Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

30 mei 2006 door Merit Tabbers

Mijn dochter is gevallen, en heeft nu pijn én koorts. Hoe kan dat?

Ons dochtertje (5 jaar) is gevallen op haar knie en heeft de zijbandjes verrekt. Nu heeft zij klachten over haar benen, armen, en rug, en ze is snel moe. In de ochtend is ze fit en actief, in de middag is ze huilerig en moe, en wil ze niet lopen. Ze heeft in de middag 38.5 koorts en dan geef ik haar een zetpil.

Dit ziektebeeld is zo raar, wat zou dit kunnen zijn? Ze is overigens een maand geleden twee maal geopereerd aan een abces in haar kaak, met een opname van drie dagen in het ziekenhuis. Dit alles heeft veel impact op haar gehad.

Antwoord

Ik adviseer u echt om hiermee naar de huisarts te gaan. Die zal in ieder geval willen weten of er na de val een foto van de knie is gemaakt. Dat is nodig om te weten of er geen breuken zijn. Vervolgens zal de huisarts uw dochter nakijken om te zien of ze eventueel problemen heeft met haar wervelkolom, heup, benen (inclusief de knie natuurlijk!) en voeten. Ze wil immers niet lopen omdat het zeer doet. Dat vind ik overigens wel opvallend.

Wat de koorts betreft: kinderen kunnen natuurlijk van slag zijn na een ziekenhuisopname, maar daar hoor je geen koorts van te krijgen.

Ik wens jullie sterkte!

Lees ook: