Tips voor een weekje weg in de herfstvakantie

De herfst is echt begonnen. Regen, wind en vooral ineens heel koud! En na zo’n wisselvallige zomer, kan het herfstachtige weer nog zwaarder vallen. Juist die heerlijke nazomer voelde zo fijn. Wil je de kou nog heel even uitstellen? Ga dan nog een (mid)weekje weg in de herfstvakantie! Of juist vlak erna, als je nog geen schoolgaande kinderen hebt. Wij delen onze tips.

Boek een last-minute

Het voordeel van een vakantie in het buitenland in de herfst is dat het in veel zuidelijke landen nog heel aangenaam is! Je hoeft dus niet naar de andere kant van de wereld om de warmte op te zoeken. Een last-minute vakantie van FTI Reizen naar Zuid-Spanje of Griekenland is ideaal: kort vliegen en temperaturen rond de 25 graden. Vooral last-minute reizen waar alles bij inzit (de vliegreis, accommodatie en soms zelfs maaltijden) kunnen een paar weken voor vertrek een stuk voordeliger zijn dan als je het ruim van tevoren boekt.

Autovakantie

Liever wat dichterbij huis blijven? Ga dan met de auto een weekje erop uit. Bekijk een dag van tevoren de weersvoorspellingen en bepaal jullie bestemming. Regent het overal in ons kikkerlandje maar is het droog in België of Duitsland? Bezoek daar dan eens een leuk stadje en boek een fijne accommodatie (met lekker warm bad!).

Huur een wellness-huisje

Tegenwoordig heb je steeds meer vakantiehuisjes in Nederland met alle luxe en comfort die je maar kunt wensen. Zo kun je huisjes reserveren met sauna, jacuzzi en zelfs een sunshower. En nadat je bent opgewarmd in het bubbelbad, is een frisse herfstwandeling in het bos een stuk fijner! Win-win.

Subtropisch zwemparadijs

Buiten zwemmen is helaas niet meer mogelijk maar gelukkig kent Nederland vele subtropische zwembaden. Met golfslagbaden, wildwaterbanen, enorme glijbanen, bubbelbaden of zelfs indoor surfen! Koop een ticket voor een zwemparadijs bij jou in de buurt en ga een dagje op mini-vakantie. Je kunt het zwemparadijs vaak ook combineren met een of meerdere overnachtingen.

Vertoeven in een familiehotel

Het concept familiehotel is nog niet bij iedereen bekend. Familiehotels hebben kamers voor hele gezinnen, maar dat is nog niets alles. In zulke hotels vind je zelfs indoor minigolf, bowling, een zwembad, knutselclub, binnenspeeltuin en soms zelfs een indoor trampolines speelhal. Zo hoef je bij regenachtige dagen het hotel niet te verlaten en kun je binnen genieten van alles dat het hotel te bieden heeft.

Blijf je toch liever in en om huis deze herfstvakantie? Daar hebben we gelukkig ook voldoende tips voor. Voor zowel binnen als buiten.