Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Tip! Gezellige (én helemaal gratis) activiteiten voor in de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur en dat betekent dat de kinderen vrij zijn van school. Sommige ouders grijpen deze kans aan om er even lekker tussenuit te gaan en andere gezinnen blijven lekker thuis. Ook thuis hoef je je namelijk geen moment te vervelen. Er is deze meivakantie van alles te beleven in eigen land en daarvoor is het niet nodig de portemonnee te trekken. Deze gezellige activiteiten in de meivakantie zijn namelijk helemaal gratis!

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland. Door het hele land vinden er leuke, gratis activiteiten en bevrijdingsfestivals plaats en het is echt niet alleen een feest voor volwassenen. Zo heeft het Bevrijdingsfestival Groningen een heuse kids area met spelletjes, muziek, schminken en een goochelshow. En het Bevrijdingsfestival in Den Bosch heeft een Familie Vrijheidsplein voor de kleintjes met leuke activiteiten. In Nijmegen wordt er een Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd met voorstellingen, muziek en workshops. Check vooral Indebuurt voor leuke activiteiten bij jou in de buurt op 5 mei.

Lammetjesdagen

Wat past er nu beter bij de lente dan lammetjes? Bij diverse boerderijen door het hele land kun je lammetjes aaien en bewonderen tijdens de Lammetjesdagen. Je kan de lammetjes knuffelen en aaien, zien hoe ze gevoed worden en zelfs helpen bij de verzorging. Kinderen vinden het geweldig. Kijk even waar er bij jou in de buurt een Lammetjesdag wordt georganiseerd.

Natuurspeelplaatsen

Wist je dat er ontzettend veel leuke natuurspeelplaatsen en speelbossen in Nederland zijn waar jouw kinderen gratis kunnen spelen, klimmen en ontdekken? Het Banjerbossie in Diemen, het Belevenissenbos in Lelystad, Speelbos Boeverijen in Breda, Speelbos Gagelbos in Utrecht: het is slechts een greep uit het enorme aanbod aan speelnatuur in ons land. En het mooiste is dat al deze speelplekken gratis te bezoeken zijn. Vind een natuurspeelplaats bij jou in de buurt en laat de kinderen lekker ravotten deze meivakantie.

Fietstocht

Als het weer een beetje meezit, is het heerlijk om op de fiets te stappen en de buurt te verkennen. Er zijn in Nederland diverse fietsroutes die ook uitstekend geschikt zijn voor kinderen. Je rijdt door de natuur, kunt zwaaien naar lammetjes en koeien en onderweg is er natuurlijk ook nog genoeg gelegenheid om te picknicken. Leuke fietsroutes met kinderen zijn onder andere de fietsroute Sallandse Heuvelrug voor de kinderen, de Kaboutertraproute die start in Linde en de fietsroutes genaamd Lekker Bezig in Middelburg, Venlo, Amersfoort en Uden.

Klimduinen

Wat is er nu leuker dan keihard van een hoge duin af te rennen? Het Klimduin Schoorl is de hoogste duin van Nederland en is een ontzettend leuke plek om kinderen lekker te laten klimmen en rennen. Daarna kunnen jullie gezellig picknicken in het zand of in het bos. Schoorl is trouwens niet de enige plaats waar je een klimduin kunt bezoeken. Ook in Overveen en in Beekbergen vind je een leuke speelduin met volop wandel- en picknickmogelijkheden in de omgeving.

Knutselen

Willen jullie een dagje lekker binnenshuis blijven? Dan kun je de kinderen natuurlijk ook laten knutselen. Het is tenslotte bijna Moederdag en wat is deze dag zonder zelfgemaakte werkjes? Of knutsel in het thema van de lente. Papieren kuikentjes, samen een vogelhuisje maken, 3D bloemen op karton - zoek even op Pinterest en je kan je creativiteit helemaal kwijt samen.

Verkleedpartijtje

Op een regenachtige dag kun je thuis alles uit de kast trekken voor een gezellig verkleedpartijtje met de kinderen. Tover de eetkamertafel met een laken eenvoudig om tot een tent of kasteel, haal de verkleedkleren tevoorschijn en laat jouw kinderen hun wildste fantasieën beleven in huis. Verkleden is namelijk niet alleen heel erg leuk, maar ook goed voor de fantasie en ontwikkeling van jouw zoon of dochter.

Leuke dingen om thuis te doen

Ook in de meivakantie kan het zomaar zo zijn dat het de hele dag regent. Gelukkig zijn er genoeg dingen thuis te doen. Van een thuisdisco tot een spelletjesmarathon, in dit blog lees je 17 leuke dingen om thuis te doen.