Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

6 maart 2017 door Jacqueline Eckhardt

Dit is voor jou (4+) - Met voorleesdilemma

Wonderbaarlijk mooi en ontroerend prentenboek, dat je als voorlezer voor een lastig dilemma plaatst. Denk even mee!

Dit is voor jou
tekst en ill.: Sanne te Loo
uitg.: Lemniscaat, 2017
ISBN: 978-90-477-0850-6
omvang: 32 pagina's
prijs: € 13,95
Online bestellen

Dit is voor jou is een cadeautje van een prentenboek. Een geschenk voor kinderen die op zoek zijn naar een eigen plekje.

Hoofdpersoon is een klein, roodharig jongetje. Hij houdt van tekenen en omdat de vellen in zijn tekenblok niet groot genoeg zijn, tekent hij op straat. Maar de regen spoelt zijn tekeningen weg. Een oude schilder, Anselmo, ziet het gebeuren en nodigt hem uit in zijn huis.

Daar kijkt het jongetje zijn ogen uit. Een grote ruimte staat vol kleurrijke rommel. Overal staan muziekinstrumenten, schilderijen en blikken verf. "Wat een bende, hè?" zegt Anselmo. Maar tegelijk laat hij het jongetje de schoonheid van die bende zien. Ze kijken samen naar vlekken en zien er beesten in. Anselmo leert het jongetje schilderen. Voortaan tekent hij niet meer op straat, maar bij de oude schilder thuis. Dat wordt de plek waar het jongetje zich veilig en creatief ontwikkelt.

Maar dan wordt de schilder zo oud dat hij terugkeert naar waar hij vandaan komt: het land van de papegaaien. Hij vertrekt, en in zijn huis woont nu een deftige dame. Geheel onverwacht heeft zij een verrassing in petto voor het jongetje.

De fijne tekeningen in pasteltinten van Sanne te Loo geven dit mooie verhaal nog meer kleur. De oude man is sympathiek en schenkt bewust veel aandacht aan het jongetje. Dat maakt alles nóg mooier...