Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

10 oktober 2001 door Sanderijn van der Doef

Moet ik hem vertellen dat ik hem betrapt heb? (13 jr)

Enkele dagen geleden ging ik kijken wat mijn zoon (13) aan het doen was. Zijn deur stond een klein stukje open, en toen ik de deur zachtjes verder open deed, zag ik hem naakt op bed liggen. Hij was zichzelf aan het masturberen. Na een tijdje kwam hij klaar en zag ik het sperma uit zijn penis spuiten. Daarna heb ik zachtjes de deur dicht gedaan en ben ik weggegaan.

Moet ik hem vertellen dat ik hem betrapt heb bij het masturberen?

Antwoord

Ik neem aan dat het niet de bedoeling van uw zoon was dat u getuige zou zijn van deze intieme gebeurtenis. Ook kinderen van 13 jaar kunnen masturberen (ook met sperma) en dat is iets wat veel ouders zich niet realiseren.

Uit onderzoek blijkt dat van de 11- tot 13-jarige jongens 40% masturbeert; rond het 16e jaar is dat al 80%. En er is ook niets mis mee om te masturberen.

Ik zou er niets over zeggen tegen uw zoon, want in feite is datgene waar hij mee bezig was heel privé. Het zou voor hem zeer gênant zijn om te weten dat een van zijn ouders het gezien heeft. Hij heeft net als iedereen volledig recht op een plekje in huis waar hij ongestoord bezig kan zijn.