Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

11 november 2013 door Henk Boeke

Aanraakverbod voor kleuters

Alweer een stap verder in het veiliger maken van de leefomgeving: op een school in Canada mogen kleuters elkaar niet meer aanraken in de pauze.

Afgelopen week werd het de school toch echt te dol. De kinderen renden maar achter elkaar aan in de pauze, deden tikkertje, en hielden elkaars hand vast. Dat kon echt niet meer. Daar moest paal en perk aan gesteld worden. De school moet immers een veilige omgeving zijn.

Wat te doen? Denk, denk, denk... Een aanraakverbod, opperde een van de juffen. Laten we gewoon verbieden dat de kinderen elkaar nog aanraken. Briljant! riep de directrice (een struise dame met grijs haar, die het beste met haar leerlingen voor had). Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Zo zijn we in één klap van die blauwe plekken bij het stoeien af. Een quantum leap in het veiligheidsdenken. En nog gratis ook! Dat is nog 's wat anders dan die dure rubbertegels onder het klimrek, en die prijzige polijstbeurt van de boomstronken op het plein.

En zo geschiedde. Op vrijdag kregen de kinderen van de de Coghlan Fundamental Elementary School in Langley (Canada) een brief mee naar huis, waarin de ouders van het nieuwe beleid op de hoogte werden gesteld. Of ze hun kinderen de handen-thuis-regel maar goed wilden inprenten, en dat spelletjes als tikkertje vanaf nu strikt verboden waren.

Dat leverde natuurlijk een hoop gebrom en gemopper (één ouder tipte zelfs de media) maar de directrice kon het allemaal uitleggen. En al snel waren alle ouders ervan overtuigd dat dit toch echt het beste was voor hun kinderen. Want wie wil er nu niet een veilige omgeving voor zijn kinderen? (De weinige ouders die nog twijfelden, hielden wijselijk hun mond, met het oog op een aantekening als 'risico-ouder' of 'mogelijke kindermishandelaar' in hun elektronisch kinddossier.)

Ouders Online juicht deze maatregel van harte toe. Veiligheid voorop! Het moet maar eens afgelopen zijn met dat kleffe geklets van "aanraken moet kunnen". En dan meteen ook doorpakken. Niet alleen Zwarte Piet afschaffen maar ook tikkertje en ravotten.

Bron: CTVnews