Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

10 juni 2022

Zo zorg je voor een onvergetelijke Vaderdag zónder dat het geld kost

Op Vaderdag zetten we elk jaar alle papa’s eens goed in het zonnetje met mooie knutselwerkjes van de kinderen, een ontbijtje op bed en leuke cadeaus. Als je de reclames mag geloven, zouden we hier flink wat geld aan uit moeten geven. De prijzen voor de cadeaus waarmee wordt geadverteerd zijn niet mis. Maar wat als je geen ruim budget te besteden hebt? Of als je liever bespaart op de kosten voor speciale feestdagen? Niet getreurd, je kunt namelijk ook zorgen voor een onvergetelijke Vaderdag zonder dat het geld kost!

Ontbijt op bed op Vaderdag

Ontbijt op bed is een echte klassieker op Moederdag en Vaderdag en dit fijne ritueel hoeft natuurlijk niets extra’s te kosten. Laat de kinderen hun gang gaan in de keuken, eventueel met wat hulp, en stel een smakelijk ontbijt samen met lekkere broodjes, vers fruit en een goede kop koffie. Je hoeft niet per se iets speciaals in huis te halen: samen genieten van een ontbijt in bed is al gezellig cadeautje met elkaar op Vaderdag.

Zelfgemaakte knutselwerkjes

Er is een grote kans dat jouw zoon of dochter op school al een mooi knutselwerkje heeft gemaakt voor Vaderdag. Is jouw kind al wat ouder of gaat jouw zoon of dochter nog niet naar school? Dan kun je natuurlijk ook samen iets moois knutselen voor Vaderdag. Op Pinterest vind je volop inspiratie voor leuke knutselwerkjes. Maak bijvoorbeeld een mooie sleutelhanger, een gepersonaliseerd schilderij of een stropdas.

Ga eropuit met Vaderdag

Omdat Vaderdag in juni valt, is er een grote kans op mooi weer op deze dag. Geniet lekker van het zonnetje en ga eropuit met het hele gezin. Er zijn tal van leuke uitjes die helemaal gratis zijn. Ga bijvoorbeeld samen naar het strand, maak een mooie boswandeling, ga samen geocachen of neem deel aan een autopuzzelrit. En wist je dat er diverse musea in Nederland zijn waar papa’s op Vaderdag helemaal gratis naar binnen mogen? Dit is onder andere bij het Scheepvaartmuseum, het Steendrukmuseum en Museum Speelklok het geval.

Spelletjesdag

Zit het weer niet zo mee? Dan is een spelletjesdag altijd een goed idee! Trek jullie favoriete bordspellen uit de kast en organiseer een spellenmarathon met het gezin. Want wie is er nu niet gek op spelletjes? Pas de spelletjes aan op de leeftijd van de kinderen en iedereen kan gezellig meedoen. Een paar aanraders voor een spellenmarathon met jonge kinderen: Elefun, Muizenval, Spookslot, Halli Galli, Wie is het en Toren van Pisa. Zijn jouw kinderen al iets ouder? Dan zijn spelletjes als Beverbende, Regenwormen, Qwixx, Exploding Kittens en Catan echte aanraders.

Pak uit met het diner

Natuurlijk is Vaderdag niet compleet zonder een gezellig diner met het gezin. Grijp de gelegenheid aan om, eventueel samen met de kinderen, zijn favoriete gerecht te koken. Vaderdag is tenslotte een verwendag en wat is nu fijner dan een smakelijke maaltijd als afsluiter van een geslaagde dag? Liefde gaat door de maag!

Kook zijn favoriete maaltijd

Kook thuis zijn favoriete maaltijd en dek de tafel mooi. Het gaat niet om dure ingrediënten, maar om de moeite die je hebt genomen. Liefde gaat door de maag! Of organiseer een eenvoudige maar gezellige familiepicknick in een nabijgelegen park of groene omgeving. Neem zelfgemaakte snacks mee en geniet van quality time samen.

Handgeschreven brief of gedicht voor Vaderdag

Een persoonlijke brief of gedicht waarin je jouw waardering en liefde voor de vader uitdrukt, kan een bijzonder en kosteloos cadeau zijn dat hij koestert.

Onthoud dat het bij Vaderdag vooral gaat om het laten zien van je waardering en tijd. Creativiteit en persoonlijke aandacht zijn vaak waardevoller dan de uitgaven.