26 september 2021

Tips voor de opvoeding van je hoogbegaafde kind

Tijdens De Week van de Opvoeding organiseren we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo 5 gratis webinars over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Het webinar over hoogbegaafdheid wordt gegeven door Tessa Kieboom, een ware expert op dit gebied. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens dit inspirerende webinar.

Als ouder een hoogbegaafd kind in huis hebben, is niet altijd makkelijk. Net als alle ouders wil je graag dat je kind kan opgroeien tot een gelukkige volwassene die in zijn leven kan doen wat hij graag doet. Het is bekend dat de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen wel vaker net iets anders verloopt dan bij andere kinderen. Dit voel je als ouder goed aan en dat maakt je erg onzeker en bezorgd. Daardoor vraag je je af of je wel goed bezig bent.  Doe daarom mee met dit webinar waarin je alles te weten komt over hoogbegaafde kinderen.

In 2021 gaf Tessa ook tijdens de Week van de Opvoeding een fantastisch webinar, misschien was jij daar wel bij. Dit webinar zal ze weer andere aspecten rondom hoogbegaafde kinderen bespreken met nieuwe en recente kennis. Je kunt je hieronder aanmelden.

Vul a.u.b. je voornaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.Wat zal er in het webinar besproken worden?

In dit webinar vertelt Tessa Kieboom wat belangrijk is om de opvoeding van hoogbegaafde kinderen op een positieve manier aan te pakken. Hoogbegaafde kinderen hebben namelijk veel potentie, maar dit moeten ze nog leren gebruiken en daar hebben ze jou als ouder voor nodig. Het is belangrijk dat je als ouder je kind op een gerichte en consequente manier begeleidt in zijn of haar ontwikkeling. Tessa legt in het webinar uit welke eigenschappen een cruciale rol spelen in dit proces. Wat biedt het webinar aan ouders van hoogbegaafde kinderen?

  • Je leert als ouder waar je op moet letten in het gedrag van je hoogbegaafde kind.
  • Het antwoord op de vraag: hoe wordt de diagnose hoogbegaafdheid gesteld?
  • Je leert je kind op een positieve manier te benaderen, en juist ook bij negatief gedrag. Hoe ga je hier het best mee om?
  • Je leert wat je kan doen om je kind mentaal sterk te maken zodat het zijn potentie kan benutten. Zo kan je kind nog vele jaren lang genieten van een talent dat niet alleen voor zichzelf maar voor de hele maatschappij het verschil kan maken!

Na het webinar is er nog ruimte voor vragen die Tessa tijdens een Q&A zal beantwoorden. In totaal duurt het webinar ongeveer een uur. Benieuwd naar wat Tessa te vertellen heeft? Volg dan zeker het webinar om alles uit jouw hoogbegaafde kind te halen en hem zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en ondersteunen.

Webinar

Volg het webinar op 5 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo. Meld je hieronder aan! Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, het webinar is ook na afloop tijdelijk terug te kijken, na afloop van het webinar ontvang je de link hiervoor in je mail. Meld je hieronder aan!


Spreker

Tessa Kieboom is auteur van ‘Hoogbegaafd – als je kind (g)een einstein is’ alsook mede-auteur van het boek ‘Meer dan Intelligent’. Ze is bestuurder van Exentra vzw, hét expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland rondom hoogbegaafdheid. Daarnaast is ze co-titularis van de Leerstoel Hoogbegaafdheid aan de Universiteit van Hasselt.