29 maart 2020

Thuis sporten met gezin tijdens corona-quarantaine

We hebben er al een paar weken quarantaine op zitten en ondertussen begin je misschien al te merken dat je broek wat strakker gaat zitten en de trap oplopen gepaard gaat met veel gesteun en gehijg… jij en je gezin missen het sporten. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om thuis te sporten met je gezin tijdens deze corona-quarantaine. Lees hier de tips!

 

5 Tips voor thuis sporten met je gezin tijdens corona-quarantaine

Al eerder gaven we leuke tips met actieve dingen om te doen thuis, deze tips zijn ideaal als je wat jongere kinderen thuis hebt zitten. Zijn jouw kinderen wat ouder en niet meer te strikken voor verstoppertje of tikkertje, dan kun je de tips in dit artikel gebruiken. De tips voor thuis sporten in deze coronatijd zijn niet alleen handig voor je kinderen, maar ook om zelf niet als een tientonner de quarantaine uit te rollen.

1. Workoutvideo’s van sportscholen

Veel sportscholen moeten de deuren sluiten, maar dat betekent niet dat ze hun leden in de steek laten. Het is mooi om te zien hoe steeds meer fitnessvideo’s op het internet geslingerd worden om mensen maar aan de gang te krijgen. Nog leuker: veel zijn nog gratis ook! Kijk bijvoorbeeld eens bij:

 • Plts studios voor gratis pilateslessen
 • Saints and stars: deze bekende sportschool post dagelijks workoutvideo’s voor thuis.
 • Sporten met Declathlon: op deze website vindt je verschillende workouts zoals de corona workout specials of workouts samengesteld door bekende trainer Radmilo Soda.

Hebben jij en/of je kinderen een abonnement bij een sportschool, check dan even de website, grote kans dat ook jouw sportschool een speciaal aanbod heeft. Er zijn bijvoorbeeld ook sportscholen waar je spinningfietsen kunt huren om zo thuis aan de slag te gaan.

2. #iksportthuis

Overal in Nederland zitten sportievelingen thuis het behang van de muren te kijken. Gelukkig zitten ze letterlijk niet stil en is de hashtag #iksportthuis bedacht. Als je zoekt op deze # vind je tal van workoutvideo’s voor, je raadt het al: thuis. Zo wordt thuis sporten heel makkelijk en gratis. Scroll dus met je kinds langs de video’s en kies er een (of liever meer) uit die jullie samen kunnen doen. Kijk ook eens op de Instagramaccount van Arie Boomsma, Sugarysixpack, Kayla Itsines of andere trainers voor gratis workouts voor thuis.

3. Home made sportcircuit

Wat ook een ontzettend leuk idee is voor thuis sporten met je gezin in deze coronatijd is een home made sportcircuit. Natuurlijk moet je daar wel een beetje ruimte voor maken. Het leuke hieraan is dat je met zijn allen tegelijk in een cirkel kunt sporten en aanmoedign. Hoe kun je dit vormgeven? Nou vrij simpel je bedenkt een aantal oefeningen die je met zijn alle moet gaan afwerken in een bepaalde volgorde en hoeveelheid tijd. Bijvoorbeeld 30 of 40 seconden. Zorg dat je per oefening een andere spiergroep pakt die wordt getraind. Zet een timer en als de wekker gaat, schuif je door naar de andere oefening. Voorbeeld van een circuit:

 • Squats
 • Triceps (bijvoorbeeld met kleine flesjes water)
 • Sit ups of push ups
 • High knees
 • Lunges
 • Biceps
 • Planken
 • Jumping jacks

Beslis samen hoeveel rondes jullie gaan doen, meestal is dat tussen de 3 of 4 rondjes. Het circuit kun je bijvoorbeeld om de dag samen uitvoeren. Wissel na een week of twee van oefeningen (gewoon even googelen of gebruik andere workouts als inspiratie). Om de oefeningen zwaarder te maken kun je tal van spullen gebruiken zoals waterflessen, emmers met water (die je bijvoorbeeld aan een bezemsteel hangt), blokken hout, boeken, een baby (wel voorzichtig zijn) of stenen.

4. Gratis apps

Er zijn ook tal van gratis of betaalde fitness apps vol met workouts om thuis te ‘slayen’ met je kinderen of gewoon alleen. Bijvoorbeeld de app Fitonn bevat onwijs veel gratis workouts van HIIT trainingen tot yoga, kracht, dans en pilates voor alle niveaus. Ga je sporten met je kinderen begin dan altijd bij het laagste (beginner) niveau en kijk hoe de workouts gaan. Bij overactieve kinderen kun je misschien bij sommige cardio workouts de intensiteit wel wat opkrikken. Waarschijnlijk voel jij jezelf dan meer een beginner...

5. Koppel-workout

Je kunt samen trainen, maar je kunt ook ècht samen trainen in de vorm van een koppel-workout. Als dat niet goed is voor jullie onderlinge bang (of misschien juist niet)… Een koppel-workout houdt in dat je oefeningen samen uitvoert, niet naast elkaar maar met elkaar. Hier en hier vind je leuke inspiratie om samen te sporten. Zo wordt thuis sporten met je gezin tijdens corona-quatataine nog lachwekkend ook!

Vind je het lastig om de tijd door te komen met je puber? Lees hier dan 5 tips die helpen het makkelijker te maken. Zijn je kinderen nog wat jonger en wil je leuk maar educatief speelgoed kopen om ze bezig te houden? Ouders Online heeft hier 5x educatief speelgoed voor je kind! Als laatste hebben we ook nog onwijs leuke spelletjes tips voor het hele gezin. Zo komen jullie vast wel de tijd door!

Heb jij nog leuke tips om de tijd in quarantaine goed door te komen?