24 september 2021

Tips om je baby zelf te leren slapen

Tijdens De Week van de Opvoeding organiseren we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo 5 gratis webinars over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Het webinar over baby's leren slapen wordt gegeven door Nathalie Schittekatte, slaapexpert. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens dit inspirerende webinar.

Baby’s zijn bij hun geboorte vaak erg slaperig, maar naarmate de tijd vordert, worden ze steeds alerter en kan het een hele uitdaging worden om een baby in slaap te krijgen. Hoe komt dat toch? Slapen is toch fantastisch? In het webinar van Nathalie Schittekatte kom je erachter hoe je jouw baby kunt leren slapen.

Nathalie zal in het webinar “Slaap, baby, slaap” een overzicht geven van wat je allemaal kan verwachten de eerste 6 maanden bij je kersverse baby.

Net zoals een baby moet leren zitten, kruipen, praten,… moet een baby ook leren slapen. Er zijn zeker baby’s die het allemaal vanzelf onder de knie krijgen (net zoals er baby’s zijn die vanaf dag 1 dol zijn op groentehapjes of al heel snel zonder hulp kunnen lopen) maar veel baby’s hebben wat meer begeleiding nodig. Hoe pak je dit aan? Toch niet door onze baby’s maar te laten huilen? Nee, gelukkig niet. Door te werken aan een goede routine en gezonde slaapgewoontes kan een baby het allemaal onder de knie krijgen. En dat is precies waar Nathalie een expert in is. Ze schreef het fantastische boek Slaap, baby, slaap, waarmee ze al vele ouders heeft geholpen. En die expertise, die deelt ze graag met zoveel mogelijk ouders! Meld je hier aan voor het webinar.

Vul a.u.b. je voornaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.Wat zal er in het webinar besproken worden?

  • Hoe slaap in elkaar zit bij  baby’s.
  • Wanneer en waarom hazenslaapjes beginnen en wat je eraan kan doen.
  • Wanneer je kan beginnen met overdag oefenen om in het eigen bedje te slapen.
  • Hoe je je baby kan leren om zelfstandig in slaap te vallen.
  • Wat wakkertijden zijn en waarom deze belangrijk zijn.
  • Hoe lang baby’s  nachtvoedingen nodig hebben en hoe je weet dat het tijd is om dit af te bouwen.

Na het webinar is er nog ruimte voor vragen die Nathalie tijdens een Q&A zal beantwoorden. In totaal duurt het webinar ongeveer een uur. Benieuwd naar wat Nathalie te vertellen heeft? Volg dan zeker het webinar om van jullie baby een fijne slaper te maken!

Webinar

Volg het webinar op 4 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo. Meld je hieronder aan! Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, het webinar is ook na afloop tijdelijk terug te kijken, na afloop van het webinar ontvang je de link hiervoor in je mail. Meld je hieronder aan!

Spreker

Nathalie Schittekatte is gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach, oprichtster van Snuggles & Dreams en zelf mama van 2 dochters. Samen met haar team is het haar missie om ouders te informeren over het slaapgedrag van hun oogappel en te helpen aan meer oplaad- en rustmomentjes voor het hele gezin. Ze schreef het boek Slaap, baby, slaap en deelt daarin al haar kennis en tips over slapen van baby's. Zo heeft ze al duizenden ouders geholpen om hun baby goede slaapgewoontes aan te leren.