Home » Forum » Kastjehoekje klusje per dagweek

Kastje,hoekje, klusje per dag/week

307 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pennestreek
Hier geen last van zomertijd

Gelukkig. In ons gezin is er niemand die er moeite mee heeft. En zeker vandaag niet meer. Kan me voorstellen dat dat heel lastig is.
Hier gisteren ook een goeie dag, qua klussen en klusjes. Zoon heeft uitgebreid de auto gewassen, ik ben verder gegaan in de voortuin en die is nu helemaal klaar. Zalig. Ook op zolder alweer het eea weggewerkt. Daar maak ik nu ihkv kastje per dag maar een doos per dag van. Hoewel dat deze week niet echt haalbaar is. Maar goed alle beetjes helpen.

Met zoon ga ik een ontwerp maken voor de achtertuin. En dan moet het er toch een keer van komen om de verbouwplannen voor de begane grond te gaan maken. Als ik dat in de steigers heb ga ik de slaapkamer aanpakken. Oh, en eerst nog de kamer van mijn dochter. Pff, misschien wil ik wel een beetje veel... Maar goed, als ik zo energiek blijf als ik me nu voel gaat dat wel goed komen.

Pennestreek
Overigens, de gewone klusjes meld ik hier niet

Anders blijven we hier bezig ;-). Dus alleen de dingen van mijn wensenlijst die ik af kan vinken...

Lilian1
toch nog even een half uurtje tijd gehad

om weer een stuk onkruid aan te pakken, pfff wat een werk....dan vervloek ik die tuin,haha

Half a twin
Dagelijkse klussen meld ik ook (meestal) niet

De wekelijkse emmer sop door het sanitair is geen vinkje van mijn to do list af. Die parketvloer en gordijnen wassen wel. Vandaag op de benedenverdieping alleramen gelaptbinnen en buiten. 2 grote ramen type doorzonwoning en 2 ruiten in de voordeur, de keukendeur en de tuindeur met de bijbehorende bovenlichten en het draairaam van de keuken. Ik kon het toch niet aanzien, schone gordijnen en vuile ramen. Het viel best mee binnen een uur was het klaar. Ook nog 2 planken in de "o dat past wel in deze" kast gedaan. Een mandje met oude handdoeken uitgezocht en 2stapels gemaakt. 1voor hele vieze klussen (kan de handdoek gelijk in de container) en 1 voor de wat minder vieze klussen. (Na een wasbeurt nog prima te gebruiken).

Net een pielklusje gedaan. Ik had gekke wanten gebreid voor zoon en die had hij vanochtend toch nog even aangedaan en nu was de duim "los". Emam als ik aan het draadje trok werd hij steeds korter! Fijn zo knul. Maar met een hoop gepriegel de steken weer op de naalden gekregen en met de enorm gekringelde draad toch weer een soort duim kunnen maken.

Nu maar even in het zonnetje zitten en dan koken.

Half a twin
Lilian

Dat recept van die pie krijg je nog. Op de pc kan ik dat hier wel knippen en plakken helemaal uittikken op de tablet kost me teveel moeite. Wij zijn pas geswitcht van provider en dat gaat nog niet helemaal goed. Op de tablet kan ik op de wifi van de buren.

Lilian1
oo das goed hoor

hebben jullie dat nou ook dat je bij t eten staat te wachten en dan bv gauw de keukendeur schoonsopt en meteen 2 andere deuren mee pakt die er ook neit uit blijken te zien? of iets anders wat je tegenkomt in de keuken/buiten? Ik moest op de lasagne te wachten, de laatste 10 minuten zeg maar en heb toen keiveel gedaan, echt zo raar. Alsof er met tijdsdruk heel veel meer kan?

Half a twin
Herkenbaar

Heb de droogmolen leeggehaald en alle handdoeken gevouwen, in de tijd dat het pastawater aan de kook kwam. Nu tafeldekken en aan tafel. De pasta is over 2min klaar.

zebra
ook druk bezig geweest

vanochtend. Eerst een paar ramen gezeemd, als de bank dan toch van zijn plek moest, dan ook gelijk stofzuigen en de dweil erdoor. Oja, de radiator kon ook wel een sopje gebruiken en op de plinten lag ook stof dus dat natuurlijk even verwijderd. De kamerplanten, 2 in dit geval, even naar buiten. Oud papier bij elkaar in een paar dozen gestopt, dit wordt binnenkort opgehaald. Lege flessen zaten al in een tas dus die ook nog naar de glasbak gebracht. Wasmachine heeft een paar keer gedraaid, de was kon lekker naar buiten.
Ik ben er nog niet, de keuken heeft ook weer een sopje nodig maar dat komt later deze week wel. Er moet natuurlijk wel tijd overblijven om lekker van de zon te genieten.

zebra
tijdsdruk

dat herken ik wel, ik neem vaak het stof af in de woonkamer terwijl de aardappels en de groenten staan te koken. We hebben een open keuken en kan dan toch nog het eten in de gaten houden. Was vouwen is ook zo'n klusje dat makkelijk tussendoor kan.

Half a twin
Overhemd strijken? vinkje!!!!!

Ik zou dochter nog even Engels overhoren, zij resideert in de kamer naast het washok. Heb ik het nuttige met het nuttige verenigd. Eindelijk het overhemd van man gestreken dat onder zijn pak hoort. Het hing al 4 dagen aan de lijn. Het is zo'n klereding om te strijken met allemaal "siernaden" en dubbele manchetten.
Maar nu was het zo klaar, het overhoren duurde langer. En ik ben precies op tijd. Woensdag heeft hij het nodig als hij klanten moet ontvangen op het werk.

Lou
een echt vinkje

Hier ook een echt vinkje: geschilderd. Deurkozijn, sierlijst, lijst om de vaste kast. Die stonden al een tijdje te wachten. De deur zelf moet ook nog, maar kennelijk was ik de vorige keer de rollers vergeten schoon te maken, die kunnen nu de prullenbak in. Morgen of overmorgen nieuwe rollers kopen en deur schilderen.

Half a twin
Lilian

Ik heb een draadje geopend, Succesrecepten delen, waar ik mijn zoete appelpie gedeeld heb.

Vandaag naar de (super)markt geweest en lekker de voorraad aangevuld. Veel niet wekelijkse dingen gehaald + de wekelijkse boodschappen. 2 fietsen vol naar huis gelopen. Durfde niet meer te fietsen zo zwaar en wiebelig was de fiets. Er ligt weer voldoende in de voorraadkast. Ik ga nu 1 plank leeghalen en schoonmaken. De beoogde 2 red ik niet meer, we moeten idioot vroeg eten in verband met sport van de kinderen. 17.15 moet de maaltijd op tafel.

Lilian1
deel keuken gedaan:

oven uitgekrabt want mn lasagne was maandag nogal actief overgekookt :(, de aanrecht,afzuigkap binnen en buiten,vuilnisbak en alles wat er staat aan oude apparaten( oude koffiemolens,slagroomklopper) een soppie. Veel werk maar alles is van oma's oma geweest dus wegdoen...nee.

Lilian1
Het pad

Bleek veel breder te zijn dan ik nog wist,zo er hingen de plantjes er al weer overheen. De tafel in de keuken weer eens netjes gemaakt, dit lijkt wel een vergaatbak voor puberspullen,pfffff

Lilian1
afgelopen dagen : het hoekje

in de voorkamer met schoenen etc opgeruimd, de nieuwe gordijnen voor in de slaapkamer korter gemaakt: zag ik zoo tegen op maar viel toch mee.
En mooi dat nu is,blij dat ik t gedaan heb.

Pennestreek
3 lades in de keuken

Uitgesopt en weer opgeruimd. En de stootborden langs de trap. Ik ben wel trots op mezelf, maar het zijn weer van die klusjes die niemand opvallen en waar ik dus geen complimentjes mee oogst. En mijn ene helft denkt dan, laat het lekker, ga van de zon genieten, maar mijn andere helft ergert zich al tijden aan die laatjes en die stootborden, dus die zorgt ervoor dat ik dan toch niet lekker lig, in dat zonnetje. Herkenbaar? En wat doen jullie eraan? Soms lukt het me hoor, dan gaat het best goed het woordje 'moeten' te vervangen door 'zou fijn zijn als' of zelfs 'ach, niemand heeft er last van dus wat zou jij je druk maken?'. Maar meestal (nog) niet....
Verder wel ook lekker een hele dag weggeweest met mijn familie ivm verjaardag van mijn moeder. En lekker met de hond gewandeld met het hele gezin, en toch ook een uurtje in het zonnetje gezeten. Hele goede score op heel veel vlakken dus dit weekend!

Half a twin
Nieuwe meubels geleverd

En het verjaardagenseizoen is hier begonnen. Mijn kastjes/plankjes drift was even getemperd. Heb voor het weekend anderhalve dag in de keuken gestaan om lekkere happen te maken voor de gasten. Me lekker uitgeleefd/gehobbied. Volgende verjaardag haal ik wel weer kant en klaar voer. De familie zat weer lekker te zeuren. Lust ik nie/mag ik nie/vin ik nie lekker/heb je ook .....
Nooit een woord van waardering alleen maar gemiep.
De jongens die de nieuwe meubels kwamen brengen maakten een enorme kras op de net opgepoetste vloer.
Heb genoeg negatieve energie om er morgen weer flink tegenaan te gaan. Nu alleen de tijd nog vinden, heb morgen een te drukke dag om echt veel te doen.

Lilian1
herkenbaar

dat ergeren eraan,ik zit dan niet lekker... daarom heb ik van de week t hoekje met schoenen van puberdochter opgeruimd. Dat is niet haar kamer dus ze heeft er geen last van redeneert ze...grrr...ik wel want elke keer als ik de voorkamer inkijk( waar niemand slaapt)zie ik weer die berg schoenen. Dan kan ik er beter wat aan doen.
Waar ik me meer aan erger is dat ik onderhand elke week de la van het brood,zoet beleg en de crackers kan doen omdat die vol met kruimels,hagelslag etc ligt.

Half a twin
Gootsteenkastje, Vink

Gisteravond, vaatwasser inruimen, doekje over het gasfornuis en toen met het sopje ook maar even het gootsteenkastje gedaan. Alle flessen staan weer netjes op hun eigen plek, niet te plakken in gemorste druppels.
Ga nu de wekelijkse emmer sop door het sanitair slingeren en dan misschien vanmiddag nog een laatje doen in de keuken.

Half a twin
Soms zit het niet mee

Ben ik vanochtend onze bedden aan het afhalen voor de (ongeveer) wekelijkse wasbeurt. Heb ik ineens een fikse bloedneus! Dus de kortgeleden gewassen moltons zitten weer in de machine. Voordat ik een zakdoek kon pakken had ik al een spoor gemaakt over allebei de bedden.
Pfff. Zo schiet het niet echt op.

Gisteren mijn fiets al volgeladen met leeg glas, 2 flessen gebruikte zonnebloemolie, een zak batterijen en een doosje overjarige medicijnen. Zit nu moed te verzamelen om even naar de milieustraat te fietsen.

lennest
kastje onder de wastafel

Voorraad shampoo, tandpasta, tandenborstels, zeep, dat soort dingen. Helemaal leeg gehaald en tot de ontdekking gekomen dat ik voor minstens 2 jaar tandpasta in huis heb, alles staat nu gesorteerd alle shampoo's bij elkaar, veel tubes tandpasta en ook wat weg gegooid en ineens veel meer ruimte en overzicht. Jeetje, 8 tubes tandpasta en ook nog eens 3 verschillende soorten!

Half a twin
Laarzen gepoetst

Na de dagdagelijkse klussen van vandaag een oud fleece vest aangetrokken en een paar kranten op de tuintafel gelegd. Mijn zwarte laarzen van teen tot kuit helemaal gepoetst. Vink!

Lilian1
De bank al half onthaard...

Puber had hond op de bank gelaten en die is in de rui....dat er nog een haar op zit is een wonder,volgens mij zit alles in de bank.
Lammer arm,dus straks de rest...of morgen

Half a twin
Fijn die pubers

Hier kwam er gisteren een thuis uit de brugklas. Die had nog meer vlekken in zijn kleren dan een peuter. Een middagje praktijk biologie op de landerijen om de school. Dan denk je dat ze eindelijk groot zijn en verstandig worden. Pff.

Half a twin
Ga nog steeds als een dolle.

Ik deed heel veel de afgelopen weken maar steeds geen klussen die het melden hier waard zijn. Een dag vrijwilligen bij de organisatie waar ik vaker vrijwilliger ben, eters gehad met pasen, een dag bij mijn ouders helpen toen mijn vader jarig was en de dag daaraan voorafgaand taarten gebakken voor dat feest. Dat was hobby maar dan doe je geen kastjes.
Vanavond noodgedwongen een grote keukenla van mijn lijstje gestreept. Toen ik het pakje maïzena uit de la wilde pakken om de pastasaus een klein beetje te binden zat het doosje vastgeplakt in de la. Ik trok het er zonder bodem uit, alle maïzena in de la. Terwijl ik de saus bond en de pasta afgoot haalde man de hele la leeg (hij kwam op mijn gesmoorde vloek af), zette alles om mij heen op het aanrecht en bracht de la naar buiten.
Na het eten stond ik in de keuken naar de chaos te kijken en hardop te denken hoe ik dit aan ging pakken, wordt er door man en kinderen nog een berg afwas tussen gezet. Ze hielpen "goed" met het afruimen van de tafel. Toen wist ik echt niet meer waar te beginnen. Ik zou blij moeten zijn met hulp maar deze "hulp" was geen hulp. Zelf had ik het anders aangepakt. La dicht, eerst eten, dan de vaat en dan de la. Ik kan niet afwassen als er vlak naast de gootsteen pakken bloem en vermicelli staan die droog moeten blijven. Heb wel een vaatwasser maar sommige dingen spoel ik toch af en mijn gietijzeren braadpan moet op de hand gewassen.
Na een uur was de ergste puinhoop weg. Man had de la schoongemaakt, de bodem van het pak maizena en 2 daaraan vastgeplakte verdwaalde rozijnen losgeweekt van de bodem en de stuifzooi maizena weggespoeld. La weer ingeruimd.
Toen met thee en chocolade op de bank gekropen.

Half a twin
Hoe gaat het bij jullie?

Worden er nog kasten en laatjes gedaan?

Lilian1
hier wel al poetst t wel lastiger met 2 pubers thuis ;)

Ik vluchtte dus maar een aantal x de kast in. De zolder vast een deel gedaan, daar zit puberella te leren. Stoffen,verkleedkleren/carnavalsspullen etc uitgezocht om weg te geven.De kleren weer eens voor een deel uitgezocht, winterjassen weg die toch niet meer gedragen gaan worden etc.

De komende weken hier eindexamens van allebei dus ik poets er om heen :)

Lilian1
was nog niet klaar

Ik heb wel een aantal keukenkastjes gedaan, de fronten onderhanden genomen...mierenoverlast sinds gisteren dus ik zal weer inspectie moeten houden.
De voortuin heeft zo veel onkruid, daar heb ik gisteren een stuk van onderhanden genomen, wat een rotwerk dat gepriegel tussen de tegels.

De kelder staat voor de komende weken op t program, das ook lekker rustig ...

Krisje
Kamer dochter

Ik wilde de zomerkleding van dochter van 8 uitzoeken. Daar heben we allebei een hekel aan, ze moet gewoon dingen passen. Ze heeft 1,5 garderobe omdat ze meestal een brace draagt en soms niet (en dan is alles kleiner met andere pasvorm). Een volle kast dus.

Ik begon met "we gaan de broeken uitzoeken", in het kader van kastje je moet het stuk voor stuk aanpakken. Aan het eind van de dag was de kledingkast helemaal spic en span, haar bureautje blinken en opgeruimd, alle 24 bakken in de trofastkast uitgezocht en uitgesopt en stonden er 3 vuilniszakken met overbodige kleding klaar om weg te gaan. Eenmaal bezig kon ik niet meer stoppen.

Zo is een kastje per dag geëindigd in een blinkende kamer en een uitgeputte ondergetekende ;)

Lilian1
Krisje

Wel af en toe er naar binnen lopen he en genieten van de kamer.
Ik heb net toch maar een start gemaakt met de kelder. Helemaal achterin de onderste 2 planken gedaan. Veel dingen die ik weg ga doen. Vriendin gaat naar rommelmarkt dus dacht ik, gauw starten en meegeven ;)

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.