Relaties Relaties

Relaties

anoniempje

anoniempje

04-12-2018 om 09:52

weekendje weg met de familie


Limi

Limi

05-12-2018 om 07:34

Haha

Straks haken de schoonouders zelf op zondagmiddag al af!

Ik vraag me wel eens af of dit soort plannen wordt geinspireerd door kennissen die iets soortgelijks hebben gedaan en die moeten worden nagedaan of overtroffen.
Kennis: met het heeeeele gezin een weekend weg, voor ons 50j jubileum, zooo leuk, we voelden ons zooo rijk. Blablabla.
Schoonouders: dan moeten wij minstens 4 dagen. Maar 50 is al geweest, dan maar 55. Kijk hier in de Libelle/tvgids/ouwemannenblad, een aanbieding van PP.

Angela67

Angela67

05-12-2018 om 08:18

stiekem

Het is niet stiekum. het is gewoon als gezin/ouders een beslissing nemen. Hoe erg is het als twee van het hele gezelfschap er niet bij zijn de helft vd tijd? En zeker als je verwacht dat grootouders zo stellig blijven dan is het toch zonde dat je een half jaar lang je beslissing moet gaan verdedigen? DAar heeft toch niemand wat aan?
gr Angela

Stickertje

Stickertje

05-12-2018 om 09:38

Limi, ken jij mijn "buren"

Ik ken zo'n stel, hier in de wijk. Ieder jaar naar PP met de kinderen en kleinkinderen. Vooraf kijken ze er erg naar uit en maken mij deelgenoot van de voorpret. 's Morgens met zijn allen ontbijten, dan kan iedereen gaan doen wat hij leuk vindt en dan vanaf een uur of 5 samen borrelen en eten. Wij gaan dan bij alle kinderen en kleinkinderen wel even kijken, op de bowlingbaan, in het zwembad, bij het biljart, wij vermaken ons opperbest.

Feit is wel dat ze ieder jaar wat eerder terug komen, waar ze een paar jaar geleden de maandag nog volledig wegbleven zijn ze nu maandagochtend al thuis. En dan mag ik de verhalen aanhoren over de drukte, het lawaai, de tegenstribbelende kleinkinderen (inmiddels pubers).

Ik heb het nog niet gedaan maar ik zou bij zo'n klaagzang willen zeggen: Als het nou zo vreselijk is ieder jaar weer, dan ga je toch niet meer? Doe dan een luxe etentje één keer per jaar, iedereen blij!

vlinder72

vlinder72

05-12-2018 om 10:53

angela

Dat vind ik ook niet netjes. Er wordt immers wel voor al die dagen betaald.

Als je weet dat je toch naar huis gaat op zondagavond dan deel je dat mee. Het is geen vraag of een punt om erover te discusseren. De mededeling is: leuk maar wij gaan op zondagavond weer naar huis want x moet maandag weer naar school.

Angela67

Angela67

05-12-2018 om 12:18

Kosten

Ik zei al die kosten betaal je dan ook gewoon. Als je daarmee een half jaar gezeur kunt voorkomen.
En nee ik ga er niet vanuit dag iedereen dat kan of wil. Maar ik zou wel voordelen zien aan zo'n insteek. Je gaat ze toch niet overtuigen of opeens het licht doen zien.
Gr Angela

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-12-2018 om 12:40

Ieder jaar???

Dat zou mijn geldboom te begrotelijk vinden hoor Tja het valt niet altijd mee om zulke verhalen aan te horen, maar ja, er zijn nu eenmaal mensen die constant een gewillig oor zoeken bij goede en kwade dagen en de alledaagse dingetjes, of je nou luistert of niet.

Op zich is samen iets doen in een familie met meer generaties fijner dan een etentje. Kinderen/pubers vinden stil zitten en conserveren niet het boeiendste wat er bestaat, en iedereen zoet met een schermpje - dat kan ook de bedoeling niet zijn.

In mijn schoonfamilie wordt en in de kerstvakantie geregeld vrijblijvend bowlen en daarna pannenkoeken eten georganiseerd. Appgroepje; wie wil gaat mee, wie niet wil, jammer. En elk jaar weer iedereen vragen want het kan verkeren!

Stickertje

Stickertje

05-12-2018 om 12:59

Kinderen/pubers vinden stil zitten en conserveren niet........

Conserveren? Wilgenkatje wat moet ik mij daar bij voorstellen😜😂?

De pubers laagje voor laagje, geheel in stijl met oud en nieuw, bestrooien met poedersuiker om ze zo lang mogelijk kind of puber te houden?

Wij doen ieder jaar bowlen en een etentje rond de verjaardag van een van mijn ouders, prima oplossing met pubers. Weekendjes weg hebben we wel gedaan toen de kinderen nog kleiner waren maar nu met hun sporten en baantjes is dat niet meer te regelen, zekr doordat we ook te maken hebben met 3 vakantieregio's doordat we niet meer allemaal in dezelfde woonplaat wonen.

Arda

Arda

05-12-2018 om 13:26

Angela

Als je nu al weet dat je niet mee gaat tijdens alle dagen is het oneerlijk en onaardig om te doen alsof dat wel zo is. Zeker als schoonouders dan voor het volle verblijf gaan betalen. Je hoeft er ook helemaal geen strijd om te voeren. Ik zou heel rustig aangeven dat we niet die week kunnen vanwege school maar wel een week later willen gaan & dat als dat niet mogelijk is wij alleen voor de 1e twee dagen komen & tegelijk benadrukken dat je het ook echt heel fijn vindt zo'n paar dagen weg samen maar school gaat voor. En die boodschap rustig, vriendelijk en neutraal herhalen zonder enige mogelijkheid voor discussie.

aardbei

aardbei

05-12-2018 om 14:09

Mieke

"waarom moet een feestje meerdere dagen duren"

Nou gewoon, omdat ZIJ dat graag willen. Moeten we allemaal het zelfde willen?

"die schoonouders zullen op leeftijd zijn, trekken die dat? Weten ze goed waar ze aan beginnen?"

Die mensen lopen waarschijnlijk al 75 jaar op deze aardbol, hebben kinderen groot gebracht, hebben kleinkinderen, hebben misschien wel al 10 of 20 x een familieweekend georganiseerd... Waarom twijfelen aan hun vermogens?

Het is zo zinloos om je druk te maken over de voorkeuren en wensen van een ander. Laat ze! TS is daar bovendien niet mee geholpen. Dit is gewoon de situatie. Het is aan haar om daar op een voor haar prettige manier mee om te gaan.

Angela67

Angela67

05-12-2018 om 14:22

nogmaals

Als je kunt voorspellen dat je een half jaar teleurgestelde grootouders hebt, waarom zou je ze dan een half jaar kwellen door het nu al te zeggen.
Je hoeft hen niet meer op te voeden - als ze het niet begrijpen, dan begrijpen ze het niet en dat hoeft ook niet.
Als ik de ouder was die zou blijven tot en met het einde inclusief het kind dat niet in groep 8 zit, zou ik mijn man + kind uit groep 8 ook niet missen die twee dagen. Ik bedoel: voor mij is het plezier niet dat ik dan mét mijn gezin mee ben. Je doet zoiets voor de grootouders en breit daar een oplossing omheen die acceptabel is voor je eigen geweten.

En dat staat los van wanneer je het zegt.

Kijk als de kans bestaat dat je nog een alternatieve datum of tijdsduur eruit kan halen, dan kun je natuurlijk dat inbrengen. Maar als er geen overleg mogelijk is en geen begrip is, waarom zou je het dan op de spits drijven.

Misschien kun je zelfs op maandagochtend vertrekken - dan kan groep 8 kind 's middags aanhaken in het programma. Dat zou een compromis kunnen zijn.

Als de stemming goed is en de verstandhouding ook, dan hoef je het natuurlijk niet te verzwijgen. Maar dan was er ook geen reden om te posten, denk ik . . .

gr Angela

Kaplablokje

Kaplablokje

05-12-2018 om 14:43

Maar

ik weet niet of er sprake is van nog een kind. En als er nog een kind is, dan zou ik dat ook niet drie dagen weg houden van school. Daar voorziet die beleidsregel namelijk niet in. Die voorziet helemaal niet in vrij voor een 55-jarig huwelijk, dus alle kinderen gaan gewoon naar school. Ik zou dat wel meteen zeggen tegen de grootouders. Ik vind het niet eerlijk om te doen of je gewoon mee gaat en dan toch eerder weg te gaan. Je ontneemt de grootouders daarmee ook de mogelijkheid om een ander moment te kiezen waarop wel iedereen mee kan. Ik zou het gewoon rustig zeggen en laten weten dat ik het leuk vind om weg te gaan en jammer dat we niet de hele tijd mee kunnen.

Limi

Limi

05-12-2018 om 14:43

Maar...

Krijg je dan niet een half jaar gezeur NA deze dagen? Ze hebben dan immers meer reden3n om te zeuren: niet alleen ben je weggegaan, maar je hebt ook nog eens niet gezegd dat je dat van plan was.

Of de hele tijd opmerkingen richting het schoolkind vooraf? Zo van, jij hoeft lekker niet naar school die week.

Ik snap het idee erachter, maar ht lijkt me meer problemen op te leveren (potentieel) dan het gewoon meteen zeggen. En bij teveel gezeur: jammer voor jullie, dan komen we helemaal niet.

familiegek

familiegek

05-12-2018 om 15:22

zijn wij nou zo makkelijk

Het volgende beeld is vast een horrorscenario voor vele lezers hier, maar wij gaan ieder jaar in een vakantie een weekje weg met de hele familie. Dit doen we al 20 jaar. De ene keer zijn we met 40 man, de andere keer met 60. Wie niet kan of wil, prima. Wie wel wil of kan, hartelijk welkom. Er hoeven geen smoezen bedacht, geen afzeggingen met redenen omkleed, we gaan gewoon. En wie geen zin heeft of niet kan, die gaat niet. Dit zijn mijn ouders met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Mijn zwager houdt het een weekend vol en gaat daarna weer naar huis. De laatste keer bleef hij een dag langer en kwam hij aan het eind ook nog een dag. Dus wie weet, gaat hij over een paar jaar de hele week mee . Mag ook.

Miss

Miss

05-12-2018 om 15:57

Anoniempje

Heb je daar echt geen zin in?
Je kunt het ook zo bekijken:

Heerlijk met man de sauna in. Een weekend vertoeven, eten, saunatje, lekker bowlen en weer eten. Wijntje erbij en genieten van Alle luxe.
De kinderen, pubers kunnen lekker biljarten en is er geen film zaal/ game zaal ofzo.
Er zijn mensen die dit niet eens kunnen betalen. Tjonge ik zou het wel weten. Boekte lekker een massage ofzo.

( ben er ooit 1x geweest met een bedrijfs uitje en vond het te gek)

Ik zou er van genieten, kosteloos een luxe weekend. Schoonfamilie lekker voor lief nemen. Ene oor in en ene oor uit.
Jammer dat de week rot uit komt! Daar moeten ze wel begrip voor op brengen, kun je dat niet in een rustig standpunt vanuit kind uitleggen. Of kleinkind met opa en oma mee laten bepraten. Dat die periode echt niet gaat. Anders gaat het wel over....
Maar ik zou echt een andere mindset proberen te bedenken. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken.. zoiets.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-12-2018 om 15:58

ehm converseren Stickertje

hahahaha. Excuus.

Stickertje

Stickertje

05-12-2018 om 16:44

Dat was duidelijk Wilgenkatje

Ik had het gesnapt hoor. Effe een lolletje tussendoor.

Tijgeroog

Tijgeroog

05-12-2018 om 17:49

Begin januari vertellen

Ik zou begin januari vertellen dat je niet alle dagen mee gaat. Dan heb je geen gedoe t8jdens de feestdagen en zijn ze er in juni allang aan gewend. Als je het een paar dagen van te voren vertelt zijn ze nog steeds boos als het weekend begint en verpest je zo voor iedereen de boel.

Uitleggen dat het niet kan ivm school en dat daar geen discussie over mogelijk is. En dat door je man laten vertellen, als voldongen feit.
Eventueel een alternatief voorstellen: een andere periode, zodat je wel meer dagen kan. Kijk even wat mogelijk is, in een vakantie, hemelvaart of Pinksteren, misschien nog wel een studiedag op een maandag of een vrijdag. En dan voor de dag zelf voorstellen om bv gezamenlijk uit eten te gaan.

En preston palace... Tsja, incasseren maar. Als je met een leuk gezelschap bent kun je vast wel zelfs preston palace leuk maken.

Overigens vind ik het niet zo raar dat de schoonouders zoiets willen doen als ze 55 jaar getrouwd zijn. Het klinkt voor mij als "gewoon een goede smoes om iets leuks met de familie te gaan doen". Fijn dat dat nog kan en fijn dat ze jullie leuk genoeg vinden om zoiets te gaan doen.

Sas

Sas

05-12-2018 om 17:56

En als ze er tijdens de feestdagen over beginnen

Dan zou ik melden dat je bij de directeur hebt aangevraagd of je kind vrij kan krijgen voor die dagen.
En dat zou ik ook daadwerkelijk doen per mail, op de eerste dag van de kerstvakantie.
Dan kun je na de vakantie het antwoord mededelen.

Als het al eerder oploopt richting je schoonouders, zou ik al eerder melden dat je die aanvraag zal doen, gedaan hebt. Maar dat je pas na de kerstvakantie antwoord verwacht.
Overal waar 'ik' staat, bedoel ik je man. Het is immers zijn familie.

FieneR

FieneR

05-12-2018 om 19:28

compromis

Ik zou ook gaan voor het compromis. Wel mee en niet zeuren over de bestemming. Die het bruidspaar zelf én de kleinkinderen vast wél geweldig vinden. Twee dagen heel erg gezellig doen en dan maandagochtend met kind weer naar huis. Of desnoods als die dag zelf zo belangrijk is, en de school flexibel, maandagavond na het feestdiner. Eén dagje school missen is, zelfs in de laatste week, geen ramp. En dan mag je man lekker dinsdag en woensdag nog blijven bij zijn ouders. Hebben ze hun zoon ook nog even voor zichzelf

Mia9

Mia9

05-12-2018 om 22:47

Eindmusical groep 8

Hier was de eindmusical de laatste dinsdag van het schooljaar, maandag generale/ schoolvoorstelling, staat er misschien in een jaarplanner van school wanneer het afscheid van groep 8 is?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.