Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Maak de juiste keuze: tips voor het vinden van de perfecte nieuwe buggy

Als jonge ouder is het vaak lastig om een geschikte buggy te vinden voor je kind. Een buggy is een lichtere en makkelijkere versie van een wandelwagen en biedt uitkomst wanneer je kind te groot is geworden voor een kinderwagen, maar nog te klein is om zelf te lopen. Een goede buggy moet aan bepaalde eisen voldoen, maar met het enorme aanbod op de markt is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. In deze blog helpen we je graag op weg en geven we je handige tips en adviezen voor het kopen van een nieuwe buggy. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jou en je kind.

Wanneer stap je over op een buggy?

Ben je op zoek naar de beste manier om jouw baby te vervoeren tijdens het wandelen? In de eerste maanden is een kinderwagen de ideale optie voor de veiligheid van jouw kind. Maar hoe weet je wanneer je moet overstappen naar een wandelwagen of buggy? De overstap wordt vaak gemaakt wanneer jouw kind zelfstandig kan zitten, omdat het dan voor het lijfje verstandig is om niet langer liggend vervoerd te worden. Daarnaast kan een wandelwagen onveilig worden als jouw kind zelf overeind kan zitten en kan draaien in de wieg. In een wandelwagen of buggy zit hij of zij dan een stuk veiliger en kan jouw kind de omgeving verkennen terwijl hij of zij rechtop zit.

Meestal maken ouders de overstap naar een wandelwagen rond de 6 of 7 maanden. Een wandelwagen biedt nog steeds veel steun en stevigheid, maar jouw kind kan ook rustig zitten en om zich heen kijken. Als jouw kind iets ouder is, wordt een buggy interessant, doorgaans tussen de 9 en 12 maanden. Hoewel een buggy iets minder rugsteun biedt dan een wandelwagen, is het nog steeds veilig voor gebruik. Bovendien is het goed om te weten dat zowel een wandelwagen als een buggy veiliger zijn dan een wieg, vooral als jouw kind zelf kan draaien en overeind kan zitten. En het beste van alles? Je kunt een wandelwagen of buggy blijven gebruiken tot jouw kind ongeveer 3 jaar oud is!

Belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van een buggy

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kindje, ook als het gaat om het kiezen van de juiste buggy. Met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig kunnen wij je helpen! Door goed te kijken naar jouw wensen en behoeften, kun je een buggy kiezen die perfect bij jou en jouw kindje past.

Verschillende eigenschappen

Er zijn verschillende typen buggy’s op de markt, van paraplubuggy’s tot designer buggy’s en actieve buggy’s met 3 wielen. Wil jeeen lichte buggy die makkelijk inklapbaar is of vind je de wendbaarheid het belangrijkst? Door te kijken naar de verschillende eigenschappen, kun je de buggy vinden die het beste bij jou past.

Makkelijk inklapbaar en lichtgewicht

Ook het gewicht van de buggy kan een belangrijke factor zijn, vooral als je veel moet tillen of vaak trappen op moet. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele fijne lichtgewicht buggy’s die toch stevig genoeg zijn om jouw kindje veilig te dragen. En het grootste voordeel van buggy’s boven kinderwagens? Ze zijn doorgaans makkelijk inklapbaar en daardoor perfect om mee te nemen op de fiets, in de auto of zelfs lopend.

De kwaliteit van de wielen

Let bij het kiezen van een buggy ook op de kwaliteit van de wielen en de veiligheid van de riempjes. Zoek je een buggy die soepeler in gebruik is? Kijk dan naar buggy’s met zwenkwielen of luchtbanden. En voor optimale veiligheid is het belangrijk om te kiezen voor een verstelbare driepuntsgordel of vijfpuntsgordel.

Verschillende zitstanden

Tot slot kun je ook kijken naar de verstelbare duwstang en de verschillende zitstanden van de buggy. Zo kun je de buggy aanpassen aan de behoeften van jouw kindje en is het zelfs mogelijk om de rugleuning naar achter te klappen zodat jouw kindje een dutje kan doen.

Met deze tips kun je de juiste buggy kiezen die perfect bij jou en jouw kindje past. Veel plezier met het uitzoeken van jouw ideale buggy!

De beste en meest betaalbare merken voor buggy’s

Als je op zoek bent naar een buggy die zowel kwalitatief hoogwaardig als betaalbaar is, dan zijn de buggy's van Hamilton, Maxi-Cosi en Easywalker een goede keuze. Deze merken bieden goede kwaliteit voor een redelijke prijs. De buggy's van Cybex en Chicco zijn ook een goede optie als je op zoek bent naar een middenklasse buggy met een modern design.

Als je een beperkter budget hebt, zijn de buggy's van Hauck, Kinderkraft en het huismerk van veel babywinkels zeker het overwegen waard. Deze buggy's zijn vaak heel betaalbaar, maar toch van goede kwaliteit en veiligheid.

Een andere goedkopere optie is om te kiezen voor een paraplu buggy. Deze compacte en lichte buggy's zijn super handig om mee te nemen onderweg maar ook bijvoorbeeld op reis.

Als je meer te besteden hebt en op zoek bent naar een luxe buggy, dan zijn merken als Bugaboo, Joolz en Leclerc de moeite waard om te bekijken. Deze merken staan bekend om hun stijlvolle en innovatieve designs, maar de prijzen zijn ook hoger dan gemiddeld.

Bij het kiezen van een buggy is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de buggy. Doe daarom voldoende onderzoek voordat je een beslissing neemt. Door het lezen van tests en reviews van andere ouders kun je een beter beeld krijgen van de verschillende merken en modellen, en zo een weloverwogen keuze maken voor jouw ideale buggy.

De beste buggy voor jouw gezin

Het kiezen van de juiste buggy kan een uitdaging zijn, maar met deze tips en merk suggesties kun je alvast een goed begin maken. Bedenk vooraf goed wat jouw prioriteiten zijn bij het kiezen van een buggy en laat je niet verleiden door alleen het uiterlijk of de prijs. Veiligheid en comfort zijn het allerbelangrijkst. Doe voldoende onderzoek en lees reviews van andere ouders om de beste keuze te maken voor jou en je kindje. Hopelijk helpt dit artikel je bij het vinden van de perfecte buggy die past bij jouw wensen en budget.