Home » Forum » Vraag zindelijkheid

Vraag zindelijkheid

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Esc
Vraag zindelijkheid

Zindelijk worden lijkt bij mijn dochter van 2,5 jaar vanzelf te gaan, iedere keer als ik denk: 'wat moet ik nu doen?' lost ze dat zelf op. Eerst wilde ze op het potje als ik ook ging plassen of als ze even niks te doen had ofzo, nu roept ze vaak tijdens het spelen dat ze moet plassen en gaat dan zelf naar de WC, doet broek en luier uit, doet een plas op het het potje en roept mij. Ook met poepen doet ze dit wel eens.

Maar wanneer doe ik nu die luier uit? Hoe weet ik of ze daar aan toe is? Is het slim om nu nog vaste momenten in te plannen, nu ze het zelf eigenlijk al aangeeft?

groetjes,
Esther

Rafelkap
Aan toe!

Wat geweldig zeg! Ze geeft het zelf aan dus is ze er aan toe! Ik zou gewoon de luier uitlaten en haar een mooie onderbroek laten uitkiezen. Evt. prijzen met een mooie sticker. Als ze het zelf al aangeeft zou ik geen vaste momenten aangeven. Dat deed/doe ik alleen voordat we de deur uitgaan en voor het slapen gaan, even proberen. In het begin deed ik wel een luier aan bij uitstapjes (dus alleen thuis luierloos), mijn zoontje gaf op een gegeven moment zelf aan dat dit niet meer hoefde.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.