Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

11 mei 2018

Dagje uit | Doolhof Linnaeushof

Speeltuin Linnaeushof in Bennebroek heeft een nieuwe attractie: een doolhof dat ook geschikt is voor kleine kinderen. We loofden vier vrijkaartjes uit voor een bespreking. Hieronder het verslag van Jacob, Johanna, Jacob en Alexander.

"Op een mooie voorjaarsdag, het lijkt wel zomer, gaan we met 2 enthousiaste zonen naar de Linnaeushof. We boffen: het is stralend weer, de jassen blijven in de auto. Na de waterfietsen en de hoge glijbanen gaan we naar het veld met het nieuwe doolhof. Verrassing: dit ziet er niet uit als een standaard-doolhof. Er zijn geen hoge heggen of muren, maar lage stenen afscheidingen van een centimeter of 8.

Bij iedere splitsing staat een bord met een meerkeuzevraag. Hoeveel attracties zijn er? Hoe schrijf je Linnaeushof? Het antwoord bepaalt de rest van de route. Leuke vragen, die het vooral voor oudere kinderen leuk maakt. Als je nog niet kunt lezen, of je weet het antwoord niet, dan blijf je even staan. En volg je met je ogen het pad. Naar links: dat loopt dood. Dan kies je dus rechts. Zowel degene die de vraag goed beantwoordt, als degene die goed kijkt, vindt de goede route. Voor de dreumesen maakt het ook niet uit. Die rennen gewoon lekker. Loopt het dood, dan keer je om. Of je stapt even over een afscheiding. Want ja, het eindpunt wil iedereen halen! Daar staat de muziekbol. Er komt muziek uit, maar ook moppen. Die verklappen we nu niet, maar ze zijn heel grappig en verrassend.

Heel leuk, dat doolhof! En de dag is nog lang niet om. Eigenlijk is een dag nog te kort om te spelen op dit gezellige park. Je bent urenlang bezig in alle attracties, het verkeerspark en het aquapark. Wij willen nog wel eens terug!"

Linnaeushof
'Europa's grootste speeltuin'
www.linnaeushof.nl