Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

2 streepjes!

Ik zit hier trillend achter mijn laptop met een test naast me waar 2 streepjes op staan: ik ben zwanger!!!!

Het voelt alsof ik ongesteld moet worden en mijn borsten doen ook niet zeer, voel me er erg onzeker bij..

Maar: het zijn echt 2 streepjes!

liora

liora

16-09-2010 om 07:04

Gefeliciteerd

Hoi Regien,

Dan krijg je van mij een welgemeende felicitatie!

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Merel78

Merel78

16-09-2010 om 08:35

Wow

Van harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!!! Supergaaf voor je. Ik heb wel wat meegelezen en weet dat het niet zo makkelijk en vanzelfsprekend ging! Heerlijk joh, en een spannende, mooie tijd ga je tegemoet. Ik hoop op een mooi kindje voor je over 9 maanden!

Liefs van een meelezer,

Merel

Asa Torell

Asa Torell

16-09-2010 om 09:27

Wow regien

wat geweldig, heel erg gefeliciteerd!

notje

notje

16-09-2010 om 10:05

Wat?

Geweldig meid,dit is super nieuws!Ik sta even met je mee te springen hier!Kijk dat is nog eens een goed begin van de dag.Niet verder de molen in maar heerlijk zwanger.
liefs Notje

2 streepjes

oh dat is zoiets ontzettend magisch, van harte !

Ik heb toen ook een digitale van clearblue gedaan. Toen verscheen er in tekst 'zwanger'! Die dingen werken dus wel echt, dat kan dus.

geweldig gefeliciteerd, vasthouden en uitbroeden !

Biene M.

Biene M.

16-09-2010 om 12:34

Geweldig!

Wat een fantastisch nieuws, Regien! Wow, ik zit hier met natte oogjes, wat fijn.

Annemarieke

Annemarieke

16-09-2010 om 12:55

Wat een zegen!

Lieverd!
Wat gaaf!!! Zit te janken op mijn stoel zo blij ben ik voor je! Wow, alle last van een behandeling word jullie bespaard! Dit is echt super!!!

Hoor je nog weleens iets van Peggy? Ben zo heel erg benieuwd hoe het met haar gaat?

Liefs Annemarieke

Gerdina

Gerdina

16-09-2010 om 14:14

Regien

Wat een heerlijk bericht! Geweldig! Ik wens je een heel goede zwangerschap toe! En natuurlijk een schat van een baby!

Super!

Ik zit hier met een grote grijns op mijn gezicht, gefeliciteerd, wat een geweldig nieuws!

liefs,
[email protected]

Wat fijn!

Beste Regien,

Wat een fantastisch nieuws!!! Heb een beetje meegelezen bij zwanger worden en wat fijn en spannend dat het nu dan zover is!!

Maanve

Regien

Regien

16-09-2010 om 20:10 Topicstarter

Hcg 243

Dank jullie wel voor al jullie lieve reacties!

Vanochtend heb ik bloed laten prikken en mijn HCG is 243. Maandag nog eens bloed prikken om te kijken of het goed stijgt.Ik kan het nog steeds niet geloven....het voelt zo onwerkelijk....

Massi Nissa

Massi Nissa

16-09-2010 om 21:02

O wat spannend

Ik begrijp dat je al een hele tijd bezig bent, gefeliciteerd! Geniet van elke minuut en probeer je niet te veel zorgen te maken. Twee streepjes, wat is dat toch een prachtig gezicht he?
Groetjes
Massi

Regien!

wat fantastisch zeg! Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik hoop met heel mijn hart dat over acht/negen maanden jullie zo gewenste en gegunde kindje in jullie armen mogen sluiten.

Dikke kus van Purk

Regien

Regien

18-09-2010 om 07:46 Topicstarter

Beetje onzeker

Ik voel eigenlijk weinig. Geen zere borsten, niet misselijk. Ik heb alleen wat hoofdpijn en dat heb ik altijd als ik moet gaan menstrueren.
Ben een beetje bang dat het niet goed gaat....

Hadden jullie dat ook in het begin?

Massi Nissa

Massi Nissa

18-09-2010 om 11:19

Ja hoor

Ik voelde de eerste tijd ook helemaal niets. En misselijk ben ik eigenlijk nooit geweest, ook niet bij de vorige zwangerschap. Wel draaierig en wee, maar misselijk, nee. Ik weet hoe zenuwachtig je kunt zijn die eerste tijd, wij duimen allemaal met je mee.
Groetjes
Massi

Regien

Regien

18-09-2010 om 14:37 Topicstarter

Massi

Dank je wel voor je reactie! Lief!

Regien

Regien

18-09-2010 om 14:43 Topicstarter

Nog eens massi

Ik begrijp uit jou topic:'yes yes yes eerste echo' dat jij de spannendste tijd achter de rug hebt! Fijn, nu kan je misschien echt genieten?

Gerdina

Gerdina

18-09-2010 om 14:59

Regien

Heel herkenbaar. Ik werd pas misselijk na een week of 7. En zere borsten had ik alleen bij de eerste niet bij de volgende zwangerschappen.
Die eerste periode is gewoon een onzekere tijd vond ik. Schrijf het hier rustig van je af! Er is altijd wel iemand die het leest.

Massi Nissa

Massi Nissa

18-09-2010 om 19:48

Regien

Ik geniet me suf, meid, en ik hoop zo dat het voor jou binnenkort ook zo ver is. Natuurlijk kan er nog van alles misgaan, maar daar focus ik me niet op - moet jij ook niet doen. Geniet jij ook maar lekker van je eerste zwangere dagen en stort hier je hart uit als de zenuwen te hoog gaan zitten.
Groetjes
Massi

dc

dc

19-09-2010 om 00:08

Hoe ver?

Regien, hoe ver ben je nu? Ik voelde echt niets de eerste weken na mijn ongesteldheid, ik was alleen niet ongesteld geworden. De maand daarop is de misselijkheid volop toegeslagen en duurt nog steeds (ik zit op bijna 3 maanden nu, heb de eerste echo gehad).

Eerlijk gezegd, dit is mijn 4e zwangerschap (1 miskraam gehad), en ze waren allemaal anders. Echt pijnlijke borsten heb ik alleen bij de eerste gehad. Heb ik nu ook niet, ze zijn alleen een stuk groter. Dit is de eerste keer dat ik me zo ontzettend ziek voel.

Je weet gewoon nooit of het goed gaat, en je kunt de schok van een miskraam op geen enkele manier van te voren verzachten, dus je kunt er maar beter gewoon van genieten en niet te veel piekeren en pijnzen.

Regien

Regien

19-09-2010 om 07:52 Topicstarter

Even van me af kletsen

Dank jullie voor het delen van ervaringen en het uitnodigen tot 'van me af kletsen'! Dat ga ik dan ook maar meteen doen;-)

Vandaag ben ik 5 weken zwanger! Morgen ga ik weer bloed prikken en dan weet ik of het hcg goed gestegen is.

Steeds als ik tegen mijn mag zeg: "ik ben zwanger" dan voel ik een golf van ongeloof door me heen gaan. Ik had er niet meer op gehoopt. Op een of andere manier had ik me neergelegd bij een kinderloos leven, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Donderdagochtend heb ik een test gedaan omdat mijn man zo aandrong.
Ik had al 3 dagen maandverband op zak omdat ik krampen had. Hij zei al drie dagen dat ik een test moest doen omdat hij het gevoel had dat ik zwanger was, ik verklaarde hem voor gek.

Donderdagochtend ben ik toch maar overstag gegaan;-)
(dit terwijl ik al 1,5 jaar drie dagen voor de ongesteldheidsdatum wilde testen en mijn man me moest weerhouden).
Goed, zoals altijd, ik de test achter een bloempotje in de keuken gelegd, mijn man kijkt dan op de test en meldt mij wat de uitkomst daarvan is...soort ritueel geworden.

Ik ga altijd de poezen, hond, vissen en kippen eten geven en net als ik bij de poezenbakjes in de garage aangekomen ben piept het hoofd van mij man om de deurpost en zegt:'wij zijn zwanger'!, met tranen in zijn ogen. Ik kijk hem vol ongeloof aan, grijp de test uit zijn handen en kan er niet omheen: 2 dikke strepen!
Na de bloedtest bij de dokter kon ik er niet meer omheen; we zijn inderdaad zwanger.

Nu komen dus alle onzekerheden. Gaat het goed?
Maar ook alle ander zaken zoals: kan ik mijn hele drukke fulltime baan volhouden, wil ik dat volhouden? Hoe vertel ik mijn baas dat ik zwanger ben terwijl ik net van 0.6 naar 1 fte gegaan ben en daar een (vast) contract voor heb getekend.
Enzovoort, enzovoort.......vast allemaal herkenbaar maar toch, voor mij is het allemaal nieuw.

Iemand tips? Advies?

dc

dc

19-09-2010 om 11:21

Tips

Ten eerste, ook al zou deze zwangerschap niet goed gaan, je weet dat het kan! Volgens mij haalt dat toch wel een stukje druk weg.

Wat betreft je werk, wacht met vertellen tot je de eerste echo hebt gehad. Dat is vrij standaard. En voltijd werkende mensen hebben ook recht op kinderen hoor, dus maak je maar niet druk. Als je je goed voelt zou ik daar (het voltijd werken) in elk geval tot de geboorte gewoon mee doorgaan. Dan heb je zwangerschapsverlof en kun je in die tijd beslissen wat je daarna wilt doen. Mijn baas zei toen dat het geen enkele zin heeft om dat van te voren te gaan beslissen, want als de baby er eenmaal is, dan kun je opeens hele andere ideeën hebben.

Persoonlijk vond ik het heel fijn om 6 maanden verlof te hebben, wat ik met de tweede gedaan heb. Geen gekolf op werk (wat me voor geen meter lukte bij de eerste), na de 6 maanden ging ik door met borstvoeding 's ochtends 's avonds en vaker in het weekend, en flesvoeding overdags bij de oppas. Toen ben ik begonnen met 4 dagen werken, en dat beviel me prima. Ik heb ook een tijdje bij een nieuwe baan voltijd gewerkt (toen was de jongste ondertussen bijna een jr), en dat is toch wel aanpoten hoor. Maar goed, mijn man werkt ongeveer 60u per week. Als je man wat normalere uren heeft is het goed te regelen allemaal. (Je kunt een hulp in de huishouding nemen, boodschappen laten bezorgen, etc, zodat je de tijd 's avonds en in het weekend echt aan je kindje kunt besteden). En wat je ook doet, geen enkele beslissing is onomkeerbaar. Als het niet gaat (wat ik na een 7 maanden voltijd werken bedacht), dan kun je altijd de situatie weer veranderen. Ik heb toen mijn baan opgezegd, omdat mijn werk niet aan part-time werk deed, maar de volgende dag had ik toen een part-time contract. :-)

Verder gaan kinderen in Nederland om 7u naar bed, wat 's avonds niet veel tijd geeft, maar in Frankrijk meer rond 8/9u, en slapen ze langer overdag. Dan heb je ook wat meer tijd met elkaar. (In frankrijk werken de meeste moeders voltijd). Ik hou dat ritme hier in Engeland nog steeds aan. (de oudste heeft niet veel slaap nodig, en de jongste kan overdags slapen wat hij wil nu ik thuis ben).

jee, dit is een heel verhaal geworden, sorry, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Rembrand

Rembrand

19-09-2010 om 12:03

Regien,

Ik krijg kippenvel bij het lezen van je verhaal. Ik zie zo dat koppie van je man om de hoek van de deur komen en zeggen dat jullie zwanger zijn.........
Ik hoop zo dat je heel snel een mooie echo mag hebben met een kloppend hartje.
Met je baan komt het vast wel weer goed.
Dat zijn zorgen voor later.
M.

Regien

Regien

19-09-2010 om 13:04 Topicstarter

Ik vind het heel fijn dat je een 'heel verhaal' schrijft, daar heb ik zeker wat aan. Het geeft me in ieder geval weer stof tot nadenkend!

Hoe gaat het eigenlijk met jou misselijkheid? Had je dat met de andere zwangerschap(pen) ook zo erg?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel een beetje huiverig voor ben hoor, voor eventuele misselijkheid....

dc

dc

19-09-2010 om 14:49

Misselijk

Het begint beter te gaan. Ik ben nu vooral vanaf 's middags misselijk in plaats van de hele dag. Dus ik heb hoop dat het snel voorbij is. Bij de meeste vrouwen gaat het tussen de 12 en 14 weken weg, den ik zit nu op de 12.

En bij de eerste twee had ik dat helemaal niet zo erg, dus ik denk dat ik dit keer een meisje heb (de eerste 2 zijn jongens). En verschillende vrouwen hebben verschillende zwangerschapskwaaltjes. Het is gewoon belangrijk om ze op tijd aan te kaarten bij je arts of vroedvrouw, en niet alleen door te modderen. Sommige dingen doe je weinig aan (zoals misselijkheid, zucht), maar bij aambeien kunnen eventueel medicijnen voor je bloedsomloop voorgeschreven worden en speciale steunkousen (goed dat ik eraan denk, die moet ik ook weer even opzoeken).

Anyway, stop met je zorgen te maken over wat er allemaal kan gebeuren. Tegen de tijd dat je last van iets krijgt, heb je zat tijd om te gaan pijnzen ;-)

Regien

Regien

19-09-2010 om 16:27 Topicstarter

Gelijk!

Je hebt volkomen gelijk dc! Ik ga mijn best doen;-)

judiths mama

judiths mama

19-09-2010 om 20:52

Joepie!

Hoi Regien,

ik ben een stille meelezer bij 'zwanger worden' en 'zwangerschap', maar wil je nu toch wel even feliciteren!
Er klonk altijd zoveel verdriet uit je berichtjes, dat je steeds maar niet zwanger werd. Nu is het dan toch zover... Bij ons duurde het ongeveer 1,5 jaar voordat ik zwanger was. Ook ik voelde buikpijn alsof ik ongesteld moest worden. Maar dat hoorde er bij, las ik later. Als je ongesteld wordt is je baarmoeder aan het werken om alles eruit te werken, als je zwanger bent is je baarmoeder al aan het rekken en veranderen. Dus dat is dan wat je voelt.
Geniet van je zwanger-zijn, ik zou het zo graag nog eens willen (heb 2 schatten van meiden hoor, ik heb niks te klagen) maar manlief wil niet meer.

Regien

Regien

20-09-2010 om 07:17 Topicstarter

Judiths mama

Dank je voor de geruststelling!

Ik hoop ook dat ik mijn zwangerschap vooral als iets heel bijzonders mag gaan ervaren, al voelt het nu al heel bijzonder dat het uberhaupt gelukt is! Kan het nog steeds niet geloven!

Vandaag weer bloed prikken voor de hoogte van het HCG, spannend!

Groetjes,
Regien

Regien

Regien

20-09-2010 om 19:12 Topicstarter

Hcg!

Mijn hcg is gestegen naar 3239!!!
Ik ben heel erg blij!

Olé!

Joepie, ben zo blij voor jullie Regien!

groetjes van een dansende Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.