Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Thuiswerken en verbouwende buren

De situatie: man werkt 4 dagen per week thuis, ik af en toe, 3 pubers die ca. helft van de week online onderwijs volgen, waarvan er eentje in mei eindexamen gaat doen.

Dan de buren (andere helft van twee onder 1 kap), die binnenkort met een grote verbouwing gaan beginnen en zeggen dat ze nog zien of ze zelf wel thuis blijven "want zo kun je natuurlijk niet werken, haha" 

Wat is dan redelijk om te verwachten? Afspraken over tijden wel/geen herrie? (Klus is uitbesteed aan aannemer en het gaat om ca 6-8 weken). Moeten we vragen of ze voor ons ook maar een tijdelijke andere verblijfplaats regelen? Of is het gewoon een kwestie van jammer maar helaas??


zeer streng verbod op muziek 'eisen' .... rest wordt moeilijk denk ik want dan kom je in discussies over 'inhoudelijke bouwklussen'. Dus concentreer je op muziek - en absoluut niet voor 7 uur 's ochtends beginnen, niet in het weekend, dat soort dingen. 

En regel één keer per week een andere plek voor iedereen. Office to rent etc. .  .

gr Angela

Vorig jaar hadden wij een buurhuis dat verbouwd werd. De nieuwe eigenaren woonden er nog niet dus de aannemer wad overal tegelijk bezig.  Eerst alles  gesloopt (badkamer, wc, stookhok) en toen pas begonnen met opbouwen.  Die week slopen was heftig, veel herrie maar toen hadden wij een thuisvakantie dus het werk en de school werd niet verstoord. In de weken dat er gebouwd werd moest er ook wel eens geboord worden en dat hoorden we wel maar duurde meestal maar kort. Even kort boren daar hebben vergadergenoten wel begrip voor.  Man en kinderen hebben alledrie een overear headset met richtmicrofoon wat prettig werkt. Ze horen het geluid dat ze moeten horen en de rest wordt een beetje gedempt. Als ze niet aan het woord zijn is de microfoon uit waardoor de anderen in de zoommeeting geen hinder hebben vragen het omgevingsgeluid.  Is zoiets te regelen? 

Ah bah, vreselijk! Wij hebben daar ook heel wat weken mee moeten dealen. Eerst verbouwende buren ( die zelf elders bivakkeerden) en daarna de aannemers die door de gemeente waren ingehuurd om de wijk op te hogen. En dan lekker thuiswerken. De meeste buren van ons rijtje hebben werk waarbij aanwezigheid noodzakelijk is, dus die zaten er niet mee.

Goeie oplossing heb ik niet, het is schipperen en natuurlijk even navragen wanneer er extra doordringend geluid zal zijn ( vloer eruit boren of zo), dan kun je misschien werkruimte zoeken bij een bekende in huis.

Is het een optie dat je zelf regelt dat je man tijdelijk elders kan werken? Ik heb hier ook maanden in (onregelmatige) verbouwingsgeluiden gezeten. Ik had er wel begrip voor, deze mensen hadden een huis gekocht dat veel gebreken bleek te hebben. Ik ga trouwens zelf binnenkort ook verbouwen maar hoop dat dat maar week of 3 gaat duren. En ik hoop op begrip van mijn buren.

Ik zou investeren in een paar goede noise cancelling koptelefoons.

Bij ons op het werk is het bij dit soort omstandigheden wel mogelijk om op kantoor te werken. Misschien bij jullie ook? De eindexamenkandidaat mag neem ik aan wel dagelijks naar school?

Als je tijdelijk wilt vluchten: voordethuiswerkers.nl

Groeten,

Temet

Jippox

Jippox

24-03-2021 om 08:50 Topicstarter

Dank voor de tips. De eindexamenkandidaat gaat nu nog wel naar school, maar straks is het natuurlijk meivakantie en is hij thuis aan het leren. Voor hem in ieder geval maar een rustige plek zoeken...

Bah ik heb er zo geen zin in! 

Ik zou wel proberen om afspraken te maken zodat je weet wanneer er veel herrie komt, en op de dagen met de meeste overlast een andere werk- of leerplek regelen.

Ik zou zeker gaan praten met de aannemer: wat zijn jullie van plan, hoe lang gaat het duren, wanneer zijn de luiddruchtigste werkzaamheden gepland, hoe laat beginnen jullie elke dag, en kunnen jullie me alsjeblieft waarschuwen als dingen gaan uitlopen. Neem een paar pakken koek en je vriendelijkste glimlach mee, zodat ze weten dat er een mens aan de andere kant van de muur zit. 

Het is wel ontzettend vervelend, aan de andere kant is een thuisklusser soms erger dan een aannemer. Thuisklussers doen er veeeeel langer over en werken ook in het weekend en 's avonds. 

Sterkte ermee

Temet

Ben ik de enige die het:

A: ronduit asociaal vind om in deze tijd, met veel thuiswerkers en kinderen/pubers die thuisonderwijs krijgen te gaan verbouwen en

B: het onbeschoft vind dat de buren "zeggen dat ze nog zien of ze zelf wel thuis blijven "want zo kun je natuurlijk niet werken, haha""?

Handig is het niet, maar ik kan me goed voorstellen dat de verbouwing is gepland in de periode dat men nog dacht dat tegen deze tijd we weer terug naar normaal zouden zijn. Je hebt het inplannen van verbouwingen ook niet helemaal zelf in de hand, het is altijd maar de vraag wanneer die aannemers tijd hebben.

Die opmerking over niet thuis kunnen blijven is natuurlijk niet echt tactisch, maar dit klinkt wel als een heel ingrijpende verbouwing en het is goed denkbaar dat ze daadwerkelijk niet in hun huis kunnen wonen. Als in: alle spullen in huis in de opslag en alleen naar binnen met een bouwhelm op. Dus niet "wij willen niet in de herrie zitten dus we gaan weg, sterkte met de herrie, buurvrouw".

Het komt beroerd uit allemaal, maar ik betwijfel of je die buren nu echt wat kunt verwijten eigenlijk.

Groeten,

Temet

Helaas hebben je buren momenteel niet veel in te brengen: ik hoor veel over wachttijden bij aannemers die maanden kunnen oplopen, maar...ik zou toch zeker kijken of je in gesprek kan gaan over geluidsoverlast.Aangezien het bestaande buren zijn, zou je denken dat die ook wel weten dat er bij jullie veel thuisgewerkt/geleerd wordt, dan vind ik de opmerking "we zien wel of we zelf thuis blijven" niet echt heel netjes...

A: wat wil je dan? het leven gaat door, mensen verhuizen, verbouwen, renoveren. Sterker nog, in deze tijd als mensen niet op vakantie kunnen gebeurt dat volop. Je moet natuurlijk wel waar dat kan rekening met elkaar houden.

B: tja, dat zegt natuurlijk veel over de buren en waarschijnlijk was de relatie van Jippox met de buren al niet top. Anders zeg je het niet zo.

Wij hadden hier een verbouwing die ineens begon. Alsof ze elk moment bij je door de muur kwamen. Daar werd ik wel wat upset van want inderdaad hier zijn we ook grotendeels de hele dag thuis. 

Ik heb gevonden wie het was en ze beloofden een briefje in de lift te hangen en het ging om een paar dagen, dan Kerst dan nog een paar dagen en dan was het klaar.

Nadat we wisten hoe het zat was het iets beter vol te houden maar leuk was anders.

Weten welke dagen en dan welke tijden hielp wel in het volhouden. En soms maar gaan wandelen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.