad ook welkom. Het zijn ondernemende donderstenen die geen gevaar zien, dus ook veilig voor kids graag, dan heb ik ook een beetje rust.... Ikzelf hou niet van te drukke campings dus graag ook niet te groot. Help want ik zie teveel campings en welke is nou echt leuk.... Veel kinderen zodat ze samen kunnen spelen. We houden allemaal van de natuur. Mooie omgeving. Iemand een idee?

Jesse_1

Jesse_1

24-05-2013 om 09:28

Eén van onze favorieten

http://www.camping-ain-jura.com/camping_oignin.html

Het is alleen niet zonzeker, anders zouden wij er elk jaar een paar dagen staan als we de weg terug naar huis nemen! Helaas nu de laatste jaren niet geweest.
De camping wordt geleid door 2 broers, die ook prima Engels spreken en zeer gastvriendelijk zijn. De plaatsen liggen met hoogteverschil (in plateau's) tot aan het meertje, je kunt ook zwemmen in het meer, maar het is voornamelijk fijn voor een bootje of met de waterfietsen. Schoon sanitair, mooie zwembaden (niet om baantjes te trekken, maar groot genoeg voor grotere kinderen). Het publiek is half Nederlands half Frans. Geen Nederlandse enclave dus, maar genoeg Nederlandse kinderen om mee te spelen. Er is wat animatie, maar dat stelt niet zo veel voor.
Onder bij het meer is een groot vlak stuk waar gevoetbald kan worden en waar ook een groot net hangt.
Mooie grote plaatsen aan lanen, die ook privacy bieden.
Enige nadeel is dat een winkel ver weg is. Goed bereikbaar zit op zo'n 20 minuten rijden een groot winkelgebied met Supermarchés, iets dichterbij (hoe klein ook, behalve de zeer beperkte kampwinkel) hebben wij niet gevonden.
Wij vinden het in ieder geval heerlijk relaxed. In de middle of nowhere, behalve wandelen is er niet echt iets bijzonders te bezichtigen in de nabije omgeving.

Jesse_1

Jesse_1

24-05-2013 om 09:29

Gastvriendelijk

Ik struikel zelf over het woord gastvriendelijk. Het is gastvrij _en_ vriendelijk zeg maar

pooh bear

pooh bear

24-05-2013 om 14:33

De paal

Camping de paal in Brabant is echt heel kindvriendelijk.
Heel mooi sanitair.
Veel speeltuintjes en het mooist voor de kinderen is de zandheuvels met klimtoestellen en waterpompen. Waar ze heerlijk met zand en water kunnen spelen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jammer dat het niet in frankrijk ligt pooh

hahahaha!

Mag een riviertje ook?

Zonnebloem, vind je aan een riviertje ook niet leuk? Want in de Tarn, waar het weer lekker is, zijn leuke kleine campings aan de rivier waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

pooh bear

pooh bear

25-05-2013 om 00:02

Lol

Ik had dit draadje op mijn I phone gelezen en daar laat hij niet de hele titel zien. Ik lees dus nu pas dat de camping in Frankrijk moet zijn.

Semnadisse

Wij zijn een paar jaar geleden naar La Semnadisse geweest www.semnadisse.com. Heel ruim, ruime plekken, veel (Nederlandse) kinderen, met een meertje aan de rand van de camping. Rustig, verder geen animatie. De kinderen speelden de hele dag met hun vriendjes. Misschien iets voor jullie?

Margriet*

Margriet*

25-05-2013 om 19:59

Komen ze

le muret (Aveyron)
Le Vaubarlet (Haute Loire)
Twee topcampings!

Verder de meeste charme campings/kleine campings in de boekjes bevallen ons meestal goed (zoeken altijd wel op iets met water).

Puck

Puck

27-05-2013 om 11:15

Onze favoriet

Le Paradou in St. Priest LA Prugne.

Zonnebloem

Zonnebloem

01-06-2013 om 20:23

Bedankt!

Ik ga alle campings bekijken....heel erg bedankt!!!! Er zit vast wel iets tussen

Onze toppers

Les Arches, we zijn er 3 jaar geleden geweest toen was er nog geen zwembad maar het zwemrivier/bassin was erg prettig. Nu is er wel een zwembad. Veel NL gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

La prade, ook erg fijn, zwemrivier en klein zwembad, veel groen en ruim. Greencamp camping, ook een site die je eens moet bekijken.

Ik vond Coursavy ook leuk, maar dat is meer wat voor oudere kinderen vanaf 10 jaar leuuk.

les cascades in de Dordogne, absoluut erg leuk als je een plek langs de rivier hebt. Lekker gemixt qua nationaliteiten.

Verder ken ik nog heel veel campings waar ik nog niet naar toe ben geweest maar die mij wel aanspreken (zoover, camping-frankrijk). En een paar campings waar ik geweest ben maar waar ik het of verschrikkelijk vond of het te saai of te aangelegd vond.

Ik bekijk elke camping nauwkeurig, ook dus de satellietfoto bekijk ik en zoek ik foto's en reviews in andere talen. Omdat we kinderen bij ons hebben zoek ik campings met veel Nederlanders, ik tref wel eens een aantrekkelijke camping aan waar er een on'-kent-ons sfeertje hangt en daar hou ik dan weer niet van, dus het is niet altijd goed in te schatten hoe de sfeer exact is. Sommige streken liggen hebben ook weer het nadeel dat langs de zwemrivieren een weg loopt, ik hou dus ook niet van geluidshinder van verkeer.

Oh ja en de belangrijkste eisen: zwemmen in natuurwater, minder dan 120 plaatsen, bij voorkeur rond de 50 plaatsen.

Hier wil ik nog naar toe, dit jaar of volgend jaar, van de lijst zijn de meeste overigens al bezet in de periode dat wij gaan:

http://www.tuilleres.com/brochure-nl.php
http://www.campinglesacacias.com/kontakt/?lang=nl
http://www.lesrivesdelaygues.com/
http://camping-du-pont.pagesperso-orange.fr/accueil.htm
http://www.lavalleebleue.com/
http://www.camping-meouge.com/
http://www.les2rivieres.com/
http://www.campinglaplage-gard.com/nederlands/staanplaats/

en dan nog Moulin de Gournier, maar die is misschien wat te saai voor ons.

Kindvriendelijke kleine camping aan watertje met zwembad

Een aanrader is wellicht Valenthèze in de Lot :

http://valentheze.fr

Leuke kleine camping met hele ruime plaatsen en bijzonder kindvriendelijk. Goede sfeer en veel te doen en te zien in de omgeving. De kinderen hebben het er enorm naar hun zin met vele vriendejes en vriendinntjes. De kinderen spelen de hele dag door een relaxte sfeer en overzichtelijke kleine opzet. je hebt zelf tijd om al je boeken te lezen! Echt aanrader.

Ze hebben trouwens voor juni en september leuke aanbiedingen voor gezinnen met jonge kinderen.

bertje1

bertje1

22-04-2014 om 10:46

lyon

wij zijn bij 'le lacs 3 soleil' geweest, vlak bij lyon.
redelijk grote camping, maar toen was het heel vroeg in het jaar toen (begin vakantie) was het erg rustig. Zwembadje maar met name het prachtige meer (een deel ondiep en heerlijk warm!) en een gave glijbaan. Kinderen kunnen hier makkelijk 'los' rondlopen, mits ze kunnen zwemmen.
Niet heel veel activiteiten (herrie). Wel muggen onder de bomen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.