9 maart 2020

Uitvaartverzekering voor je kind

Verwachten jullie binnenkort een kindje of ben je net vader of moeder geworden? Dan word je waarschijnlijk bedolven onder alle musthave-producten voor je baby en doe je inspiratie op voor de kinderkamer op Pinterest. Waar je niet meteen aan denkt is een uitvaartverzekering voor je kind. Toch is het belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw kind gratis kunt meeverzekeren via je eigen uitvaartverzekering? 

Een uitvaartverzekering is niet iets waar de meeste ouders graag mee bezig zijn. Gelukkig hoef je het niet zelf uit te zoeken. Op Uitvaartverzekering.nl zie je in een oogopslag hoe je jouw kind kunt meeverzekeren en wat de dekkingen en voorwaarden zijn per verzekeraar.

We zetten de belangrijkste punten alvast voor je op een rij:

Dekking voor de geboorte

Voor de geboorte is het kind al automatisch meeverzekerd voor de kosten van een uitvaart. Voorwaarde is wel dat jij zelf of jouw partner al een uitvaartverzekering heeft afgesloten. De ‘gratis’ dekking gaat doorgaans in na 20 of 24 weken zwangerschap en loopt door tot kort na de geboorte. Dit is een beetje afhankelijk van je uitvaartverzekeraar.

Dekking na de geboorte

Na de bevalling is het slim om je kind binnen 30 dagen aan te melden bij de uitvaartverzekeraar. Het kind moet dan worden ‘bijgeschreven’ op de polis van jou of je partner. Je zoon of dochter is dan vaak automatisch meeverzekerd. Aanmelden van je kind is meestal eenvoudig en kun je schriftelijk of telefonisch regelen via je verzekeraar. Tot welke leeftijd de ‘gratis’ dekking geldt en wat de hoogte van de vergoeding is, verschilt weer per verzekeraar. Meestal loopt de dekking door totdat het kind 18 jaar is.

Dit is een samenwerking met uitvaartverzekering.nl