Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Met deze handige tips maak je van je badkamer een echte familie badkamer

De badkamer is zonder twijfel het hart van het huis. Het is de plek waar de kids een paar keer per dag hun tanden poetsen, waar de haren netjes worden gekamd en waar lekker wordt gebadderd of waar ze onder de douche springen.  Het is een ruimte die behoorlijk vaak wordt gebruikt op een dag. En daarom is het ook meer dan logisch dat je wil dat de badkamer past bij jullie als gezin. Is dat momenteel niet zo? Met een paar kleine aanpassingen kun je al veel verschil maken. Hoe je van je eigen badkamer het beste een familie badkamer kunt maken, lees je hier.

Zorg voor voldoende ruimte rondom het wastafelmeubel

Een van de elementen die het meeste wordt gebruikt in de badkamer, is de wastafel. Daarom kan het fijn zijn om te investeren in een goed wastafelmeubel. Het liefste eentje met meerdere waskommen en een grote spiegel boven het meubel. Zo loopt niemand elkaar in de weg en zorg je dus ook voor veel minder irritaties in de ochtend of in de avond.

De kids spetteren in een royaal en fijn ligbad

Heb je het geluk dat je een ruime badkamer hebt? Dan mag een goed ligbad eigenlijk niet ontbreken. Niet alleen zorg je voor een heerlijk wellness momentje voor jezelf, maar de kids spetteren er ook naar hartenlust in. Door te kiezen voor een ligbad dat is ingebouwd, is het ook nog eens onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. En dat is wel zo handig als je huishouden bestaat uit opgroeiende kinderen.

Snel douchen onder een grote en fijne douchekop

Spring je maar al te graag snel even onder de douche? Bijvoorbeeld omdat de kids op bed liggen of omdat je een flinke sportsessie in de sportschool hebt gehad? Dan is het fijn dat je dan ook het ultieme wellness momentje kunt creëren. Investeer in een douche met een grote douchekop en richt de douche in met fijne producten. Zo kun je lichaam en geest weer even snel opladen en val je net wat fijner in slaap. Al met al is een goede douche een hele fijne investering voor iedere badkamer. Dus ook voor jouw eigen badkamer.

Is het de hoogste tijd om je eigen badkamer een upgrade te geven?

Als het de hoogste tijd is om je badkamer een upgrade te geven, is het aan te raden om een keer een bezoek te brengen aan een winkel. Hier kom je meteen alles te weten over de laatste trends en een specialist uit de winkel kan je alles vertellen over de mogelijke opstellingen voor je eigen badkamer. Dit maakt het uitzoeken van de badkamer van je dromen ook weer makkelijker, het bespaart je veel tijd en energie. 

Lees ook: