Winactie! Prentenboek Blindebeest

Deze winactie is gesloten

We mogen 5 exemplaren weggeven van het prachtige prentenboek Blindebeest! 

Blindebeest. Welk dier heb ik hier? is een grappig en interactief boekje. De dieren spelen een spel dat ze met een blinddoek moeten raden wie het dier is dat voor hem staat. Daar kom je alleen maar achter door te  voelen of ruiken! 

Het boek nodigt kinderen uit om mee te raden. Aap mag beginnen. Hij krijgt een blinddoek voor en zoekt een van de andere dieren. Je ziet eerst een klein deel van het dier, dus raad maar mee! Welk dier kan dit zijn? Zou jij bijvoorbeeld de staart van een giraf herkennen? Op de volgende bladzijde zie je het hele dier. Aap, Olifant, Neushoorn, Giraf en Zebra hebben plezier in het spel. Maar pas op voor Tijger! En doet de kleine Mol ook mee? 

Na het lezen kan je het spelletje thuis ook eens doen, met de gezinsleden of bijvoorbeeld met voorwerpen of voedingsproducten. Het is een unieke beleving als je iets niet kunt zien en je dus je andere zintuigen moet gebruiken.

De illustraties van Ido Remi Weijers zijn levensecht en door het verhaal van Tjitske Akkerman leren kinderen spelenderwijs meer over de verschillende dieren, zoals de slechte ogen van Neushoorn of de goede oren van Zebra. .                
Blindebeest is leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Lees ook: