Laatste kans! Doe mee met een van de gratis expert webinars over opvoeding

Paaslunch met de kids: feestelijke ideeën en recepten

Pasen komt er weer aan en er is niets leuker dan om tijdens dit vrolijke voorjaarsfeest een uitgebreide paasbrunch met allerlei lekkernijen op tafel te zetten. Met deze drie leuke recepten is Pasen ook echt een feestje voor de kids. De recepten zijn onwijs lekker en ook nog eens makkelijk om te maken! Leuk dus om samen te doen met je kids. Deze gerechten zien er feestelijk uit en mogen absoluut niet ontbreken op een mooi gedekte en uitgebreide paastafel.

Beschuit-schaapjes

Schaapjes en vooral pasgeboren lammetjes horen natuurlijk helemaal bij Pasen. Deze snoezige beschuit-schaapjes zijn helemaal in paasstijl en een echte eyecatcher op tafel. Je hebt ze in slechts 10 minuten gemaakt en in vier eenvoudige stappen bereid. Laat het paasfeest maar beginnen!

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 10 min | 57 kcal pp)

  • 4 beschuiten
  • 100g verse roomkaas
  • 8 suikeroogjes (Dr. Oetker, doosje a 25gr)
  • 12 bramen
  • 1 wegwerpspuitzak (doosje a 10 stuks)

Zo maak je dit recept:

Stap 1. Leg de beschuiten op 4 bordjes.

Stap 2. Doe de roomkaas in een spuitzak en knip er het puntje af. Maak dotjes roomkaas op de beschuit.

Stap 3. Maak van een braam met 2 snoepoogjes een hoofdje. Gebruik eventueel een cocktailprikker met een beetje roomkaas om de oogjes op de bramen vast te plakken.

Stap 4. Snijd de rest van de bramen doormidden en maak er pootjes en oortjes van.

Boterham met roerei

Tijdens Pasen kun je natuurlijk niet om eieren heen. Begin het paasfeest met deze heerlijke boterham met roerei. Een leuk gerecht om te zien en een echte klassieker waar het hele gezin van zal smullen. Zoet en fris door de komkommer en snackpaprikaatjes en lekker hartig door de olijvenplakjes en tuinkers. Je kids willen je er vast wel een handje bij helpen.

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 10 min | 229 kcal pp)

  • Een halve komkommer
  • 4 snackpaprika's 
  • 4 el halfvolle melk
  • 20g roomboter
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 sneetjes Goudeerlijk wit busbrood
  • 8 zwarte olijvenplakjes (potje a 220g)
  • 4 eieren

Zo maak je het:

Zet in 5 stappen deze heerlijke boterham met roerei op tafel.

Stap 1. Verdeel de boterhammen over 4 borden, met de ronde kant naar boven.

Stap 2. Snijd de halve komkommer in 12 plakjes. Halveer 4 plakjes en gebruik deze als oren. Snijd of steek rondjes uit de rest van de komkommerplakjes en gebruik deze als ogen. Leg een plakje olijf in het midden.

Stap 3. Halveer de snackpaprikaatjes. Gebruik de puntjes als neus. Snijd de rest in plakjes en gebruik deze als mond.

Stap 4. Klop de eieren los met melk en breng op smaak. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet er het losgeklopte ei in en laat even stollen. Roer vervolgens met de een spatel tot al het ei bijna gestold is.

Stap 5. Verdeel het ei over de ronde bovenkant van het brood als haar. Bestrooi het ei met tuinkers.

Roomijs met paaslolly

Deze heerlijke zoete verleiding zal bij iedereen in de smaak vallen en zeker bij de kids. De combinatie van het slagroomijs, de marshmallows, de suikerhartjes en de witte chocolade maken dit het allerlekkerste toetje ooit! Een verrukkelijke en feestelijke afsluiter van de paaslunch, die er superleuk uitziet en door niemand zal kunnen worden weerstaan.

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 30 min | 491 kcal pp

  • 1 g wit glazuur voor decoratie
  • 1 decoratiestift choco puur (pakje 4 stiften)
  • 4 cups slagroomijs (doos a 8 cups)
  • 1 marshmallows
  • suikerhartjes (taartdecoratie, potje 45g)
  • 1 el discodip (taartdecoratie, potje 75g)
  • Witte chocolade
  • Cakepopstokjes of satéprikkers
  • 1 rasp

Zo maak je het:

Zet in 5 stappen dit heerlijke roomijs met paaslolly op tafel.

Stap 1. Leg het zakje glazuur 10 min. in een steelpan met warm water zodat het glazuur zacht wordt. Rijg aan elk stokje 2 marshmallows voor het buikje en het gezicht.

Stap 2. Knip voor 8 voetjes 4 marshmallows door de helft. Knip een klein puntje van het zakje glazuur. Hoe kleiner het puntje, hoe makkelijker je een beetje glazuur op de marshmallows kunt druppelen om te plakken. Plak met het glazuur de voetjes op het buikje. Knip van 2 marshmallows 8 handjes. Plak ze met een beetje glazuur op de buikjes.

Stap 3. Strooi de discodip in een schaaltje. Knip uit de laatste 4 marshmallows 8 oortjes. Druk de marshmallows met de knipkant (want deze plakt een beetje) in de discodip en druk ze met de vingers tot ze de vorm van oortjes hebben.

Stap 4. Maak aan de bovenkant van de hoofdjes twee kleine insnedes met de schaar. Druppel in elke snee een beetje glazuur en duw er de oortjes in. Plak de suikerhartjes als neusje op. Laat alle glazuur even drogen zodat de haasjes stevig zijn.

Stap 5. Teken ten slotte met de chocoladestift de teentjes en de oogjes op de haasjes. Zet de ijscups op 4 borden en verwijder het dekseltje. Rasp de chocolade grof en strooi over het ijs. Steek in elke cup een paashaaslolly.

Ben je op zoek naar meer leuke paasrecepten om met de kids te maken? Op jumbo.com vind je smakelijke inspiratie voor de leukste en lekkerste paasrecepten voor kids. Eet smakelijk!