Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

8x de leukste paasactiviteiten en knutseltips voor Pasen

De paasdagen staan weer voor de deur en dat betekent een heerlijk lang weekend met het gezin waarin volop tijd is om samen te ontbijten, te ontspannen, te knutselen en leuke dingen te ondernemen. Om je te inspireren voor het paasweekend delen wij 8 leuke paasactiviteiten en ideeën om te knutselen voor Pasen.

Eieren zoeken met Pasen

Iets wat echt niet mag ontbreken op de planning tijdens de paasdagen is het eieren zoeken. Jong en oud: iedereen geniet ervan! Je kunt zelf eitjes verstoppen in huis of in de tuin en jouw kinderen laten zoeken. Maar er zijn ook veel boerderijen, speelparken en campings waar op eerste en tweede paasdag eieren worden verstopt en waar de kinderen op zoek kunnen gaan. Dit jaar kun je onder andere met de kids eieren zoeken in het Amsterdamse Bos, bij het Muiderslot en bij Klimbos Weert.

Paastakken versieren

Paastakken fleuren het huis echt op en met Pasen mag je deze takken natuurlijk zo uitbundig mogelijk uitdossen. Paastakken versieren met je kinderen is ontzettend gezellig en je kunt allerlei soorten versieringen in de takken hangen. Jullie kunnen zelf iets knutselen of leuke decoratie vooraf kopen. Even een rondje Pinterest en je vindt super eenvoudige maar hele leuke paasknutsels voor aan de paastakken.

Eieren versieren

Pasen is uiteraard niet compleet zonder het versieren van eieren. Zorg voor een flinke hoeveelheid afgekoelde en hardgekookte eieren en de nodige knutselmaterialen. Dit kunnen stiften zijn, maar ook verf, stickers of zelfs bloemetjes. Laat jouw kinderen volop experimenteren en kliederen en serveer de versierde eitjes bij de brunch of het ontbijt. Dat fleurt de eettafel direct op!

Uitgebreid brunchen met Pasen

Bij Pasen hoort natuurlijk ook een heerlijke maaltijd. Dit kan een gezellig ontbijt zijn, maar een uitgebreide lunch of brunch is ook een goed idee! Samen met de kinderen kun je de tafel kleurrijk versieren en dekken. Je kunt je zoon of dochter prima laten helpen bij het dekken van de tafel, het bereiden van hapjes of het bakken van de broodjes. Welke taakjes ze kunnen doen is natuurlijk afhankelijk van hun leeftijd.

Wedstrijd racen met eieren

Als kind heb jij vast wel eens een eierrace gedaan. Het staat altijd garant voor veel plezier voor het hele gezin. Organiseer dit jaar eens zelf een eierrace in huis of in de tuin. Geef alle deelnemers een lepel, een (hardgekookt) ei en een parcours om af te leggen. De eerste over de finish met het ei is de winnaar! De race kun je natuurlijk zo vaak herhalen als jullie willen.

Eierdopjes knutselen

Van oude wc-rolletjes en keukenpapierrollen kun je in een handomdraai mooie eierdopjes knutselen. Knip de rolletjes op het gewenste formaat en ga aan de slag met verf, wiebeloogjes, papier en glitter. Laat de fantasie de vrije loop. Je kunt eierdopjes maken in de vorm van konijntjes, in de vorm van bloemetjes of als schattige mandjes. De paastafel kun je zo opleuken met gepersonaliseerde vrolijke eierdopjes.

Tuinieren

Als het weer een beetje meezit, is er niets fijner dan met de paasdagen gezellig samen in de tuin te werken. Het is het ideale moment om de tuin op te ruimen, plantjes te zaaien en bloemetjes over te potten. Jouw kind kan prima helpen bij deze activiteiten; het is helemaal niet erg als hij of zij een beetje vies wordt. Het is gezellig en ook nog eens heel leerzaam. Geef jouw zoon of dochter een bakje, een schepje en wat zaadjes en het is een fantastische middag.

Maak een bloemenkroon

Nu al die gezellige voorjaarsbloemen in de tuin en in het perkje beginnen uit te bloeien, is het een ideaal moment om een bosje bloemen te plukken. Bijvoorbeeld om samen een mooie bloemenkroon of bloemenslinger te maken. Rijg de bloemetjes voorzichtig aan elkaar of plak ze op een papieren kroon en maak zo samen met de kinderen een echte voorjaarskroon of -slinger.