Home » Forum » Ritalin 5

Ritalin

63 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elisa Gemani
Ritalin

Ok, wij gaan dinsdag dus beginnen met Ritalin (trial dus dubbelblind). Nu vroeg ik me af hoe lang het duurt voordat de Ritalin werkt? Wat merk je aan je kind? Wat ik mij vooral afvraag, omdat hij dus iedere week een andere dosering krijgt of een placebo, of je echt in een week kan zeggen of het werkt of niet? Daarnaast moet hij het dus drie keer daags nemen en ik heb begrepen dat je de laatste dosis het best niet na vier uur 's middags kan geven ivm het risico op slecht slapen. Hoe doen jullie dat? En hoe doen jullie dat op school/naschoolse? Hij gaat drie middagen in de week naar de naschoolse en zal dus ook een dosis op school en op de naschoolse moeten nemen. Ik vind het echt erg spannend allemaal. Ik heb wel veel gelezen over Ritalin en andere medicatie bij ADHD maar het komt nu zo dichtbij en ik hoop gewoon zo dat het helpt...

Pippie
Elisa

Ja spannend he. Bij mijn zoontje werd het heel langzaam opgebouwd. Elke keer iets meer. Daarbij moesten wij goed in de gaten houden hoe hij er op reageerde. Hier ook geen placebo. Wij zijn er nu wel helemaal uit wat de beste dosering is per keer. Zoon kan zich nu heel goed concentreren, contact is veel beter met hem en meer rust in zijn lijf. Het hele bewegelijke blijft nog een beetje, maar daar valt mee te leven. Zijn prestaties op school zijn ook super gestegen en hij zit zo heerlijk in zijn vel. Hij is gelukkig, veel minder frustraties.
Wat mij nog wel wat zorgen geeft is het moeilijke inslapen. Maandag zien we de psychiater weer dus een vraag ligt klaar.

Ik wens voor jouw zoon ook dat het zo'n positief effect zal hebben. Sterkte er mee!

Pippie

Pippie
O ja

Je vroeg wanneer het werkt. In principe dus meteen!

Pippie

Elisa Gemani
Pippie

Hoeveel mg krijgt jouw zoontje? Volgens de psych ligt de dosering tussen de 0,2 en 0,3 mg per kilo lichaamsgewicht. Mijn zoontje weegt 23 kilo. En krijgt jouw zoontje het twee of drie keer daags?

Pippie
Dosering

Mijn zoontje is ook 23 kilo ;-)
4 x per dag. Momenteel gaat het hier zo:
8.00 uur: 7,5 mg (3/4 tablet)
12.00 uur 7,5 mg
15.30 uur: 5 mg
19.00 uur 5 mg

Die vierde is zodat hij niet wakker zou liggen vanwege een rebound bij het slapen gaan. Maar wakker ligt hij dus toch. Eerst gaven we alleen voor schooltijd. Maar hij had zoveel onrust in zich als hij thuis was dat we er toch voor gekozen hebben om het ook na school te geven.
Bij mijn zoon is het uitgewerkt na 3,5 uur.

Pippie

Guinevere
Snel

Ritalin werkt hier behoorlijk snel, echt wel na 15 minuten. Wat ik (en hijzelf) ervan merkt? Dat er een soort rust over hem neerdaalt, zo kan ik het het beste beschrijven. En hij zegt dat hij zich veel beter voelt sinds hij pillen krijgt.
Hier wel ervaring met toedienen na 16.00, de laatste dosis kreeg hij om 16.30. Inslaapproblemen had hij toch al, die zijn ondervangen met melatonine. Hij gaat nu zo'n 20 minuten na het nemen van zijn melatonine onder zeil 's avonds.
Bij de NSO moesten wij trouwens een medicijnenformulier invullen, anders gaven ze hem niets. Dus informeer daar even naar. Op school was de toediening een tijdje problematisch, omdat juf het wel eens vergat. Ik zette het potje recht in beeld neer, maar toch. Na een gewenningstijd ging dat wel beter trouwens.
Of 1 week genoeg is om te zeggen of het werkt is maar de vraag. Zeker omdat de verschijnselen bij sommige kinderen eerst erger kunnen worden, doordat er opeens (door de rust) van alles dat onderdrukt was naar boven komt.
Inmiddels hebben wij geen last meer met het innemen van allerlei pilletjes overdag, omdat zoon één langwerkende bij zijn ontbijt krijgt. Werkt tot ongeveer 15.00 en de rest van de dag is hij "clean". Dankzij zijn reboundloze bestaan (dit middel werkt gelijkmatiger) is hij de rest van de dag zo relaxed dat dit makkelijk kan.

heli
Opbouw

Hoi Elisa,

Niet zo lang geleden heb ik hier een soortgelijk draadje gestart. Onze zoon (met diagnose PDD-NOS en ADHD kenmerken)ging ook beginnen met methylfenidaat (we krijgen niet de Ritalin, maar een ander, ongetwijfeld goedkoper, merk). Geen placebo's, maar een heel langzaam opbouwschema.
Onze zoon (6,5 jaar, 18,5 kilo) had volgend schema; een week twee keer daags 1mg, daarna een week twee keer 2mg en zo door tot de 5mg. Eerlijk gezegd vonden we dat het helemaal niet werkte, sterker nog hij werd veel drukker, onberekenbaarder, zat niet lekker in zijn vel, had hartkloppingen en 'opvliegers'. Eerst zijn we gestopt, maar na overleg toch weer begonnen.
Inmiddels krijgt hij 's morgens 7,5mg, smiddags 5mg en om vier uur nog 2,5mg en het gaat het stukken beter!
Op school kan hij zich veel beter op zijn taak richten, het lezen gaat met sprongen vooruit; hij krijgt er nu ook lol in! Hij is veel beter voor rede vatbaar en wat we thuis het meeste merken is dat hij opeens zelf kan spelen. Dat hij nu gewoon een half uur met de lego aan het bouwen is zonder allerlei uitbarstingen en frustiemomenten en 'gemama-mama-mama-mama'. Of, die heeft hij nog wel, maar hij kan er veel beter mee omgaan.
Of dat hij aan zijn broertje vraagt of hij niet zo veel lawaai wil maken anders kan hij niet goed nadenken. Terwijl zijn broertje waarschijnlijk wat geluiden aan het maken is, omdat hij niet weet wat hem overkomt, al die stilte na vier jaar lawaai van zijn grote broer ;-)

Ik moet eerlijk bekennen; het is erg wennen! En ik heb ondanks dat het beter gaat moeite met pillen. Hij heeft best veel last van de bijwerkingen gehad in het begin en ik vind het eerlijk gezegd nog steeds moeilijk. Ben gewoon bang voor de gevolgen op lange termijn.
Overigens zegt onze zoon zelf dat hij er niet veel van merkt. Toch vraag hij altijd zelf om zijn pilletje dus ik denk meer dat dat een kwestie van niet kunnen verwoorden is van wat hij voelt. je merkt overigens bij hem dat het begint in te werken ongeveer een half uurtje na inname.
Wat ons nog wel zorgen baart is zijn gewicht; dat doet het zijn hele leven al, maar hij is sinds hij begonnen is een halve kilo afgevallen en echt vel over been. Ik zal dat de volgende keer met de arts zeker bespreken.

Evenals dat we toch het liefst ook langwerkende methylfenydaat zouden willen. Om het niet te vergeten (vooral als we weg zijn of hij bij vriendjes speelt ofzo) maar ook omdat hij een dosering krijgt waarbij de pilletjes gesplit moeten worden en dat is zo'n gedoe. Dat lukt op een of andere manier maar niet goed; nooit door de helft of die pil breekt in stukjes.

Ben benieuwd hoe het jullie zal bevallen,

heli

Elisa Gemani
Heli

Wat goed zeg om dit te lezen! Wat fijn dat het werkt! Wat ik zo lees is dat de meeste kinderen dus een aflopend doseringsschema nemen gedurende de dag; de laagste dosering 's middags of 's avonds ivm met het slechte slapen (wat die van mij sowieso toch al doet dus ik zal ook naar melatonine vragen volgende maand). Tja en die verminderde eetlust/afvallen schijnt een veel voorkomende bijwerking te zijn van methylfenidaat (wij krijgen die ook, dus de generieke stof, niet het merk Ritalin). Dat zou vervelend zijn want zoonlief is al behoorlijk dun. Maar goed, ik hou de vinger aan de pols en ik hoop en bid dat het werkt want dat zou zo fijn zijn voor mijn zoontje; en ook voor mij natuurlijk. De afgelopen jaren hebben er ingehakt en ik ben al vier jaar bezig in het hulpverleningscircuit... Willen jullie meeduimen??

Guinevere
Elisa

Natuurlijk duim ik mee voor jullie! Het is zo enorm intensief, een kind dat zoveel aandacht vraagt, dus ik hoop dat het bij je zoon goed gaat aanslaan.
De verminderde eetlust duurde bij onze zoon trouwens niet lang, inmiddels eet ie weer alles wat los en vast zit. Vooral 's avonds als de methylfenidaat is uitgewerkt. Overdag eet ie wel een broodje minder, dat haalt ie 's avonds weer in én ik zorg ervoor dat hij altijd een grote lekkere koek mee naar school neemt. Die eet ie natuurlijk áltijd op, zelfs als ie geen honger heeft. Hij heeft nu een perfecte atletische bouw (zei moeder trots).

Pippie
Eten

Mmm hier ook een iel mannetje. Klein en smal. Maar hij eet wel meer/beter sinds wij 'm de methylfenidaat geven (alsof hij meer de rust er voor vindt). Dat kan dus ook he. Maar hij is toch niet gegroeid. grrr

Elisa heel veel sterkte hoor met wat komen gaat. Ik duim mee!

Pippie

Elisa Gemani
Tijdstip

Dank jullie voor jullie reacties! Ik ga morgen de medicatie halen en moet dus gaan bedenken wat de beste tijdstippen voor inname zijn. Het gaat om drie tabletjes per dag en ik dacht zelf aan 8.00 (bij het ontbijt), 12.15 (op school bij de lunch) en om ongeveer 16.00. Mijn zoontje gaat tussen 20.00-20.30 naar bed. Hoe klinkt dit? Andere suggesties?

Guinevere
Suggestie

ik heb niet echt een andere suggestie, op papier klinkt dit goed, hoewel er iets kortere tijd tussen dosis 2 en 3 zit dan tussen dosis 1 en 2. Het beste is het om de volgende dosis te geven vóórdat de vorige volledig is uitgewerkt, om een evt. rebound voor te zijn. Maar je moet in de praktijk leren hoe lang het spul werkt bij je zoon, daar valt nu nog niets zinnigs over te zeggen. Wij hebben op een gegeven ogenblik de max. dagdosis helemáál creatief verdeeld, door 'm op het einde van de dag nog een mini-afzakkertje (kwart pilletje) te geven ter voorkoming van die rebound.
Het is zaak om 'm de komende tijd goed te monitoren en ook de tijden van drukker worden goed in de gaten te houden. Maar dat had je vast zelf al bedacht. ;-)

Bikkel
Elisa

"of je echt in een week kan zeggen of het werkt of niet" Sterker nog, binnen een half uur merk je al of het werkt of niet, tenzij de dosering niet goed is of je natuurlijk de placebo hebt of het medicijn gewoon niet werkt bij je zoon. Bij onze zoon merkten we het zeer snel, ondanks de te lichte dosering. Hij krijgt medikinet cr, een combinatie van lang- en kortwerkende "ritalin" waardoor hij buiten schooltijd geen medicijn hoeft in te nemen, Hij heeft geen moeite met slapen, eet tijdens de lunch minder (eigenlijk niet, als ie niet in de gaten gehouden wordt), maar dat haalt hij na schooltijd wel in. Ook zoon is smalletjes (wat wil je ook, is altijd in beweging), hij krijgt daarom toch wat caloriebommen mee naar school voor in de pauze, zoals bifi worst (mini), koek.

Stelle
Ik...

... lees mee en duim mee. Wij zijn inmiddels ook in het stadium 'misschien toch maar eens aan de medicatie' beland, dus ben erg benieuwd hoe het bij jullie zal verlopen. Vind het nl ook best eng, maar als zo'n kind nu echt lekkerder in z'n vel komt te zitten, minder gefrustreerd, opvliegend en vermoeiend is (vooral voor zichzefl ,ik kan het wel aan, meestal), dat is toch wel veel waard. Na een half uur al resultaat! Dat wist ik dus ook niet. Interessant. Vraagje (als ik even mag inbreken): hoe lang duurt het ongeveer voor je de juiste dosering weet?

Pippie
Stelle

De juiste dosering: wij begonnen met een heel lage dosering 1 week 1/4 tabletje, daarna 1 week 1/2 tablet etc. opgebouwd tot een week 1 tablet. Dan zelf steeds in de gaten blijven houden hoe het effect is. Ook op school steeds vragen hoe hij was. Wij vonden dat onze zoon te stil werd bij 1 pil (10 mg). Dus we zijn naar 3/4 gegaan voor schooltijden. 1/2 is al genoeg om zich rustig en prettig te voelen thuis.

Het duurde dus best even voor we eruit waren wat de juiste dosering was. (in ieder geval de eerste 4 weken, daarna nog wat stoeien) We deden eerst ook alleen tijdens school. Maar de storm die vrij kwam thuis was echt te veel. Nu dus ook voor thuis de medicatie.

Deze manier (het opbouwen) sprak ons wel aan. Zijn lichaam kon langzaam wennen aan het stofje. Hij is er niet ziek door geworden ofzo. Hier dus geen placebo-week.

Pippie

Elisa Gemani
En...

Nog een vraag: hoe doen jullie dat als je kind bij iemand gaat spelen of buitenshuis activiteiten heeft? Gewoon een tabletje meegeven? Ik kan het niet aan mijn zoontje overlaten om eraan te denken dat hij zijn "pil" moet nemen. Op donderdagmiddag heeft hij altijd om de 6 weken een andere sportcursus met verschillende docenten; moet ik aan diegene vragen of hij de Ritalin geeft? Feitelijk zal ik dus altijd een doosje Ritalin bij me moeten hebben om evt. aan zoonlief mee te geven. Ik hoop dat we er snel achterkomen wat de juiste dosering is en dat hij dan ook de Ritalin met vertraagde afgifte krijgt. Morgen beginnen we! Ik hou jullie op de hoogte!

Elisa Gemani
Woesdag

Nou, we kunnen woensdag pas beginnen omdat de medicijnen morgenmiddag bij de apotheek geleverd worden. Het worden capsules; hopelijk kan zoonlief die naar binnen krijgen en anders maar de boel openmaken en door de joghurt ofzo. Ik heb al aan de naschoolse het medicijnformulier gegeven en aangegeven dat hij om 16.00 zijn Ritalin moet hebben, liefst met wat eten. Antwoord: "o, kan het dan niet om 15.30 want dan eten we toch fruit". Ik zeg nee, 16.00 is 16.00 en het is heel belangrijk om daar stipt aan vast te houden. Zucht. Nu morgen nog de juf inlichten en haar de vragenlijsten geven. Nou, wordt vervolgd maar weer;-)

Guinevere
Buitenshuis/spelen

Toen zoon nog gewone Ritalin kreeg, gaf ik 'm een potje mee met de hoeveelheid die hij op de tijd die hij elders was moest hebben. En dan belde ik altijd die ouder of sportbegeleider op, dat ie het zo laat moest krijgen. Anders werd het gegarandeerd vergeten.
Overigens levert dit bij sommige mensen dan kennelijk een gelegenheid op om de "medicatiediscussie" danwel de "ADHD-discussie" nog eens te voeren, die weten het dan allemaal errug goed (denken ze). Kortom, helemaal geen ideale situatie en ik ben blij dat we nu met één dosering 's morgens vroeg klaar zijn voor de hele dag. Ik zat op een gegeven moment voor mijn gevoel alleen nog maar te controleren of al die medicijnpotjes wel geleegd waren overdag.

Elisa Gemani
Guinevere

Daar ben ik ik dus ook bang voor, voor die zaken als het controleren en de discussies. Als het werkt en als we de juiste dosering weten ga ik volgende maand ook zeker vragen of we metylfenidaat met gereguleerde afgifte kunnen krijgen (dat is toch Concerta?). Zoonlief is vrijwel iedere middag en ook ongeveer twee logeerweekenden per maand buitenshuis. Ik heb net even gekeken hoe het zit met de vergoeding en onze zorgverzekering vergoedt de eigen bijdrage voor Concerta en Strattera 100% dus dat is geen probleem. Het wordt nu even een maandje erachteraan hollen en ervoor zorgen dat hij zijn capsules (op tijd) krijgt...

Guinevere
Concerta ja

Ja, je kunt dan over op Concerta, werkt een uur of 12. Wij geven Medikinet CR (goedkoper), dat werkt bij onze zoon ongeveer 7 uur. De rest van de dag mag hij met zijn adhd leren omgaan. Maar hij heeft geen heel zware vorm van adhd dus dat lukt hem op een goede en prettige manier. Dankzij de medicatie heeft hij nu meer de rust om zichzelf te zijn, wij zien nu X in plaats van een stuiterbal.
Maar nu eerst maar eens kijken wat de medicijnen doen bij je zoon! Ik ben reuze benieuwd.

Pippie
Guinevere

Oeh ja erg is dat he:

Ik: Ja hoor, hij mag wel bij X spelen. Ik kom zo wel even zijn pilletje brengen dan.

Andere moeder: o bij ons mag hij wel druk zijn hoor

Ik: tja, bij ons ook hoor (big smile maar grrrr)

Andere moeder: o, het is voor de juffen

Grrrrr (en ik neem me voor om me er niet 'druk' om te maken)

Hier geen overblijf. Maar als het een keer voorkomt geef ik het pilletje aan de juf. Zoon raakt het hoogst waarschijnlijk kwijt en zal het zeker vergeten. Ik laat het dus altijd aan de volwassene die er bij is. Ik zeg dan ook altijd even erbij: let op dat hij het ook echt in zijn mond doet. Ik heb hem al een paar keer betrapt met het pilletje nog in zijn hand, na een kwartier ha ha. Hoezo verstrooid. ;-)

Pippie

Guinevere
En deze dan...

Het ergst was deze opmerking: "Kan je dat kind geen pilletje geven!" toen hij met een paar (adhd-loze)companen ergens op bezoek de boel op stelten aan het zetten was. Uitspraak van de moeder van één van die andere wilde kinderen. Er kwam stoom uit mijn oren, en dat heeft ze geweten ook. Terwijl ze het als "grap" bedoelde.
Ik had wel altijd een doserinkje of 2 aan Ritalin in mijn tas zitten voor het geval dat we opeens ergens heen gingen trouwens.
Als ik nu weet dat we ergens heen gaan na de uitwerkingstijd van de Medikinet CR, en er is een kans dat er veel geëist wordt van zoon of erg veel prikkels zullen zijn, geef ik 'm wel eens wat valeriaan. Werkt ook keigoed.

Elisa Gemani
Opmerkingen

Haha, ja, dat soort opmerkingen krijg ik ook al langer dan vandaag. En zoals gisteren, toen ik zoonlief bij judo ophaalde waar nog een jochie met ADHD zit. Ik vertelde dat zoonlief deze week met Ritalin begint en de vader van dat jochie keek mij met open mond aan en vroeg: "heeft hij ook ADHD?? maar hij is helemaal niet druk en luistert zo goed!?" Tja, mijn zoontje is wel zeer levendig maar hij is niet zozeer druk als wel onrustig in zijn kop en met kleine friemelbeweginkjes;-) En zoonlief was laatst bij een vriend van me die ook ADHD heeft (wij wisten toen nog niet helemaal zeker of zoon wel of niet ADHD had) en toen we thuiskwamen verzuchtte mijn zoontje: "tjee mama, ik word helemaal gek van die man" Hahaha. Mijn zoontje vindt het best dat hij ADHD heeft, al helemaal omdat mijn zus ADD heeft (pas vorig jaar gediagnosticeerd en toen was ze 46) en helemaal is opgebloeid met Ritalin. Ze was altijd erg creatief, heeft kunstacademie gedaan maar van alles en nog wat begonnen en niet afgemaakt, maar zit nu pas goed in haar vel en kan zich echt goed creatief uitleven zonder de storende drukte in haar hoofd. Ze vindt het heel jammer dat pas zo laat in haar leven duidelijk is geworden waardoor een heleboel ellende kwam en noemt het nu "het begin van haar tweede leven". Ik hoop dat het voor mijn zoontje ook zo goed zal gaan en zijn talenten goed uit kunnen komen zonder de onrust, het concentratiegebrek etc. We zullen het zien...

Bikkel
He guinevere

"Wij geven Medikinet CR (goedkoper), dat werkt bij onze zoon ongeveer 7 uur. De rest van de dag mag hij met zijn adhd leren omgaan. Maar hij heeft geen heel zware vorm van adhd dus dat lukt hem op een goede en prettige manier. Dankzij de medicatie heeft hij nu meer de rust om zichzelf te zijn,"
He, wat grappig, dat is precies hetzelfde als bij ons, inclusief 2 pilletjes in de tas voor een eventuele verlenging (die ik zeer zelden gebruik). Voor onze zoon is vooral de rust waarmee hij de dag begint prettig. Hij kan zich focussen op de lesstof, hij kan een verhaal met begin en einde vertellen, ziet verbanden, hij dwaalt niet constant af met zijn gedachten (hoewel hij nog steeds kan dagdromen) en als de medicatie is uitgewerkt, lijkt de rust in hem nog na te werken. Hij praat dan wel veel meer, doet meer dingen impulsief, en maakt veel grappen (maar dat is alleen maar leuk :-)). Heel soms lijkthet niet te werken en dan heeft hij een zware dag op school.
En verder sluit ik mij voor Elisa bij je aan, even afwachten of de medicatie aanslaat bij je zoon.

heli
Hoeveel letters?

Spannend Elisa; ik ben heel benieuwd hoe het jullie zal vergaan!

Over opmerkingen; het zijn vaak negatieve opmerkingen. "Iedereen heeft tegenwoordig ADHD"; "Het gaat alleen om de rust van ouders"; "Heb je enig idee wat voor rotspul dat is?"; etcetera. Negeren kan ik die opmerkingen niet; op een of andere manier kan ik dat gewoon niet. Meestal maak ik een opmerking terug in de trant van dat ik me er inderdaad van bewust ben dat het geen pepermuntjes zijn die ik hem geef en dat mensen er vaak geen idee van hebben hoe groot de stap is om met je kind in het hulpverlenerscircuit in te gaan en dat je dat heus niet zomaar doet.

Sommige opmerkingen zijn ook erg leuk. Mijn nichtje (12jr en broer met ADD) zag laatst dat onze zoon een pilletje kreeg. Haar vraag was hoeveel letters hij had? Het duurde even voordat het kwartje viel. Ze zei: "ADD of ADHD?" Ik zei: "ADHD", en mompelde 'onder andere' erachteraan. Maar dat hoorde ze en toen vroeg ze:"oh, ook nog PDD-NOS?" Ik antwoorde met een knik en toen zei ze: "Oh, dan heeft hij alle letters". Het klonk of onze zoon de hoofdprijs had gekregen. :-)

heli

Bikkel
Anderen

Anderen hebben vaak hun mening klaar, ook een keer gehoord van een familielid dat in de zorg werkt: "Weet je wel welk gif je je kind geeft? " Ik zeg dan altijd: "Ik had het ook graag anders gezien, maar ons kind heeft zoveel baat erbij, hij zit zichzelf niet meer in de weg en het helpt hem zich beter te voelen. het is kiezen tussen 2 kwaden" Wij hebben overigens eerst allerlei dingen geprobeerd voordat we overgingen tot medicatie, maar dat werkt wel het allerbeste.
Ik vertel niet veel mensen (meer) dat zoon adhd heeft en/of medicatie krijgt. Men knikt namelijk zeer begripvol, luistert ook naar mijn uitleg over impulsiviteit, rusteloosheid en gebrek aan conventratie,dat adhd niet is "alledagen heel druk" Men zegt dan dat men het begrijpt om vervolgens als zoon iets doet vanuit zijn impulsiviteit totale onbegrip laat zien.
Wees daar dus wel voorzichtig mee, Elisa, men begrijpt het niet en je kind krijgt toch een stigma.
Hier weten alleen mensen die het moeten weten (school, sport, vriendjes) het, de rest gaat het niets aan. En mijn schoonfamilie snapt er al helemaal niets van en grossiert in tactloze opmerkingen.

anna van noniemen
Meegeven

bij zoon gaf ik de Ritalin ook altijd gewoon mee, bij degenen waar hij ging spelen was dat ook nooit een punt, DAAR hield hij het overigens zelf prima in de gaten ;-) Hier thuis niet....

Nu met de Concerta hoef ik zelf ook niet meer na te denken, heb ik de medicatie wel mee....het is wel prijzig inderdaad, 43 euro per maand, maar ik kan tot 300 euro per jaar van de Menzis terug krijgen, en dan is er nog een stukje dat ik zelf moet betalen.....het is niet anders, als het werkt voor zoon....het maakt me wel boos dat de overheid zo makkelijk er over heen stapt dat ze het niet in het basispakket willen, omdat het hetzelfde zou zijn....ik kan oprecht zeggen dat de werking echt anders is! Zoon heeft 3 varianten gehad, de nep-ritalin zeg ik dan maar even....dat werkte niet zo, toen de echte, en nu Concerta, en van alle 3 is de werking anders.....

Elisa Gemani
Eerste dosis!

Nou, vandaag was het zover: om 8.00 de eerste capsule gegeven (gelukkig heeft zoonlief geen problemen met het innemen van capsules). Pillendoosje meegegeven met de dosering voor een week voor op school en een voor de naschoolse. Zoonlief vindt het allemaal wel interessant en maakt er grapjes over. Samen met een vriendje maakte hij allemaal woordspelingen met de letters ADHD;-) Hij weet heel goed dat we niet weten welke dosering hij krijgt en dat er ook een placebo tussen zit. Vanmorgen om een uur of half 9 zei hij dat hij "al wat merkte" maar ik weet niet of dat echt zo is of dat hij het graag zou willen; ik hoor het vanavond wel als ik hem ophaal van de naschoolse. Spannend!!!

watnu
Ben benieuwd

Hoi, ik ben heel benieuwd hoe het gegaan is. Jammer dat je er zelf vandaag niet veel van kunt zien he?
Wij zijn dus ook nog in een proefmaand met ritalin en gaan na deze maand verder bekijken of we met ritalin verder gaan of met een ander medicijn. Wij merken wel echt heel goed dat die pillen helpen. Steeds meer mensen gaan het nu ook merken. Zo fijn om te horen als de moeder van een vriendje zegt dat ze zo leuk hebben gespeeld en het zo gezellig was.
Zoon is ineens ook weer meer aan het afspreken, terwijl hij echt maanden nauwelijks iets wilde. De juffen op school merken nog niet al te veel. De juf aan het begin van de week vond hem wel wat rustiger, de andere juf geloof ik niet. Ik hoop deze week nog wat van haar te horen. Waar wij het het meest aan merken is dat hij vele beter aanspreekbaar is. Je kunt nu een gesprek voeren en hij reageert veel alerter. Allemaal heel positief. Natuurlijk heeft hij ook rebound en dat is iets minder.

Elisa Gemani
Druk!

Nou, mijn zoontje is veeel drukker dan normaal; ook de naschoolse viel dat op. Hij is "jumpy", prikkelbaar en heeft last van "tics". Ongelooflijk wat een zenuwpees heb ik nu rondstuiteren; hij maakt rare geluiden met zijn mond zonder dat hij het zich bewust is en alles wat ik zeg lijkt niet aan te komen. Dat zal wel betekenen dat het werkt maar dat hij een te hoge dosering nu krijgt?? Als dat de hele week zo blijft kan ik wel aan de Valium...;-)

Juanna
Te hoge dosering

dat had mijn zoontje ook, erg prikkelbaar, snel huilen en last van tics. En dat was bij een te hoge dosering. Ik denk niet dat het goed is als hij lang deze dosering krijgt hoor want ze voelen zich er dan ook verdrietig door, die van mij tenminste wel. Heb je iedere dag een andere dosering?

Pagina's

Onderwerp gesloten