4 september 2013 door Debbie Spelt

03. Best of both worlds

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering legt Debbie uit hoe lastig het is om aan de wensen van ouders én kinderen tegelijk tegemoet te komen. Maar soms lukt dat wel degelijk!

Als speelgoedwinkelier heb ik twee doelgroepen tegelijk. Ik zoek naar speelgoed dat de goedkeuring van zowel de kinderen als de volwassenen kan krijgen. Want al richt ik mij vooral op de kinderen, het zijn meestal de ouders, familie, en andere volwassenen die het speelgoed aanschaffen. Een zoektocht naar the best of both worlds dus, die niet altijd even gemakkelijk is. Maar soms vind je iets dat leuk is voor beide partijen tegelijk.

Vandaag testte ik de Fireball X-Shot ("Richt, schiet en vang. Met 2 rackets en 2 ballen"). Deze schiet- en vangset koos ik uit omdat hij toch heel anders is dan de gewone vang-, gooi- en tennissets. Je schiet de bal af met hetzelfde batje waarmee je de bal vangt. Aan het batje zit een haak waar je de bal (voorzien van elastiek) aan hangt en vanaf schiet.

Twee meiden van 11 gingen ermee aan de slag. Ze hadden de verpakking zien liggen, en vonden het "fokking vet" eruit zien. Na een kwartiertje kwamen ze terug, met kreten als supergaaf en cool. Het afschietsysteem werkte heel goed. De bal komt ver en het is heel eenvoudig om de bal goed en precies af te schieten.

Het netje om de bal mee te vangen is echter niet zo groot, dus dat is nog best lastig.

Wat de test-kids wel jammer vonden, is dat het spel niet zo snel ging. Je kunt niet in hoog tempo schieten en vangen, omdat je steeds de bal achter het haakje moet bevestigen, en goed moet richten.

Maar snoekduikend en springend waren ze lekker sportief bezig en er werd ook al geopperd dat de set echt mee moest naar het strand, de eerstvolgende zomervakantie. Om nog beter naar de bal te kunnen duiken.

Kortom: een wannahave voor de kids, en een musthave voor ouders die het leuk vinden om hun kinderen enthousiast en sportief bezig te zien.