De leukste luisterverhalen voor peuters en kleuters

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Door voor te lezen, breid je de woordenschat van jouw kind uit, stimuleer je de fantasie en het inlevingsvermogen én ontwikkel je een liefde voor verhalen en lezen. Heb je even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je jouw kind ook ontzettend blij maken met een luisterverhaal. Luisterverhalen zijn er voor alle leeftijden en het is een uitkomst voor kleintjes wanneer je aan het koken bent, in de auto zit of even samen rustig op de bank zit. Wij zetten de leukste luisterverhalen voor peuters en kleuters op een rij.

Nijntjes Avonturen: groot en klein

Nijntje van Dick Bruna is ontzettend geliefd bij baby’s en kleuters en in ‘Nijntjes avonturen: groot en klein’ krijgt jouw peuter maar liefst 6 leuke Nijntje verhalen voorgelezen door Pierre Bokma. Het luisterboek bevat onder andere de verhalen ‘Nijntje en de verdwenen eieren’, ‘Nijntje gaat voorop’ en ‘Een bos bloemen van Boris’. ‘Nijntjes avonturen: groot en klein’ is verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 8,79, maar ook gratis te beluisteren via Kobo Plus.

Hé, wie zit er op de wc?

Hé, wie zit er op de wc?’ van Harmen van Straaten is een leuk boek over de zindelijkheidstraining met in de hoofdrol diverse dieren en een mysterieus iemand op de wc. Het verhaaltje is op rijm geschreven en is al jaren een favoriet onder leerkrachten, ouders én kinderen. Het luisterboek is voor € 1,99 te koop, maar gratis te luisteren voor abonnees van Kobo Plus.

Jip en Janneke

Wie is er niet groot geworden met Jip en Janneke? Het luisterboek ‘Jip en Janneke’ bevat meer dan 75 verhaaltjes over het bekende duo geschreven door Annie M.G. Schmidt en voorgelezen door Flip van Duijn. Van dit luisterboek heeft jouw kind extra lang plezier, want de totale luisterduur van het luisterboek is maar liefst 165 minuten. Het luisterboek kun je aanschaffen voor € 14,99. Voor leden van Kobo Plus is het luisterboek helemaal gratis.

Dikkie Dik: Lente, zomer, herfst en winter

In ‘Dikkie Dik: Lente, zomer, herfst en winter’ ontdekt jouw zoon of dochter de seizoenen samen met de geliefde oranje poes Dikke Dik. Jet Boeke heeft het luisterboek zelf ingesproken en vertelt maar liefst 23 minuten lang over de dolle avonturen van Dikkie Dik. Zo gaat Dikkie Dik paaseieren zoeken, naar het strand in de zomer en sleetje rijden in de winter. Het luisterboek is via Luisterrijk te bestellen voor € 7,99.

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

In ‘Hallo, hallo, wie brult daar zo?’ schrikken de dieren in huis van een harde brul. Wie brult daar zo? Het boek is helemaal op rijm geschreven door Harmen van Straaten en is ontzettend grappig. Pim Veth leest het verhaaltje voor. Je kunt het luisterboek voor € 1,99 kopen of gratis luisteren als je lid bent van Kobo Plus.

Woezel en Pip: Op zoek naar de sloddervos

Natuurlijk mogen Woezel en Pip ook niet ontbreken in dit lijstje van de leukste luisterboeken. Het schattige duo met de vele vriendjes beleeft veel avonturen. In ‘Woezel en Pip: Op zoek naar de sloddervos’ gaan ze op zoek naar de sloddervos die heel veel spullen in de Tovertuin heeft kwijtgemaakt. Het verhaal van Guusje Nederhorst wordt voorgelezen door Dinand Woesthoff en is voor € 9,99 te koop.

Het grote Dikkie Dik luisterboek

Krijgt jouw kind niet genoeg van de avonturen van Dikkie Dik? Dan is ‘Het grote Dikkie Dik luisterboek’ een aanrader! Jet Boeke leest ruim een uur lang diverse verhaaltjes van Dikkie Dik voor. Daarnaast bevat het boek ook nog eens een leuk liedje dat jouw zoon of dochter gezellig kan meezingen. Het luisterboek is te koop voor € 9,99 bij diverse boekhandels en is gratis te beluisteren via Kobo Plus.

De NEEhoorn

In ‘De NEEhoorn’ maakt jouw kind kennis met een wel heel eigenwijze eenhoorn. Deze NEEhoorn past niet in het Heerlijke Hartenwoud waar iedereen zoet en lief is. Op een dag gaat hij ervandoor en ontmoet hij een hond die nergens van houdt en een prinses die het overal mee oneens is. Wat een onwaarschijnlijk trio! Het boek van Marc-Uwe Kling is heerlijk op rijm geschreven en wordt voorgelezen door Teun Luijckx. Het luisterboek van ‘De NEEhoorn’ is via diverse boekhandels te koop voor € 7,99. Leden van Kobo Plus kunnen het boek gratis beluisteren.

Bijt-ie in je bil!

Is jouw kind ook zo gek op de liedjes die op de peuterspeelzaal of in de klas worden gezongen? Dan is ‘Bijt-ie in je bil!’ een topper om in huis te halen. Voor dit luisterboek heeft Petra Koeleman de leukste kinderliedjes die op de crèche of in de klas worden gezongen verzameld. Zo kan jouw zoon of dochter ook thuis luisteren naar klassiekers als ‘Olifantje in het bos’, ‘Smakelijk eten’ en ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen’. Alle 25 liedjes wordt gezongen door niemand minder dan Ageeth de Haan. Het luisterboek is te bestellen voor € 9,99 of gratis te beluisteren via Kobo Plus. 

Lees ook: