Home » Forum » Kastje per dag wie doet er mee

Kastje per dag. Wie doet er mee?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
584 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mijk
Kastje per dag. Wie doet er mee?

Ik weet dat resultaten behaald in het verleden geen garanties geven voor de toekomst maar toen hier een paar jaar geleden het kastje per dag draadje liep heb ik relatief makkelijk een enorme stap in mijn huis gemaakt. Nu moet er weer rustig en gestaag een heleboel gebeuren dus ik dacht ik begin weer. Ik vind 1 september minstens zo'n mooie goede voornemensdag als 1 januari. Dus wie doet er mee?

Mijk

P.s ter inspiratie het oude draadje http://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/een-kastje-per-dag

Pug
nodig

De kinderen zijn vandaag weer naar school en ik kon op zoveel plekken beginnen dat ik eigenlijk helemaal nergens ben begonnen. Ik zie er helemaal niks van als ik uit ieder kastje/plankje/laatje maar 1 ding weghaal, dus ik moet ook echt per plank iets gaan doen.

mijk
Gezellig!

Ik ga nu de bestekla doen ;)

Mijk

Caroro
ja

Met een 4-daagse werkweek zal ik misschien soms spijbelen (dat begint al lekker...), maar een stok achter de deur kan ik ook wel gebruiken.
Count me in!

(bestekla - goed idee. dat is iets wat op een werkdag misschien wel kan lukken. Vanavond dus)

Half a twin
Ik doe mee

Ben vanochtend gedwongen begonnen met de vriezer. Had iemand open laten staan en kon dus niet meer dicht. Ontdooien scboonmaken, pff heel karwei.
Morgen de besteklades, die stonden voor vandaag op het plan maar er kwam een vriezer die voorrang wilde.
Meld ik dan iedere dag wat ik heb gedaan?

Pug
ijskastlade

Die ene waar maar 2 dingen inzaten!

Nou ja, hij was vies. Eén ding drink ik leeg, dus het ruimt een heeeel klein beetje op.

Lusithania
ik ook

Ik doe ook mee vanaf 1 september. Ook hier is de vakantie voorbij en 'dus' tijd voor het echte werk.

Lusithania
Mijk

Morgen is het pas 1 september :)

Evanlyn
per dag?

Dat wordt hier eerder per week... maar als dat mag, wil ik wel meedoen. Eerste kandidaat: de dichtgegroeide servieskast.

mijk
Lusithania

De bestekla is wat wij vroeger thuis noemde: een voorproevertje... Overigens ik was halverwege de bestekla toen de vaatwasser het begaf dus ik ga ook nog even afwassen.....

mijk
Half a twin

Wat jij leuk vind. Kan hoeft niet maar het idee dat andere mensen ook een kastje doen ( of soms ook even niet) was de vorige keer ook heel inspirerend. En het helpt ook dat in iemand anders zijn bestekla ook rare dingen liggen.

Ik vond naast broodkruimels en vet een mondharmonica en een stuiterbal ;)

Mijk

mijk
En harde werkers

Het mag ook een heel klien dingetje zijn op je werkdag. Het pennenbakje ofzo. Daar zijn er meer van dan je denkt!

Mijk

Ginny Twijfelvuur
Ha leuk

Net nog even het oude draadje een beetje doorgespit. Grappig om terug te lezen.
En nuttig ook. Heel veel van de kastjes die ik toen heb aangepakt, zijn nu nog steeds ongeveer zo. Blijkbaar brengt het toch structuur.

En daarnaast ruim ik nu zo maar opeens wel eens een bakje uit. Gisteren nog. De badspeeltjes van jongste.
Niet heel veel eruit, maar toch weer iets...

Mijntje
nodig

O help ja, dat is hier wel nodig. Ik zat er nog onder mijn oude nick, die ik trouwens nog wel bezig.
Wij hadden in de vakantie de vloer in de woonkamer geschuurd en gelakt, dus dat ruimde wel wat op beneden. Maar de gangkast moet je eigenlijk niet inkijken. En de boekenkast moet ook nodig (twee). En de keuken moet nodig weer. En de schuur blijft nog steeds verschrikkelijk (hoewel er al veel van is opgeruimd).
Ik verzamel binnenkort weer alle spullen bij elkaar voor de kringloop.

Lilian1
ik wil wel meedoen,

maar met het verven van alle buitenboel en de keuken die binnen 4 weken vervangen wordt zie ik er wel tegenop ;)
Gelukkig heeft dochterlief vorige week al de grote kast helemaal geruimd, dus ik heb een voorsprong ;)
De besteklade heb ik gedaan.

Kinne
Jaa.

Ga ook meedoen. Begin met nachtkastje. Mik ik altijd van alles in wat er niet hoort.

wil40
Ook!

Opruimen, weggeven, weggooien, schoonmaken, ik zit er maar tegen aan te hikken. Dit draadje gaat me vast een beetje doorzettingsvermogen geven.

Op het oog ziet het er hier allemaal best netjes uit, ik verstop de troep achter deuren en lades. Genoeg te doen! Ik begin met de boeken. Die van mijn zoon wil ik bewaren, van mijzelf mogen weg.

Julienne
Boekenkast

Op zich vallen mijn laatjes en kastjes wel mee en ik ben in september weg ;) dus ik sla deze ronde even over. Maar ik heb wel behoefte aan goede tips. Ik heb 2 boekenkasten die volkomen dichtgeslibd zijn. Het zijn open kasten dus er worden steeds allerlei losse spullen ingezet. Ook worden er steeds boeken uitgehaald en niet op de goede plek teruggezet, een zooitje dus.
Wat ik graag wil is alle losse zooi er uit en de boeken terug op de juiste plek (thematisch en dan op hoogte)
Dat heb ik eerder gedaan en dat eindigde in complete chaos met dagenlang stapels in de hele kamer. Het eruit halen is zo gepiept, het uitsoppen ook maar dan....
Dus iemand een tip?

Paddington
Klinkt goed

Ik woon op dit moment dan wel bij mijn moeder, maar de dagen dat ik bij mijn vriend ben zal ik samen met hem dingen aanpakken. Hij wil binnenkort gaan verhuizen, dus nu beginnen met weggooien scheelt weer meenemen.

Ik zal alleen niet elke dag een kastje/plank of bakje doen.

Paddington
@Julienne

Wat misschien helpt is een paar bakken hebben, daarin kun je de zaken doen die niet in de boekenkast thuis horen. Misschien per gezinslid eentje.
Voor je boeken, bedenk voordat je aan de boekenkast begint hoe je het wil doen, zodat je een plan hebt.

Ava
Ik doe mee

Gisteren 2,5 kastje gedaan, kast met pannen, medicijnkastje voor de helft en de met keukendoeken. Vandaag in elk geval de besteklade en de rest van dat ene kastje.

Caroro
Gisteren

Gisteren inderdaad de niet zo volle bestekla gedaan. Een makkie.
Vandaag heb ik iets meer tijd; ik denk nu aan het tafeltje naast de bank (vol met boeken, papieren en rommeltjes)

Bellefleur
Ik doe mee.

Heb goede herinneringen aan de vorige actie. Kan nog steeds genieten van mijn leeggeruimde sokkenlaatje en badkamermandjes. Maar het is wel tijd om opnieuw aan te pakken. Mijn zoon heeft een goede voorzet gedaan: toen man en ik op vakantie waren, is hij ons huis gaan opruimen. Fietsschuurtje: een plaatje. Kasten in de bijkeuken: overzichtelijk. De koelkast heeft hij logisch ingedeeld. Zoon is nu aan het backpacken, en ik heb hem de belofte gedaan dat ik zijn werk in ere houd. Dit draadje houdt me bij de les.
Ava, als je 2,5 kastjes hebt gedaan, heb je dan 1,5 dag vrij?

mijk
Ik wil zo graag heel hard

Maar ik probeer er me echt tot een kastje of laatje te beperken omdat ik weet dat ik anders toch weer stop. Grappige is en dat weet ik nog van de vorige keer dat ik me echt ga verheugen op het hoekje dat vandaag mag. En als ik iets extra's wil dan maak ik beetje extra schoon ;)

Mijk

Bestekla nummer 2 (om de een of andere reden heb ik er 4!

mijk
Ik wil zo graag heel hard

Maar ik probeer er me echt tot een kastje of laatje te beperken omdat ik weet dat ik anders toch weer stop. Grappige is en dat weet ik nog van de vorige keer dat ik me echt ga verheugen op het hoekje dat vandaag mag. En als ik iets extra's wil dan maak ik beetje extra schoon ;)

Mijk

Bestekla nummer 2 (om de een of andere reden heb ik er 4!

Half a twin
noodgedwongen een dagje vrijaf

Mijn varifocale bril is gebroken. Zie geen ..... net bril weggebracht ter reparatie. Wat een hel fietsen zonder bril! Tik dit nu met mijn bed-leesbrilletje dat gaat nog net. Traplopen is eng bestekla schoonmaken risicovol. Blijf maar even op de bank.

mijk
oh bah das naar

Dat op de bank zitten niet zo maar zonder boek?
Besteklades zijn inderdaad risicovolle dingen. Die vanons eet pennen. Echt al 20 uit gehaald ;) maar ook mijn vinger gespiest op de prikpen (jongste is 10 er is hier al minstens 5 jaar niet geprikt!

Mijk

Ava
halve kastje

Bellefleur, daar zat ik inderdaad ook over te denken. Heb ik nu even vrij of 'bewaar' ik deze troef voor een dag dat het niet uitkomt, ziek ben, laat thuis kom etc.. Ik neig naar het laatste maar moet zeggen dat het een rommelige ochtend was (iedereen laat uit bed en veel gehaast) en het huis ziet er uit alsof er iets ontploft is. En nu zie ik er tegenop . Even zin maken zo.

Bijkomend voordeel bij doorgaan is dat ik eventueel vrijdag tijd heb om broodnodige bakjes te zoeken voor alle losse spullen.

Pug
twee planken

Vandaag doe ik twee planken van de boeken/speelgoedkast in de woonkamer. Ik heb al 20 kleurboeken weggedaan. Ik denk dat ik alle half in/af/aangeknipte blaadjes ook maar weg doe. Ze knutselen hier 1x per jaar en daarvoor hebben we nog genoeg hele gekleurde vellen.

Ik denk dat ik zo een lege plank overhoud.

Engeltje
Ik doe ook mee

Maar elke dag haal ik niet (dek me bij voorbaat vast in ;-)). Ik wil de laatste maanden van dit jaar de benedenverdieping opknappen, dus een mooi moment om te beginnen met opruimen. Gaan we daarna vrolijk verder op de bovenverdiepingen!
Vanavond ga ik aan de slag met het pannenkastje, een sopje is hard nodig! En dan morgen de huiskamerkast maar weer eens. Dat blijft een ellendig onoverzichtelijke kast, dus die doe ik regelmatig. Levert alleen nooit blijvend resultaat op. Maar: nu ik twee pubers in huis heb vind ik dat de voorraad speelgoed die ik bewaar voor bezoek van neven en nichtje/buurkinders de huiskamer uit kan. Moet alleen nog even bedenken waar ik die dan ga opslaan, op zolder is niet handig omdat het dan niet onder handbereik is. Maar eerst die lades en kastjes leeg, kan ik daar weer spul uit de huiskamerkast in kwijt.
Goed initiatief! Dank Mijk!

Miep Kraak
Engeltje

Ik heb ook zo'n grote kast, diep en hoog, 4 planken. Ik heb geinvesteerd in mandjes. Natuurlijk weet ik niet wat jij er in hebt liggen, maar voor veel losse spullen zijn mandjes/bakken misschien wel handig. Even een labeltje er op en je vindt alles terug. Maakt het schoonmaken van de planken ook nog eens een eitje. Heb dat in mijn keukenkastjes en badkamer ook en het scheelt enorm.

Pagina's