Tips om je baby zelf te leren slapen

Baby’s zijn bij hun geboorte vaak erg slaperig, maar naarmate de tijd vordert, worden ze steeds alerter en kan het een hele uitdaging worden om een baby in slaap te krijgen. Hoe komt dat toch? Slapen is toch fantastisch? In het webinar van Nathalie Schittekatte kom je erachter hoe je jouw baby kunt leren slapen.

Net zoals een baby moet leren zitten, kruipen, praten,… moet een baby ook leren slapen. Er zijn zeker baby’s die het allemaal vanzelf onder de knie krijgen (net zoals er baby’s zijn die vanaf dag 1 dol zijn op groentehapjes of al heel snel zonder hulp kunnen lopen) maar veel baby’s wat meer begeleiding nodig. Hoe pak je dit aan? Toch niet door onze baby’s maar te laten huilen? Nee, gelukkig niet. Door te werken aan een goede routine en gezonde slaapgewoontes kan een baby het allemaal onder de knie krijgen. En dat is precies waar Nathalie een expert in is. Ze schreef het boek Slaap, baby, slaap, waarmee ze al vele ouders heeft geholpen. En die expertise, die deelt ze graag met zoveel mogelijk ouders!

Wat zal er in het webinar besproken worden?

  • Hoe slaap in elkaar zit bij newborns en baby’s.
  • Wanneer en waarom hazenslaapjes beginnen en wat je eraan kan doen.
  • Hoe je je baby kan leren om zelfstandig in slaap te vallen.
  • Wat wakkertijden zijn en waarom deze belangrijk zijn.
  • Hoe lang baby’s  nachtvoedingen nodig hebben.

Na het webinar zal er een Q&A gehouden worden wat ook weer nieuwe inzichten zal geven. Benieuwd naar wat Nathalie te vertellen heeft? Volg dan zeker het webinar om van jullie baby een fijne slaper te maken!

Webinar

Volg het webinar op 5 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo.

Het webinar is helaas niet meer beschikbaar. In het boek Slaap baby slaap  vind je alle informatie uit het webinar én nog veel meer verdieping.

Bestel het boek hier.

Spreker

Nathalie Schittekatte is gecerfificeerd baby- en kinderslaapcoach, oprichtster van Snuggles & Dreams en zelf mama van 2 dochters. Samen met haar team is het haar missie om ouders te informeren over het slaapgedrag van hun oogappel en te helpen aan meer oplaad- en rustmomentjes voor het hele gezin.