Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

27 maart 2002 door Diederik Bosman

Is het piemeltje van mijn zoon te klein? (5 jr)

Ik maak mij ernstig zorgen. Het piemeltje van mijn zoontje van 5 is zo ontzettend klein; het lijkt wel een ingetrokken schuimpje. Ik word weggezet met "Ach, dat is babyvet; u bent een hysterische moeder".

Kunt u mij misschien helpen en vertellen of dit normaal is? Mijn andere zoontje (van 2) heeft er geen last van. Die heeft een normaal piemeltje en dat valt mijn andere zoontje ook op natuurlijk.

Ben ik echt zo'n rare moeder dat ik me hier druk om maak, of is er echt iets waarmee ik verder moet gaan?

Antwoord

Of de penis van uw zoontje echt te klein is, is via het Internet natuurlijk moeilijk te beoordelen. Wel is dit goed te onderzoeken. Het kan namelijk zeer goed zijn dat de penis inderdaad in het vet ligt teruggetrokken.

Of de penis al dan niet ligt teruggetrokken in het vet, kunt u zelf testen door twee vingers aan weerszijden van de penis te zetten en zachtjes te drukken. Indien de penis in het vet zit, komt hij nu naar buiten en kunt u de echte omvang zien. Is dit niet het geval, dan is er echt sprake van een micro-penis.

Bij een micro-penis is het zinvol om een advies in te winnen bij de kinderarts. Soms is er niets aan de hand, maar het kan ook zijn dat er een hormonale oorzaak is.

Lees ook: