Wat kun je doen als je kind (vaak) pijn heeft?

Tijdens De Week van de Opvoeding organiseren we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo 5 gratis webinars over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Het webinar over omgaan met pijn bij kinderen wordt gegeven door Liesbet Goubert, hoogleraar Klinische Gezondheidspsychologie. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens dit inspirerende webinar.

Kinderen ervaren op veel verschillende manieren en momenten pijn. Het voelen van pijn kan voor kinderen beangstigend zijn en voor jou kan het lastig zijn om in te schatten hoe heftig de pijn echt is en wat je kunt doen om je kind gerust te stellen.

  • Krijgt je kind binnenkort vaccinaties?
  • Moet je kind regelmatig pijnlijke procedures ondergaan bij de dokter zoals een bloedafname of het steken van een infuus?
  • Klaagt je kind vaak over buikpijn, hoofdpijn of een andere soort pijn en weet je niet goed wat je hiermee moet?

In dit webinar krijg je antwoord op deze en andere vragen over pijn, en krijg je praktische handvatten hoe je pijn bij je kind kan voorkomen of verlichten. Zo zal je jouw kind een stuk beter begrijpen en weet je wat je kunt doen om je kind te helpen.  Meld je hieronder aan voor dit webinar.

Vul a.u.b. je voornaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Wat zal er in het webinar besproken worden?

  • Wat is pijn?
  • Hoe kan je pijn herkennen bij je kind?
  • Wat zijn de meest voorkomende mythes en misverstanden over pijn?
  • Hoe kan je pijn bij je kind voorkomen of verlichten tijdens een doktersbezoek?
  • Wat kun je als ouder doen als je kind steeds opnieuw klaagt over buikpijn of andere soorten pijn?
  • Wat is chronische pijn en hoe krijg je de meest geschikte behandeling voor je kind?

Liesbet deelt haar kennis op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten, die ze ook uitgebreid omschrijft in haar boek Mijn kind heeft pijn, een boek met wel 260 pagina’s met alles wat je wil weten rondom pijn bij kinderen, enorm waardevol.

Na het webinar is er nog ruimte voor vragen die Liesbet tijdens een Q&A zal beantwoorden. In totaal duurt het webinar ongeveer een uur. Benieuwd naar wat Liesbet te vertellen heeft? Volg dan zeker het webinar om alles te weten te komen over pijn bij kinderen.

Webinar

Volg het webinar op 3 oktober om 20.00 uur ter gelegenheid van De Week van de Opvoeding, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo. Meld je hieronder aan! Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, het webinar is ook na afloop tijdelijk terug te kijken, na afloop van het webinar ontvang je de link hiervoor in je mail. Meld je hieronder aan!

Spreker

Liesbet Goubert is hoogleraar Klinische Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Gent. Met haar onderzoek naar de preventie en behandeling van pijn bij kinderen en volwassenen sleepte zij verschillende wetenschappelijke prijzen in de wacht, waaronder de British Pain Society Medal. Zij schreef het boek ‘Mijn kind heeft pijn’, uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo. In dit eerste allesomvattende boek over pijn bij kinderen lees je hoe we pijn kunnen begrijpen, waar angst voor pijn vandaan komt en hoe je pijn kunt voorkomen of verlichten bij je baby, peuter, kleuter, lagere schoolkind of tiener, thuis en bij de dokter. Ook kan je lezen wat je kan doen als de pijn niet overgaat, hoe chronische pijn ontstaat en hoe een multidisciplinaire aanpak van pijn eruit kan zien.