9 april 2010 door Fleur de Lorijn

Meer hoesten door overschakeling op gewone melk? (1 jr)

Onze zoon is nu 1 jaar en hoest al sinds 7 maanden. Hij gebruikt daarom ontstekingsremmende pufjes en hij is onderzocht op allergie├źn (zoals huisstofmijt). Hij bleek niet allergisch voor een bepaalde stof, maar nu hij gewone melk krijgt in plaats van poedermelk, is zijn hoesten weer veel erger geworden.

Kan dit een reactie zijn op de gewone melk, dus toch een vorm van koemelkallergie? Of is dat onzin en wordt het gewoon tijd voor mooi weer?

Antwoord

Of het hoesten toegenomen kan zijn door het overschakelen op gewone melk, hangt af van het soort poedermelk dat hij hiervoor kreeg. Maar als dat gewone standaard-poedermelk was, dus geen hypoallergene of koemelkeiwitvrije melk, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat de gewone melk de boosdoener is. Want als uw zoon hiervoor ook al koemelkeiwitten kreeg, dan is er wat dat betreft niets veranderd.

Ik ben het met u eens dat het gewoon mooi weer moet worden. Dan zie je over het algemeen dat kinderen veel minder vaak ziek zijn (vanwege minder virussen!) en dus beter gedijen.

Lees ook: