Home » Forum » 5 basisschoolkind 4 12 » Erg vroeg sinterklaascadeaus

Erg vroeg: Sinterklaascadeaus

36 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anneke
Erg vroeg: Sinterklaascadeaus

Het is heel erg vroeg, ik weet het. Maar omdat november voor mij altijd een drukke maand is ben ik graag goed voorbereid. Ik zoek cadeaus voor kinderen in de leeftijd van 5 (m), 9 (j) en 11 (j) die alles al hebben! Meisje is nog niet zo lastig. Houdt van knutselen (iemand nog iets nieuws onder de zon), Playmobil en verkleden en ze gaat op hockey. Moet lukken.

De 9-jarige houdt van Lego (heeft hij al bergen van), Donald Duck (het lijkt hier wel een stripwinkel), voetballen (9 voetballen in de schuur) en Ipod. 11-jarige vind ik helemaal lastig; die speelt nauwelijks meer. Voor allebei kan ik wel iets voor hun sport kopen, maar veel verder kom ik niet. Spullen voor een nieuwe kamer? Maar ja, daar willen ze zelf toch ook wel iets over te zeggen hebben? Bovendien moet er dan ook een nieuw kleurtje op de muur en dan moet het dus ook in de kerstvakantie gebeuren (weinig zin in).

AnneJ
schoen zetten?

Ik liet mijn kinderen hun schoen zetten met een briefje erin of een uitgeknipte advertentie van hun wensen. Dat had ik vaak al samen met de kinderen 'voorgekookt' maar dan wist ik wel wat ze leuk vonden en had ik wat gestuurd op betaalbaarheid.

Rosa van der Zanden
Hmm

Voor allemaal een boek, een letter, een ochtendjas/sloffen/sportkleding. Een vuurwerkbon, zakmes, goede zaklamp, via vakantieveilingen rondleiding bij een voetbalstadion, kaartjes voor de Winterefteling, toch iets voor hun kamer, triopsen, discobal, electrobal.
Denk ik in de goede richting?

Inanna
ik denk mee

Eens kijken, dingen die mijn zoon van 12 mogelijk gaat krijgen:
- een microscoop met USB
- punten voor online spel
- boeken(bon)
- een kompas (1 dollar op eBay.com, vast geen geweldige kwaliteit, maar goed genoeg als hebbedingetje)
- een pluche Perry het vogelbekdier
- een bidsprinkhaan (kan gratis aan een bak komen, anders werd het wel prijzig)
- wat kleding waarschijnlijk
- haarverzorgingsspul
- CD's
- extra Nerf pijltjes

Dingen die hij al heeft waar hij daadwerkelijk iets mee doet:
- goede kleurpotloden in een driehoekige koker, Bruynzeel mxz, ook fijn om mee te nemen nu hij naar het VO gaat.
- RC helikopter, een kleintje, ze hebben nu zulke helikopters bij de Action voor 17 euro (zijn zus krijgt die, ik kan je na Sinterklaas vertellen of ze goed werken)
- fototoestel

Rafelkap
dvd

Voor die van 5: een grote bak playmais om te knutselen en natuurlijk de net uitgekomen dvd van 'de boze heks' (vpro winkel), pluchen dierenmaskers, echte klei (zonder oven).

Voor die van 9: een boek over striptekenen (als hij ook van tekenen houdt). En voor mogelijk wat ideeen: mijn oudste(j, 8) krijgt de dvd 'Freek op safari', een mooie echte tekenpen, en waarschijnlijk het spel dokter bibber en een dierenencyclopedie (ben er nog niet helemaal uit, maar de voorpret van het verzinnen is ook al begonnen)

Temet
Rafelkap

Wat mijn kind leuk vindt hoeft jouw kind natuurlijk niet leuk te vinden, maar in principe lijkt een dierenencyclopedie mij een heel goed idee. Zoon heeft hier een hele mooie van een familielid gekregen en kijkt er veel in. Echt een groot succes.

Groeten,

Temet

Tanja
ik kijk eventjes mee

want ook ik moet op zoek gaan....
Mijn meisje (8) heeft ook al alles wat haar hartje kan wensen.

playmobil, lego friends, barbie...

vind het vrij lastig, omdat ze ook van oma en opa en van meter en peter, voor een aardig bedrag krijgt.

Temet
Tanja

"vind het vrij lastig, omdat ze ook van oma en opa en van meter en peter, voor een aardig bedrag krijgt."

Ik las hier op het forum ooit van een deelnemer die om die reden gewoon geen sinterklaascadeautjes gaf. Het kind kreeg al genoeg. Het vereist even een denkomslag, maar ik vond er veel voor te zeggen.

En anders: boeken. Neemt niet zoveel plaats in, en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos.

Groeten,

Temet
.

Rafelkap
Temet

Zo'n dierenencyclopedie lijkt mij ook een heel geslaagd cadeau, hij had het trouwens zelf verzonnen. Hij is ook dol op encyclopedieen en atlassen.

Een boek is altijd goed.

Voor onze jongste vind ik het steeds moeilijker wat te verzinnen. Die ontwikkelt zich namelijk niet en hij speelt bijna nergens mee. We hebben meer dan genoeg speelgoed voor zijn niveau.
En hij is vlak voor sinterklaas jarig. Dan geven we een leuke pyjama met autootjes, kikkerlaarsjes (nog net in zijn maat) en een klein politieautootje met geluid.
Hij kan niet tellen dus kan hij niet zien als zijn broer wat meer cadeautjes krijgt met sinterklaas. Dan koop ik in ieder geval speciaal zand, zoals hier op de site getipt, op school speelt hij graag met scheerschuim.

amk
ha Temet

dat was ik, en ik wilde het weer zeggen.

Ook dit keer hebben mijn ex en ik (we vieren dit soort feesten samen) besloten voor onze kinderen (1 van mij en 2 extra van hem, dus 3 meiden) gewoon niets te kopen. Opa's en Oma's kopen zich suf.
Vorig jaar waren er 3 grote zakken met kadoos. Na 2 zakken, nou ja na 1,5 eigenlijk al was de lol van het uitpakken er wel af en konden de volwassenen (die alleen een chocoladeletter krijgen)de rest uitpakken.

Het zit niet in de kadoos, het zit in het gezellig samen zijn. Dat is hier wel een traditie. Eerst thee en koffie met lekkers, dan de kadootjes en afsluiten met de boerenkoolmaaltijd.

Hanne.
Wat willen ze zelf?

Heb je al gevraagd wat ze zelf willen hebben?

We kunnen met z'n allen natuurlijk van alles en nogwat gaan verzinnen, maar wat willen ze zelf?

Mijn kinderen hebben allang een aantal suggesties gedaan. oa. Stabilo pennen, lego, knex (9 jaar), poppenbad, glitter knutselspullen en een riem (4 jaar) en lego friends, beenwarmers en bodylotion (7 jaar). En dit is wat toevallig ter spraken kwam, de speelgoedgidsen hebben ze nog niet bekeken.

Oudste wilde van de week bij de zeeman kijken voor schoenkadeautjes. Vond ik een goede suggestie. Liep er vorig jaar tegenaan dat ik de jongsten nog blij kon maken met een pen of een vel stickers maar de oudste niet. Hij heeft nu ook een aantal minicadeautjes op zijn wensenlijstje gezet.

mamahippie
niet vroeg trouwens

want hier wordt ook al nagedacht over sinterklaas. Komt ook doordat wij in november nog een verjaardag hebben, en dan denk je toch na over wat er voor de verjaardag gegeven wordt en wat voor Sinterklaas. Hier ook al enorm veel speelgoed, maar de kinderen vinden altijd wel dat er meer bij kan. Van sommige dingen (zoals lego of kapla) is het ook juist heel leuk om er veel van te hebben. Maar een 11-jarige is wel wat lastiger; die wil je natuurlijk niet alleen maar games ofzo geven. Wat voor interesses hebben ze verder? Ik zag laatst grote jongens rondlopen met een metaaldetector op het strand (schijnen niet duur te zijn), misschien is zoiets leuk? Of een gps-apparaatje zodat ze kunnen gaan geocashen? Kaartjes voor een voetbalwedstrijd? Of gezelschapsspelletjes? Doen het hier altijd erg goed.

Voor de kamer kun je misschien wel íets leuks kopen, zoals een lavalamp, discobal, op misschien als ze zelf wel van klussen houden een pot gekke verf (glow-in-the-dark, magneetverf, metallic kleurtjes?) Of misschien leuke speakers voor bij een evt. computer/muziekinstallatie op hun kamer?

Jippox
rafelkap

Even zomaar een ingeving, maar is een bak met vissen misschien iets voor jouw jongste?

Temet
kleding

Wat ik trouwens inderdaad ook nogal eens doe is kleding, en dan met name kleding die ik normaal gesproken niet snel koop omdat ik het te duur vind, vanwege een of ander cartoonkarakter dat erop staat. Zoon was vorig jaar door het dolle met zijn Mario-pijama, om maar eens wat te noemen.

Groeten,

Temet

Rafelkap
Jippox

Vissen? Nou, daar kan je niet op drukken en het maakt geen geluid, dus ik vrees niet dat het wat is :-)

Mijn oudste vindt kleding krijgen verschrikkelijk, maar mijn jongste wordt heel blij van een buurman en buurman t-shirt of vrolijke sokken. Hij trekt die het liefst meteen aan. Vandaar dit jaar voor de tweede keer (ook toen hij 4 was) kikkerlaarsjes.

Jippox
rafelkap (ot)

Nou, het kàn natuurlijk wel, en misschien maken ze dan zelfs nog wel geluid! maar dan heb je wel vaak nieuwe nodig ;-)

amk
Jippox

bedankt voor de lach van de dag. ;-)

ik zeg: splot.....

Jessica O
10 jarige hier

Die al een flinke wensenlijst heeft gemaakt, bij die ene online boekenwinkel. Wat staat erop? Boeken (grijze jager, broederband, boeken van Rick Riordan en Artemis Fowl) Lego ninjago en star wars, CD`s (ac/dc, rammstein, nightwish en iron maiden (echt, hij vraagt er om), Dvd van Top Gear en experimenten dozen van ravensburger)

Sommige dingen staan niet op zijn lijstje, maar hij wil ze wel graag. Dekbedovertrek van Ferrari, shirt Ferrari/red bull
Spel voor de wii

Anneque
Rafelkap

"Voor die van 9: een boek over striptekenen"
Dát is een goed idee! Dat zouden mijn jongens geweldig vinden, die zijn toevallig al wéken bezig met stripjes maken. Heb je toevallig een specifieke tip?

Voor jouw jongste (je hebt het vast al hoor), een eenvoudig instrument? Triangel, keyboardachtig iets, trommeltjes?

Anneque
oja (Rafelkap)

Wat mijn oudste een geweldig boek vindt:
Wow: De avontuurlijkste encyclopedie over alles.

http://www.bol.com/nl/p/wow/1001004006408863/

Rafelkap
Anneque en Jippox

Onze oudste heeft 'leer striptekenen, van Bontekoe' en hij heeft ook xoomy, een apparaat met vergrootlamp om plaatjes over te trekken. Dat kreeg hij voor z'n verjaardag want wij wilden wel eens wat anders dan lego geven (ander zakt hij nog door de vloer) en hij tekent graag en veel.
Ik zal eens kijken naar Wow, maar ik moet uitkijken dat het niet veel te veel wordt ;-) Hij heeft al Lannoo's kinderencyclopedie.

haha Jippox, ik vrees dat mijn jongste de vissen eenvoudigweg niet ziet, omdat ze geen geluid maken.. En dan wordt het hier geheid een waterballet :-)
Muziekinstrumentjes hebben we voldoende (wordt niks mee gedaan), het leukst vindt hij babytelefoontjes, we hebben er een paar. Vanochtend gaf ik hem er een die hij een poosje niet gezien heeft en dat was een schot in de roos. Geen koekjes nodig gehad om hem mee naar school te lokken :-) Wij worden er zelf wel gek van, maar ik kan z'n voorraadjes bliepbliepbliep wel uitbreiden.

Anne(ke)
Dank dank

Draadje een beetje vergeten!

Voor jongste wel leuke ideeen opgedaan. Middelste is geen tekenaar. Oudste houdt wel van proefjes maar zou wel een slagje moeilijker mogen dan de standaarddozen.

Ik vraag het de kinderen nog niet (geen zin in sintstress in september) maar meestal weten ze ook weinig. Vragen ze een scheetzak en een zak pepernoten.

Ik heb cadeautjes al naar beneden geschroeft. Meestal is standaardriedel: boek, iets echt nuttigs (nieuwe skihandschoenen), 2 x iets kleins (bv donald duck album of kalender), iets groter cadeau, chocoladeletter. Opa en oma doen er dan vaak nog een cadeau bij. En dan geven we vaak ook nog een gezamenlijk cadeau (spel oid)

Een bon (vuurwerk, bioscoop, etc) vind ik een leuk idee. Zit te denken aan een bioscooppakketje (bon, popcorn, kitkat oid).

Schoencadeautjes: doucheschuim, tijdschrift, chocoladeletter?

Is er iets wat je in VO nodig hebt en wel echt leuk is om te krijgen (hij heeft al een Eastpack rugzak)?

Jippox
nodig op het VO

Eh, een eigen kammetje en gel? ;-)

AnneJ
o, en...

Vuurwerkbrillen, worden die niet verplicht met oudjaar?

mari39
hier

Bespreek ik met oudste , 11 jaar, wat hij wil en wel of niet kan krijgen. Hij gelooft niet meer in sinterklaas en heeft ass, dus dat is wrl heel handig. We maken lijstjes ook voor opa en oma met daarop
nieuwe skylanders, met wat poppetjes
Discobal voor op kamer
Itunes card
Nerf pistool
Boek van leven van loser
Iets van lego

Andere tips:goede koptelefoon, mooie pen, chemiedozen, leuke dvd van pirates of carribean, goede goocheldoos (marvins magic).

bertje1
website 'jongensspeelgoed'

google eens op kado's voor jongens en zoek op leeftijd; vaak toch nog wel wat leuke dingen te vinden. puzzels of andere knutseldingen, aparte dingen vaak. Of iets voor in de kamer (leuke lamp, poster, etc.)

Rosa van der Zanden
Schoencadeaus

Gel, kneedgum, tekenpotlood (3B, dus niet de gewone schrijfpotloden), merkstift, arceerstift, pritt, tipex,tijdschrift, sleutelhanger, chocolademunten, handschoenen met touchstukje voor je mobiel, USB-stick, klein knutselpakketje van de Hema, zaadjes, adventskalender, sintsnoep, vouwblaadjes, echte klei (niet die chemische zooi van de Intertoys), koekjesbakpakket, klein drinkflesje/ bidon (grote passen niet in je kluisje), t shirt met pokémon, pot Nutella met je eigen naam.

skik
Ditte

Dit heb ik voor mijn 10-jarige zoons gekocht, misschien ook leuk voor jouw jongens? http://www.trendyspeelgoed.nl/Leonardo-Da-Vinci-Helicopter-bouwset-p-172... en http://www.trendyspeelgoed.nl/Leonardo-Da-Vinci-Katapult-p-17234.html.

Wij zijn in de zomervakantie in het sciencemuseum in Milaan geweest, waar ze grote modellen van Da Vinci's tekeningen hadden gemaakt. Momenteel is er in het postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam een expositie met Da Vinci's uitvindingen, misschien leuk om te combineren: zo'n bouwpakket en kaartjes voor de tentoonstelling?

skik

Rafelkap
skik

Dit is weer TE leuk. Ik word veel te hebberig van dit draadje, je wordt bedankt :-)

skik
Rafel

Sorry! ;0)

skik

lisetje
Skik en Rafelkap

Die bouwdozen van Leonardo da Vinci zijn nu ook te koop bij het kruitvan voor de helft! Zag het net staan in de nieuwe folder.

Groetjes
Lisetje

Pagina's