Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

1 april 2005 door Merit Tabbers

Kunnen opkomende tanden de eetlust bederven? En is dat erg? (19 mnd)

Onze dochter (19 maanden oud) at tot 1 maand geleden heel goed en van alles. Nu eet ze heel onregelmatig, en soms weigert ze te eten. Op sommige dagen eet ze goed, maar op andere dagen niet. Ze drinkt heel goed; geen melk, maar sap gemaakt van diksap zonder suiker.

Ze krijgt nu kiezen. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?

We maken ons een beetje zorgen, omdat ik de indruk heb dat ze op sommige dagen niet genoeg binnen krijgt. Verder is ze wel gezond en vrolijk.

Antwoord

Het onregelmatige eetpatroon zou inderdaad veroorzaakt kunnen worden door de opkomende kiezen. Als kinderen kiezen krijgen, kunnen ze daar last van hebben en daardoor minder lekker in hun vel zitten. Hierdoor kunnen ze inderdaad ook minder willen eten, eigenlijk hetzelfde als wanneer volwassenen zich niet lekker voelen.

Op zich is het helemaal niet erg als kinderen af en toe wat minder of zelfs helemaal niet eten, als ze maar niet afvallen en gewoon doorgroeien volgens de groeicurve van het consultatiebureau.

Wat wél belangrijk is, is dat uw dochter voldoende blijft drinken. Maar dat doet ze ook, zoals u vertelt. Verder noemt u haar vrolijk en gezond; ik zou me dus maar geen zorgen maken.

Lees ook: