Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

bieb63

bieb63

01-03-2016 om 13:33

zorgverz. vanaf 18 jaar: tips gevraagd

Na de zomer wordt onze dochter 18 en zal ze dus o.a. een zorgverzekering moet afsluiten, ofwel er moet voor betaald gaan worden. Ze zit op het MBO en heeft verder geen inkomen behalve ene bijbaantje. Ze zal dus ook zorgtoeslag krijgen.
In principe kan haar verzekering natuurlijk bij onze huidige verz.mij doorlopen (Ditzo in ons geval). Maar los van welke maatschappij we/zij uiteindelijk gaan kiezen, even wat vragen want ik ben niet zo heel goed thuis in deze materie (ondanks dat we zelf natuurlijk al jaren een zorgverz. hebben.....).

Dus eigenlijk hoe kijken jullie daar naar en welke afwegingen hebben jullie genomen:
De situatie is i.i.g. dat ze de aankomende jaren zeker nog ft op school zit (vanaf haar 18e sowieso nog 2 jaar MBO4, wellicht daarna een 1 jarig vervolg (specialisatie) en wie weet, maar geen idee nog, daarna HBO. Alhoewel dat laatste niet direct in de lijn van onze verwachtingen is, maar desondanks i.i.g. voorlopig zonder noemenswaardig inkomen en ft op school.
Uiteraard de basisverzekering, waarvoor de, voor zover ik heb begrepen, de zorgtoeslag enigszins de lading dekt. Vervolgens kan er natuurlijk gekozen worden voor een vrijwillig eigen risico. Dat vind ik al een lastige keuze. En eigenlijk een keuze die wij als ouders moeten maken, aangezien zij evt. kosten niet zelf kan betalen nu. Nog los van het feit dat het moeilijk in te schatten is of zij kosten gaat maken. Maar dat is altijd een vraag natuurlijk. I.i.g. heb ik de vraag of haar zorgtoeslag daar invloed op heeft. Als zij wel vrijwillig eigen risico neemt (dus lagere basispremie), krijgt zij dan minder zorgtoeslag? In dat geval zou het m.i. niet slim zijn dat eigen risico te verhogen. Toch?
En verder de tandarts: Tot nu toe gaat zij braaf 2x per jaar voor controle en heeft eigenlijk nooit echt iets (1x een klein gaatje). Valt die controle onder de basisverzekering? Of is een controle ook iets wat je zelf betaalt? Uiteraard wil ik wel dat ze die controles doet. Is het zinvol om een aparte tandartspolis af te sluiten?
Ik begrijp dat elke situatie natuurlijk anders is, maar in het algemeen: hoe zijn jullie daarmee omgegaan in de situatie dat kind nog thuis woont, ft naar school gaat en geen noemenswaardige inkomsten heeft?


Marie

Marie

01-03-2016 om 13:46

eerdere draadjes

Onderwerp is al vaker aan de orde geweest hier:

http://www.ouders.nl/forum/gezondheid/wie-heeft-ervaring-met-zorgverzekering-voor-jongerenstudenten

http://www.ouders.nl/forum/werk-recht-en-geld/over-paar-maanden-18-wat-allemaal-regelen

Onze dochter heeft alleen basisverzekering, zonder tandarts. Het is goedkoper voor haar om de controles gewoon zo te betalen.

De zorgtoeslag dekt de kosten van de zorgverzekering niet trouwens.

Elfje65

Elfje65

01-03-2016 om 14:01

Hier

Kind wel een tandartsverzekering, hoewel ik dit wel een twijfelgeval vond. Even de premie optellen plus wat je vergoed krijgt. Vaak is dit geen 100% met een maximum van? Afhankelijk van je polis. Kijk even in de oude facturen wat de kosten zijn van bijv contole en wat ze daadwerkelijk vergoeden. Bij bijv independer kun je heel makkelijk uitvinden wat een goede zorgverzekering. Dit kan zomaar een andere zijn waar je nu verzekerd bent. Niets van tandartskosten zit in de basisverzekering.
Eigen Risico ophoesten zal voor jouw rekening zijn. Dus kan je dat betalen en je verwacht geen gekke dingen, zou ik een hoger ER nemen. Scheelt weer premie, maar blijft een gok. Jongste zoon in december 18 geworden hadden we in eerste instantie op hoog ER gezet. Nooit wat gehad. In december oogonsteking met complicaties die in het nieuwe jaar doorlopen, toen hebben we hem heel snel weer naar min. ER gezet.
Let niet alleen op premie, maar ook op voorwaarden en zorgverleners. Via zo'n vergelijkingssite is dat wel overzichtelijker. In december kreeg je via Independer tandartskosten bij een ongeval erbij. Dat zit ook niet in een normale TV, wel soms in de aanvullende verzekering.

Moni

Moni

01-03-2016 om 14:38

Eigen risico heeft geen gevolg voor de toeslag

Wel voor de premie.

Wij hebben gekozen voor min. ER omdat we verwachten dat die kosten er zullen zijn.
Wij hebben gekozen voor aanvullend i.v.m. fysio, bril en nog wat dingetjes die nodig zullen zijn.
Wij hebben niet gekozen voor tandarts omdat tot nu toe nooit meer nodig was dan controle. En die is goedkoper dan de extra premie.
Wij hebben gekozen voor een studentenverzekering omdat die voordelig was en de voorwaarden voldoende bij haar pasten.

bieb63

bieb63

01-03-2016 om 15:04

dank

Ik ga i.i.g. naar zo'n studentenverzekering kijken.

bieb63

bieb63

01-03-2016 om 15:04

dank

Ik ga i.i.g. naar zo'n studentenverzekering kijken.

bieb63

bieb63

01-03-2016 om 15:13

Overigens Marie

Jij zegt dat de zorgtoeslag de kosten van de premie niet dekt. Ik heb even een berekening gemaakt op de site van de belastingdienst en dan blijkt dat mijn dochter t.z.t. recht heeft op 83,00 p/mnd. Als ik via Independer naar studentenzorgverzekeringen kijk, dan kom ik bij een kale verz. zonder verhoogd ER op 86,00. Dekt niet helemaal de lading, maar komt aardig in de buurt....

Helena

Helena

01-03-2016 om 15:50

verhoging eigen risico

ik ben heel blij dat mijn dochter van 19 geen verhoogd eigen risico heeft genomen, want ze was 18 jr en 4 maanden en kreeg een auto-ongeluk. Kun je nog zo gezond zijn, dat kan altijd gebeuren.

Moni

Moni

01-03-2016 om 16:36

Natuurlijk kan er wat gebeuren.

Het gaat om de kans dat er iets gebeurt. Bij een gezonde jongere is die kans niet zo groot. En dan kun je een afweging maken.

Stel je hebt 1000 euro eigen risico. Dat is 625 euro per jaar extra ten opzichte van het verplichte eigen risico. Als er dan toch iets gebeurt, kost je dat maximaal 625 euro. Veel geld maar voor de meeste mensen te overzien (in dit geval moet de ouder het financieel opvangen).
Stel je hebt 200 euro per jaar minder premie. Dan heb je in drie jaar dat eigen risico bij elkaar gespaard. Daar kun je dan de onverwachte kosten mee opvangen.
Elk jaar kun je opnieuw besluiten of je eigen risico wilt.

Stel dat je zou afwegen of je wel verzekerd wil zijn voor ziektekosten. Dan wordt de afweging heel anders. De kosten kunnen dan extreem oplopen, zoals bij een auto-ongeluk of een flinke ziekte. Dat risico wil je niet lopen.

Ik neem bijvoorbeeld meestal geen annuleringsverzekering. Daar heb ik al zoveel geld mee bespaard dat ik daar makkelijk de kosten voor de reis kan betalen, als die niet doorgaat. Dat is nog niet gebeurd.
Ik heb twee keer wel een annuleringsverzekering genomen in verband met de extra hoge reissom en de hele vroege boeking. In dat geval vond ik het risico dat het niet door kon gaan en de consequenties te groot.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2016 om 15:58

Moni

Jij doet wel een hoop aannames over jongeren. Jongeren zijn net mensen en kunnen dus opééns ziek worden. Hier een kind met een geëxplodeerde milt toen ze 19 jaar was. Zo gezond als wat voor die tijd. En hoezo is het voor de meeste mensen te overzien om vrijwillig eigen risico op te hoesten als het dan toch betaald moet worden? Ik vrees dat dat niet zo is. Dat is het zure van dit soort mogelijkheden. Juist de mensen die de korting goed kunnen gebruiken, kunnen dat risico niet nemen. Ik zou de mogelijkheid niet ingebouwd hebben, maar gelukkig heb ik het niet voor het zeggen .

Eigen risico heb je overigens altijd, maar jij bedoelt waarschijnlijk dat vrijwillige deel wat je elk jaar kunt doen of niet. Het uiterste bedrag is bij mijn weten 500 euro bovenop de 385.

Gelukkig kunnen wij in Nederland niet overwegen of we verzekerd willen zijn voor zorg. Het is bij wettelijk verplicht en je krijgt een fikse boete als je het nalaat.

Wij horen bij de groep mensen die het echt wel zou merken als we door een zelfgenomen risico geld zouden moeten betalen, of kwijt zouden raken. Zo heb ik gelúkkig onze vakantie naar Praag weer terugbetaald gekregen, omdat ik de vrijdag ervoor in het ziekenhuis opgenomen werd. Dat geld kon mooi weer in andere dingen gestoken worden, zoals knappe nachtponnen, eigen risico van de zorgverzekering, e.d..

Zo zie je maar. Ga nooit uit van je eigen situatie. Ik vertel mensen uitgebreid wat de risico's zijn en laat ze dan fijn hun eigen beslissingen nemen.

Moni

Moni

04-03-2016 om 17:17

Bieb vraagt naar afwegingen van anderen

en dus geef ik mijn afwegingen.

Natuurlijk moet ieder voor zich inschatten hoe groot een kans is en wat de financiële consequenties zouden zijn als het risico zich voordoet. Dat heb ik ook opgeschreven.

Mijn tip aan anderen is dat je zeker bij jongeren kritisch kijkt of je zelf het extra eigen risico kunt dragen. Dan ben je gemiddeld genomen goedkoper uit.

Ik vergelijk het maar met een uitvaartverzekering. Het algemene advies (Nibud) is om die alleen af te sluiten als je de kosten van een uitvaart niet zelf kunt dragen. Kies je voor géén verzekering, dan kan het zo zijn dat je binnen een jaar toch een uitvaart moet betalen en duurder uit bent dan als je verzekerd was geweest.

Jona

Jona

04-03-2016 om 17:31

Ook hoog eigen risico

Ik heb het hoogste eigen risico, vorig jaar al, en dit jaar weer. Scheelt me 240 per jaar aan premie. Ik ben vorig jaar met mijn eigen risico niet over die 385 gegaan en verwacht dat van dit jaar ook niet. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar als jij een persoon bent met zwakke knieën, of je doet een sport waarbij je veel blessures kunt oplopen,of je hebt een chronische ziekte of iets anders waardoor je vaak naar dokter/specialist moet dan maak je andere keuzes dan ik doe, lijkt me zo.
Ik heb een buffer, dus mocht er toch onverhoopt wat zijn, betaal ik het gewoon en gebeurt er niets, spaar ik ieder jaar die 240 uit.

Niet handig

Als je gewoon samen het risico draagt is het altijd afgedekt. Hoe meer mensen zich er aan gaan onttrekken of calculerend winst proberen te halen, hoe duurder het wordt om de premie te betalen en hoe meer mensen daardoor in de problemen komen.
Zal wel een generatiedingetje zijn maar ik ben daar helemaal niet voor.
Mijn vader had geen begrafenisverzekering want dat kon tegen die tijd wel uit het huis gehaald worden. Helaas was de woningmarkt toen net even niet zo gunstig zodat we er zelf een lening voor hebben moeten afsluiten tot het huis verkocht was. Toch niet zo fijn.
Omdat je tegenwoordig zo gemangeld wordt met wat wel en niet meer onder de verzekering valt en de extra pakketten steeds duurder worden moet je wel mee, dus heb ik alleen nog een basisverzekering voor mijzelf en de kinderen.
Dat vind ik al geen doen eigenlijk. Maar om nou een tandartsverzekering af te sluiten en als het een keer goed raak is toch honderden euro's zo niet meer bij te moeten betalen lijkt me ook niets. Je doet het verzekeren juist voor de grotere uitgaven.

bieb63

bieb63

05-03-2016 om 00:18

Ja maar annej

Uiteraard kunnen er onverwachte ziekte, dus kosten komen. Maar als jij dat niet verwacht EN je een evt strop van 500 euro kint handelen, dan ben je een dief van je eigen portemonaie als je niet dat eigen risico neemt. Solidair, prima, maar je moet wel realistisch blijven. Je kan mij niet vertellen dat bij elke verzekering die je aangaat, of elke bokdschap die je doet enz, je niet naar je eigen situatie en mogelijkheden kijkt. Als ik werk en pensioenpremie betaal, dan doe ik dat toch echt voor mezelf. Of jij niet?

Nee hoor

Mijn pensioen staat daar los van. Het gaat om de grotere risico's.
Een goede reisverzekering als je naar het buitenland gaat zodat je zonodig gedekt bent voor medisch vervoer terug naar Nederland of andere hoge kosten die je ziekteskostenverzekering niet dekt.
Uiteraard de Aansprakelijkheidspolis voor als je een schade veroorzaakt die je vermogen te boven gaat.
Een goede begrafenisverzekering zoals bijvoorbeeld de DELA, in natura, zodat je daar ook geen buil aan valt.
Ik heb echt geen plezier in het uitkienen ook hoe ik nu weer door te schuiven in die dingen tientallen of honderden euro's kan verdienen.
Dat zijn voorwaarden die ik graag goed geregeld heb maar verder niet teveel aandacht aan kwijt wil.

Moni

Moni

05-03-2016 om 10:43

Een verzekeringsmaatschappij is gewoon een commercieel bedrijf

Zij berekenen de risico's en rekenen daarvoor de premies uit.
Iedereen bepaalt zelf waarvoor die zich verzekert. Daar komt geen solidariteit bij kijken.

Daarnaast zijn er uitzonderingen die vanuit de overheid geregeld worden, inderdaad vanuit het solidariteitsprincipe. Dat vind ik helemaal prima. Dat zijn kosten die niet te overzien zijn en als ze wel te voorzien zijn, zijn de premies onbetaalbaar. Nederland is een solidair land. Denk aan WW, bijstand, ziektekosten, WMO, WIA, etc.

Ook voor de ziektekosten geldt dat de mensen die het meest verdienen het meest betalen. Een ziektekostenverzekering is verplicht. Er is maar een klein stukje 'echte' verzekering waarmee mensen zelf keuzes mogen maken.

Tsja

Dat is het trieste, de verzekering rekent alleen maar in risico's en denkt niet in termen van solidariteit. en dus gaan mensen ook in risico's rekenen en denken niet in termen van solidariteit. Maar komen wel huilend op televisie als nu juist hén iets overkomt wat bijna nooit voorkomt.
Ongelukken, plotselinge ziektes etc. zijn niet dingen die andere mensen overkomen, maar wat jezelf kan overkomen. In het oude systeem had ik graag iets meer premie betaald om te zorgen, dat als jou die pech overkomt, dat jij dan in elk geval financieel geen extra problemen zou hebben om goede zorg te krijgen. Zodat je niet huilend op televisie hoeft te komen of inzamelingsacties moet ontketenen.
In het nieuwe systeem is het zo, dat de rijken goed voor zichzelf zorgen, omdat ze extra geld achter de hand hebben, ouders wel voor kinderen betalen etc. Maar de rijken waren nooit het probleem.
helaas is het vermogen om iets groter te denken en rekening te houden met mensen in andere omstandigheden supersnel afgenomen.

Neemt niet weg, dat je een basisverzekering kunt doen voor een student, zonder aanvullende verzekering. De student kan naast het bijbaantje ook een studiebeurs krijgen (MBO) of studiegeld lenen.

Tsjor

Triva

Triva

05-03-2016 om 19:14

bieb en annej

Bieb: "Uiteraard kunnen er onverwachte ziekte, dus kosten komen. Maar als jij dat niet verwacht EN je een evt strop van 500 euro kint handelen, dan ben je een dief van je eigen portemonaie als je niet dat eigen risico neemt. "

Dat is nu juist wat Kaaskopje ook steeds vergeet, het IS geen risico van 500 maar vaak maar de helft omdat je veel minder premie betaalt. Met een beetje geluk heb je na 2 jaar al voldoende gespaard om een heel jaar met de allerhoogste risico te betalen en dan heb je dus ook nog de kans dat je jaren hebt waar je maar 600 eigen risico hebt verbruikt en dan heb je al voordeel!

Maar Annej heeft wel een punt: schaf dat hele eigen risico af zodat we met z'n allen weer gewoon zorgen voor de mensen die er niets aan kunnen doen dat ze zo door hun eigen risico heen zijn. Daarentegen: laat mensen betalen als ze niet door ziekte of iets dergelijks een beroep moeten doen op de medische wereld en laat de dader het eigen risico vergoeden bij een ongeval.

bieb63

bieb63

05-03-2016 om 23:43

Tsjor

Van mij mag het ziekenfonds er weer komen hoor. Graag zelfs. Maar dat is er nu eenmaal niet meer. En vooral de mensen die net niet meer voor zorgtoeslag in aanmerking komen, zijn duur uit met het huidige systeem. Dus dat je rekenen, tja, dat doe je met ALLE dingen die geld kosten. Je kunt het maar 1 x uit geven. En ja, het zou fijn zijn als mensen met een hoog inkomen, wat minder rekenen en de hoogste premie voor lief nemen incl het duurste AV. Maar dan? Worden ze ziek en maken veel kosten...... En dan wordt in die situatie juist MEER uitgekeerd door de verzekering, want geen wrijwillij eigen risici en veel gedekt door de AV. Wat schiet ne daarmee op dan?

Noet

Noet

05-03-2016 om 23:47

De premie is marginaal

De premie is marginaal in de zorg, als je toch je belasting invult kijk dan gelijk even naar de premie die de werkgever nog voor je afdraagt dat is enkele duizenden euro's. Dat een beperkt aantal mensen dan zo'n 250 euro minder afdraagt, maar meestal ook heel weinig uit de zorgpot haalt is dan ook marginaal. Dat scheelt een paar miljoen in een branche waar miljarden in omgaan.

Noet

Noet

05-03-2016 om 23:55

2011

In 2011 kostte de gezondheidszorg 90 miljard. Daarvan komt zo'n 15 miljard uit de premie, laat er nu 2,5 miljoen minder binnen komen door een hoger eigen risico. Druppel op een gloeiende plaat.

Triva

Triva

06-03-2016 om 10:03

bieb

En vooral de mensen die net niet meer voor zorgtoeslag in aanmerking komen, zijn duur uit met het huidige systeem.
-
Dat is ook onzin want als je net wel voor zorgtoeslag in aanmerking komt krijg je een tientje per maand.

Hortensia

Hortensia

06-03-2016 om 10:24

zijstapje

Noet: "In 2011 kostte de gezondheidszorg 90 miljard."

Het kost me momenteel moeite om goed mijn woorden te vinden (je hebt van die dagen...) dus pak me niet op een verkeerde term, maar ik vraag me in toenemende mate af hoeveel van die 90 miljard echt aan zorg wordt besteed, en hoeveel aan allerlei "randverschijnselen".

Er wordt meteen naar zieken en gehandicapten gewezen als er weer gesproken wordt over de dure zorg, maar volgens mij zitten er steeds meer geldslurpende schillen rondom de échte zorg.

Mijn huisarts bijvoorbeeld klaagt steen en been over steeds meer knellende regels, protocollen en administratie, om maar eens wat te noemen, kost ontzettend veel tijd = geld en hij komt steeds minder goed aan zijn échte werk toe. Toen ik een zorginstantie inschakelde voor begeleiding van mijn autistische kind ging er tijdens de begeleidingsmomenten meer tijd op aan het invullen van formulier of evaluatie nummer zoveel dan aan daadwerkelijke begeleiding, maar het moest allemaal gebeuren want zo waren de regels. Tot ik ze inwisselde voor een freelancer vanuit het PGB, die zeer daadkrachtig te werk ging, de helft rekende van wat de instantie rekende en alleen de hoognodige papieren invulde (zorgplannen en zo).

Er klopt iets niet.

bieb63

bieb63

06-03-2016 om 14:20

maar het blijft toch lood om oud ijzer

Iedereen betaalt de basispremie. Iedereen heeft een ER van 380,-- (of zoiets). Los van zorgtoeslag voor mensen die daar recht op hebben, maar die nemen geen vrijwillig ER neem ik aan. Dan kan je kiezen om dat ER te verhogen tot extra 500,-- indien je een evt. strop uit eigen middelen kan betalen. Dat betekent inderdaad een mindere inkomsten voor de zorgverz. van 12 x 15,-? euro, laten we zeggen ca. 160,-- p/jr. Nu krijgt die persoon iets en moet z'n eigen ER aanspreken. Dat kan van 1 tot 500 euro zijn. En dat is dan weer 'winst' voor de zorgverz. ofwel de zorg an sich. Ook het afsluiten van een AV is voor mensen die niets verwachten te moeten declareren uit die pot, EN evt. de kosten zelf op kunnen hoesten, m.i. onzin. Maar ook in dat geval geldt: Geen extra premie, want geen AV afgesloten. Daar tegenover staat: mocht je wel kosten moeten maken (bijv. fysio o.i.d.), dan betaal je zelf en dus 'winst' voor de zorgverz.
Kortom: ik vind het volslagen onzin om te stellen dat mensen die een vrijwillig ER nemen en/of geen AV als niet solidair te beschouwen. Er staat dan wel een lagere premie tegenover, maar anderzijds wordt veel uit eigen portemonaie betaalt. Dus wat is het punt?

Triva

Triva

06-03-2016 om 14:30

bieb

Overal is het hoogste bedrag voor het vrijwillig eigen risico 500 euro, dus volgend jaar 385 + 500 = 885 (Kaaskopje rekent constant met 1000). Voor die 500 betaal ik bij mijn verzekering 200 euro minder. Hoezo doen mensen dat niet die een zorgtoeslag krijgen: wat heeft een zorgtoeslag in hemelsnaam te maken met de kans op ziek worden. Het heeft wel te maken met minder geld hebben en je ziet: je hebt het er in 2,5 jaar uit als je niet meer dan 385 verbruikt, anders duurt het iets langer maar soms betaal je maar max 585 per jaar aan eigen risico en draai je gewoon quitte.

Ik heb het gevoel dat velen hier het gewoon niet begrijpen. Als je jaar na jaar niet meer dan het verplichte eigen risico PLUS 200 euro extra opverbruikt heb je al voordeel! Dat is echt best wel veel en daarvoor kun je ook nog makkelijk een paar keer naar een specialist en medicijnen kopen.

Ja triva mits

Mits je dat geld weet weg te leggen. Er zijn teveel huishoudens waarvoor elk dubbeltje telt en die dag geld dan weer gebruiken voor andere rekeningen.
Heb je dat programma over daklozen gezien afgelopen week?
Zo kom je in de problemen. Dat gehandel met geld voor een basisvoorziening is me gewoon een doorn in het oog.
Toen die zaak met de zorgverzekeraars begon zijn er direct hele groepen mensen in de problemen gekomen. Dat wordt nu beperkt door na een half jaar achterstand de premie weer in te houden van uitkering of inkomen.
Want als je eenmaal een achterstand hebt lopen de kosten, geld dat je niet hebt, snel torenhoog op.
Als je toch al weinig zorgen hebt over geld, en ook eens wat weg kan leggen, ja dan profiteer je hier weer van.
De duvel enzovoort.

bieb63

bieb63

06-03-2016 om 14:40

maar wat wil je nou Triva

Daar kan je toch niks zinnigs over zeggen? Iemand die dat extra ER makkelijk kan ophoesten, maar weet meer kosten te moeten maken, zal NIET kiezen voor extra ER. Natuurlijk niet. En dan is het juist omgekeerd. Door NIET te kiezen voor dat extra ER, maar wel extra kosten moeten maken (en dat evt. al weten/verwachten), betekent 500 euro per jaar extra kosten voor de zorgverz. versus een 160 a 200 euro meer aan premie. Lood om oud ijzer toch?
Die hele zorgtoeslag heeft in dit verhaal er niets mee te maken. Dat zijn mensen met een laag inkomen (en dus ook geen keus).

Triva

Triva

06-03-2016 om 15:20

bieb

Ze betalen 200 euro MINDER premie en JIJ haalde die zorgtoeslag erbij, niet ik.

bieb63

bieb63

06-03-2016 om 15:39

ja triva

Ze betalen 200 euro minder premie. Klopt als een bus. Maar je moet wel goed lezen..... Ik zeg: "Door NIET te kiezen voor dat extra ER, maar wel extra kosten moeten maken (en dat evt. al weten/verwachten), betekent 500 euro per jaar extra kosten voor de zorgverz. versus een 160 a 200 euro meer aan premie" M.a.w. dus een strop voor de zorgverz. want extra kosten want geen extra vrijwillig ER en dat VERSUS 200 euro MEER aan premie (WANT geen extra ER). Per saldo dus 300 extra kosten voor de zorgvers. Snap je het nu?

Tink

Tink

10-03-2016 om 11:45

over je tandartsvraag

Geen idee hoe het bij andere verzekeringen zit maar mijn dochter (studente) zit bij Besured, heeft daar de basisverzekering en daar zit per jaar 1 tandartscontrole in. Ze is er prima tevreden over.
Ze doen daar ook niet moeilijk, dochter moest bv vorig jaar haar eigen risico in 1x betalen, maar een telefoontje was genoeg om direct een regeling te treffen zodat ze dat in meerdere termijnen kon doen.

Ik snap Triva's argument wel, als het kon zou ik dat zelf ook zo doen. Maar mijn ER is al op met een maandje medicijnen dus daar begin ik maar niet aan . Dochter zou het kunnen overwegen inderdaad.

Triva

Triva

10-03-2016 om 15:29

Tink

Ik heb helemaal geen vrijwillig hoog eigen risico maar ik vind dat veel mensen het systeem niet begrijpen en ook niet kunnen berekenen hoeveel voordeel het is. Ze nemen wel andere 'gokjes' denk ik wel eens die duurder kunnen uitpakken. Kijk dus gewoon eens goed naar je situatie en leg het geld dat je bespaard apart. Wij betalen in 1x in januari de zorgpremie, daar besparen wij dan weer geld mee

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.