Sneller herstellen na de bevalling: 7x tips om je te helpen!

3 april 2003 door Diederik Bosman

Zijn al die crèche-infecties niet schadelijk voor een baby? (5 mnd)

Onze dochter van 5 mnd is een week naar de crèche geweest, en prompt was ze de week daarop ziek. Ze hoest nog veel, maar heeft geen koorts meer.

Mijn vragen: wanneer is het verstandig om haar weer naar de crèche te laten gaan? En kan het kwaad als ze naar de crèche gaat met een (tijdelijk) verminderde weerstand? Is het schadelijk voor zo'n kleintje om zo jong al weerstand te moeten bieden aan meer ziektekiemen dan thuis?

Antwoord

Als uw dochter geen koorts meer heeft, kan ze gewoon weer naar de crèche. Misschien zal ze wat sneller moe zijn, maar het kan geen kwaad.

Ook over het doormaken van veel infecties achter elkaar, als gevolg van al die ziektekiemen op de crèche, hoeft u zich geen zorgen te maken. Zelfs op jonge leeftijd is dat niet schadelijk.

Het enige nadeel van veel infecties achtereen in een relatief korte tijd, is dat het lastig voor de ouders is. Het voordeel is echter dat dit soort kinderen snel weerstand opbouwt.

Uiteraard is het wel belangrijk om goed in de gaten te houden wat voor soort infecties ze oplopen. Sommige infecties zijn namelijk schadelijk voor kinderen.

Lees ook: