Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

3 augustus 2017 door Debbie Spelt

33. 's Avonds buitenspelen

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering bespreekt Debbie buitenspeelgoed voor als het 's avonds donker wordt.

Ik ben dol op de zomer. Avonden lang buiten zitten, en zien hoe het donker wordt. Heerlijk! En de kinderen mogen ook wat langer opblijven, zeker in de vakantie. Wat is er dan beschikbaar aan leuk buitenspeelgoed, waar ze ook mee door kunnen blijven spelen als het donker wordt?

Dit jaar zet de trend van verlicht buitenspeelgoed echt door. Glow in the dark, en LED-verlicht, allemaal bedoeld voor 's avonds buitenspelen. Hieronder een aantal leuke mogelijkheden.

Badminton shuttles met LED-licht

Eerder hadden had je badminton shuttles met glow-breekstaafjes. Maar dat was niet zo'n succes, omdat die staafjes niet zo veel licht gaven. Ook vlogen ze soms uit die shuttles, en wilden ze nog wel eens breken, waardoor je het chemische goedje op je handen kreeg.

Er is nu een goed alternatief, in de vorm van shuttles met gekleurd LED-licht dat fel genoeg is om de shuttle goed te kunnen blijven zien in de schemering of in het donker. Met echte eendenveren, en een slim aan/uit-knopje.

Badminton shuttles met LED-licht
Leeftijdsindicatie: vanaf ca. 8 jaar
Prijs: € 2,50 per stuk
Online bestellen

Bal met binnenverlichting

Hoe cool is dát! Trap of gooi hem weg, en het LED-lampje in de bal gaat vanzelf branden. Het licht schijnt door de bal heen, zodat je goed kunt zien waar hij naartoe gaat. Als de bal stil ligt, gaat het lampje vanzelf weer uit.

De bal is van een stevige, goede kwaliteit, en verkrijgbaar in verschillende vormen: als voetbal, rugby-bal, basketbal, of volleybal.


 

Illuminate ball
Leeftijdsindicatie: vanaf ca. 6 jaar
Prijs: € 29,95
Online bestellen

Verlichte frisbee

Lekker 's avonds frisbeeën! Het licht van deze Nightdisk gaat automatisch aan bij beweging (en ook vanzelf weer uit). Hij is goed te vangen door het opengewerkte design, én waterdicht. Dus ook bruikbaar in het zwembad of in een meertje.

Tangle Nightdisk
Leeftijdsindicatie: vanaf 6 à 8 jaar
Prijs: € 19,95
Online bestellen

Jeux de boulen in het duister

Boccia is een soort jeux de boules maar dan met glow-in-the-dark zachte ballen. Waardoor je niet op een speciale boule-baan hoeft te spelen. Harde ondergrond, gras, binnenshuis, alles kan. En ook in de schemering of in het donker dus.

Gooi het kleine balletje, en probeer met de grote bal zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te komen. Wie dat het beste lukt, die wint. En mag de volgende ronde het kleine balletje gooien.

Zo gingen we al een keer de hele camping rond! Door voortenten, over auto's, en langs koffie drinkende buren. Overdag al leuk, maar extra leuk als je de balletjes even goed in fel licht houdt, en dan 's avonds gaat spelen. Wat het trouwens nog wel wat moeilijker maakt...

Boccia glow in the dark
Leeftijdsindicatie: vanaf ca. 6 jaar
Prijs: 29,95
Online bestellen

Welke ik zelf het leukste vind? Eigenlijk geen enkele. Ik ben nachtblind, en een totale kluns in het donker. Dingen vangen kan ik ook nauwelijks. Maar dochter Lynn is helemaal weg van de feeëriek geïllumineerde voetbal. Die ze inmiddels al gekocht heeft van haar spaargeld.

Voor iedereen een heerlijke zomer gewenst!