3 juni 2014 door Debbie Spelt

16. Lekker retro... MyMinigolf

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering herontdekt Debbie het midgetgolf.

Midgetgolf, een heerlijke jeugdherinnering. Vlakbij onze camping was een pannenkoekenrestaurant met een midgetgolf-baan. Vroeg in het seizoen moest je de baan zelf vegen, en 's zomers stond je in de rij achter tante Trees en ome Koos.

Inmiddels lijkt midgetgolf een beetje uitgestorven. De betonnen (of asbest-) banen, met scheuren en verzakte platen, zijn geruimd. Heel af en toe zie je nog wat baantjes op Centerparcs.

Toch vond ik midgetgolf altijd wel heel erg leuk. Je kon het met de hele familie spelen, en de rare hindernissen zorgden altijd weer voor hilarische situaties (en frustraties). Tijd om dit spel weer nieuw leven in te blazen!

MyMinigolf

MyMinigolf bevat 13 kunststof onderdelen, goed voor 9 hindernisbanen. Slim verpakt in een canvas tas, om overal mee naartoe te kunnen nemen. Waarna je de banen op kunt zetten op gras, zand of tegels. Een stuk moeilijker dan spelen op een vlakke betonbaan, dat wel...

Mijn eerste kennismaking met MyMinigolf was op een beurs, maar om ook mijn collega's te laten zien wat het is, zette ik een paar banen uit op kantoor. Nadat we Anouk (onze kantoorhond) hadden geïnstrueerd om niet achter elk balletje aan te rennen, konden we van start. De oude herinneringen én de frustraties kwamen weer boven. Het balletje net weer over het randje, en net niet in het gaatje, grrrrrr.

Vervolgens namen we de set mee naar de Oss Fashionweek waar kinderen zelf het nieuwste speelgoed konden uitproberen. En guess what... De meeste kinderen kenden midgetgolf helemaal niet! Ik moest dus eerst de spelregels uitleggen, en vertellen dat ze niet alle losse onderdelen als een trein achter elkaar moesten schuiven. Maar leuk vonden ze het wel!

Complete set of budget-versie

De complete set is niet goedkoop (199 euro, zonder clubs) maar ik vind het beslist een aanrader voor spelverhuurders, speel-o-theken, jaarlijkse familiedagen en kinderdagverblijven. Het is degelijk materiaal dat onze hufterproof-test met glans doorstond.

Wie de complete set te duur vindt, kan de budget-versie MyMinigolf floppy overwegen (à 39,95). Die bevat: een club, twee balletjes, een scoreblad en een hole. De hindernissen kun je dan zelf maken, bijvoorbeeld met boeken, ordners en flessen. Creatief met golf!

Uitproberen

Wie het wil uitproberen kan zondag 22 juni terecht in recratiecomplex De Lithse Ham (bij Oss) op onze buitenspeeldag Let's Play. Daar kun je ook kennismaken met ander leuk buitenspeelgoed, zoals KanJam, Rollors, CrazyCatch, Boembai, Crossbow for kids, Ringstix, Swingball, en Quut strandspeelgoed.

MyMinigolf
13 baan-elementen, 4 ballen, 1 scorebloc
leeftijd: vanaf ca. 4 jaar (onder begeleiding)
prijs: € 199,-
clubs voor volwassenen: € 25,- per stuk
clubs voor kinderen: € 19,95 per stuk
online bestellen

MyMinigolf Floppy
1 club, 2 ballen, 1 scoreblad, 1 hole
leeftijd: vanaf ca. 4 jaar (onder begeleiding)
prijs: € 39,95
online bestellen