19 maart 2015 door Debbie Spelt

21. Airbrush op textiel

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: creatief met blaaspennen.

Altijd leuk: het versieren van textiel. Ook een succesnummer voor verjaardagsfeestjes, omdat de gasten dan meteen een leuke en tastbare herinnering mee naar huis kunnen nemen. Ik was nieuwsgierig naar het effect van BLOpens voor textiel.

BLOpens zijn blaasstiften. Als je op de achterkant van de stift blaast, sproeit er aan de voorkant inkt uit, met een soort airbrush-effect. Je hebt BLOpens voor papier, en sinds kort ook voor textiel. Met leuke sjablonen en al.

Ik vroeg mijn dochter Lynn (inmiddels 6) of ze het leuk vond om een T-shirtje te gaan pimpen. Met blaasstiften.
- "Mag ik dat helemaal alleen doen?"
- "Natuurlijk! Maar mama zal eerst even op de achterkant iets moois voor je maken, dan kun je zien hoe het moet. Wil je een leuke dolfijn? Of een mooie bloem?"
- "Nee, een dino natuurlijk," vond Lynn.

Ik was even vergeten dat ze geen meisje-meisje is. Ze loopt het liefst in een stoere camouflage-broek, voetbalt op straat, en vraagt altijd om cars-kleurplaten. Dus: voor haar geen dolfijnen of bloemen, maar een dino.

Mama! Doe niet zo saai!

Nadat ik de stiften en het T-shirt had klaargelegd, en de dino uit het sjabloon had gedrukt, ging ik aan de slag. Ik maakte keurig de voorbeeld-dino van de verpakking na.
- "Mooi mam... maar wel een beetje saai zo, met al dat groen en bruin. Mag ik de voorkant doen?"

Lynn ging direct aan de slag. Met paars, en rood, en geel.
- "Maar een dino is toch niet paars?"
- "Mama! Doe niet zo saai!"

Ik ben dus maar even koffie gaan zetten, want mijn kleine meisje had heel goed door hoe de stiften werkten, en wat ze zelf mooi vond.

Opvallend makkelijk

De stiften werkten opvallend makkelijk en intuïtief, en de regenboog-dino werd supergaaf. Nadat ik het T-shirt had gewassen (op 30 graden), en gestreken aan de binnenkant, zat alles er nog precies even goed op.

BLOpens voor textiel is dus echt aan te bevelen. Lynn gaf de pennen een 10. Ikzelf gaf een 10 voor onze gezellige middag.

BLOpens voor textiel
blaaspennen voor airbrush op textiel
aanbevolen leeftijd: 5+
prijs: € 4,95 (5 pennen met 1 sjabloon) of € 9,95 (10 pennen met 8 sjablonen)
meer informatie en bestellen