Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Handige tips: betaalbare en creatieve ideeën voor kraamcadeaus

Gefeliciteerd! Binnenkort verwelkom je een nieuw gezinslid en begint de spannende kraamtijd. Het ontvangen van kraamcadeaus is een prachtige traditie en een mooie manier om deze bijzondere periode te vieren. Het kan soms lastig zijn om te bedenken wat je graag zou willen hebben, daarom hebben wij een aantal leuke en betaalbare kraamcadeaus voor je op een rijtje gezet.

Houten speelgoed voor baby en kind

Houten speelgoed is een tijdloos cadeau waar zowel jong als oud plezier aan beleeft. Van houten treinen tot poppenhuizen en garages; er is voor ieder wat wils. Een extra leuke touch aan dit cadeau is om het te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de baby. Hierdoor wordt het cadeau extra bijzonder en persoonlijk.

Ontspannende beleving

Naast tastbare cadeaus zijn belevingen ook fantastisch om te geven en te ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit voor het gezin, een overnachting in een bijzondere accommodatie of een heerlijk diner waarbij de gever tevens de oppas kan zijn. Zo geef je herinneringen voor het leven en een moment van ontspanning.

Gepersonaliseerde rugzak als kraamcadeau

Een rugzak met naam is een praktisch en persoonlijk kraamcadeau. Het is ideaal om te gebruiken wanneer de kleine naar de opvang gaat, tijdens een dagje uit of naar school. Een naam maakt het cadeau compleet en de rugzak kind is gemakkelijk te herkennen op de kinderopvang of basisschool. Geef als hint ook het gewenste model en de kleuren door, zodat de rugzak aansluit bij jullie stijl.

Extra inspiratie voor kraamcadeaus

Spaarpotjes, verzorgingsproducten, hydrofiele doeken met naam, slaapzakjes in grotere maten, schoentjes, badcapes en voorleesboekjes zijn ook altijd leuke kraamcadeaus om te ontvangen. Maar vergeet niet dat kraamvisite ook kan helpen door voor het gezin te koken en een hapje mee te nemen. Lekker en gezond eten geeft energie en alle hulp is welkom in deze periode.

Kraamcadeaus duur? Ontdek de tips om te besparen

Hier zijn zeven tips om je te helpen geld te besparen bij het kopen van kraamcadeaus:

  1. Maak zelf iets. Een zelfgemaakt cadeau heeft vaak veel meer sentimentele waarde dan iets wat je in de winkel koopt. Maak bijvoorbeeld een knuffel, dekentje of een fotoboek. En wat dacht je van een maaltijd? Als kersverse ouders is het heerlijk om even niet te koken en toch een voedzaam gerecht te kunnen nuttigen.
  2. Koop tweedehands. Er is vaak veel tweedehands babykleding, speelgoed en andere spullen te vinden die nog in goede staat zijn.
  3. Kies voor praktische cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een pak luiers, babydoekjes of een voedingskussen. Dit zijn dingen waar de ouders echt wat aan hebben en die ze vaak toch nodig hebben.
  4. Koop in de uitverkoop. Houd de folders en aanbiedingen in de gaten en sla je slag als er iets in de aanbieding is.
  5. Koop samen met anderen. Door samen te leggen kun je een duurder cadeau kopen dat je anders niet zou kunnen veroorloven. Bespreek bijvoorbeeld met vrienden of familie of ze samen een groter cadeau willen aanschaffen.
  6. Geef een ervaring cadeau. In plaats van een fysiek cadeau kun je ook een ervaring cadeau geven. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit of een fotoshoot.
  7. Vraag om suggesties. Vraag aan de ouders of ze specifieke wensen hebben voor cadeaus. Zo voorkom je dat je iets koopt dat ze eigenlijk niet nodig hebben en geef je iets wat ze echt kunnen gebruiken.

Kraamcadeaus geven en ontvangen is een prachtige traditie tijdens de kraamtijd. Het vinden van een geschikt cadeau kan soms lastig zijn, maar er zijn veel leuke en betaalbare opties beschikbaar.