Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mollekey

Mollekey

05-04-2012 om 12:26

Activiteit voor verjaardagsfeestje, graag jullie advies

Mijn dochter wil graag wederom dit jaar een slaapfeestje (was groot succes vorig jaar). Het wordt film kijken met een hoop lekkers. Vorig jaar had dochter bedacht om t-shirts te bewerken middels textielstiften. Nu willen we weer “iets” doen. Iets knutselachtig vindt dochter niet zo leuk. Ze wil meer reuring (beetje lachen, gezellig). Nu dacht ik aan het Sinterklaasdobbelspel. Dat heb ik zelf nog nooit gespeeld maar wel veel over gehoord. Is dit een spel wat ik kan vertalen naar een kinderfeestjes? Ik begrijp bij dat Sintspel dat het vooral de bedoelding is dat men zelf de cadeautjes koopt. In dit geval koop ik de cadeautjes om rond te laten gaan. Is dan het effect al weg of niet? Ik zou graag advies willen hebben of dit wat is en ook iemand die mij het spel kan uitleggen want eigenlijk heb ik het alleen van horen en zeggen.

Oja, nadere gegevens: het gaat om 8 meiden van (net) 11 jaar die elkaar allemaal goed kennen en ook vriendinnen van elkaar zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen en wellicht hebben jullie nog een ander voorstel voor een spel o.i.d.. (nog wel gehad over make up of verzorgingsavondje maar dat vind dochter niks aan, die houdt niet zo van zalfjes etc.)

Fransien

Fransien

05-04-2012 om 12:53

Even meedenken

Qua knutselachtige dingen kun je natuurlijk een bruisbal maken...
Wat spelletjes betreft, je kunt een soort triviantspel maken, alleen het bord met de kleuren, en de meiden zelf de vragen laten verzinnen en de kaartjes laten maken, en daarna laten spelen.
Succes!

Pictionary

Ik heb in mijn studententijd veel Pictionary gespeeld, altijd hilarisch en gezellig. Of Hints. Oubollig jazeker, maar je ligt dubbel van de lach.

Claudia B

Claudia B

05-04-2012 om 20:03

Hier met een groep 11 jarigen het spel Ik hou van Holland gespeeld, was een mega succes en ook zo gelachen.
WE hebben allerlei dingen opgezocht en in powerpoint gemaakt. Een rad online gezocht (en gevonden) en daar mochten ze dan aan het eind ook mee draaien. Filmpjes, muziekjes, vragen, verjaardagsronde (net even anders maar toch met een knap en confetti). Het is wel even wat werk maar het werd hier erg leuk gevonden. De oudste van 14 vond het ook zo leuk dat hij het op de avond van zijn verjaadag ook wilde spelen met een groep vrienden en vriendinnen. Dus wat dingen aangepast aan die leeftijd en weer gespeeld, ook weer een succes.

Groetjes,
Claudia

Mollekey

Mollekey

06-04-2012 om 11:30

Bedankt!

Claudia, laten we dat thema nu ook al bedacht hebben haha. Is ook idd. erg leuk. Dochter gisteren ook het Dobbelspel voorgesteld en ze is helemaal enthousiast. Misschien een comi.....

P bedankt voor je uitgebreide uitleg! Nog een vraag. Ik zou graag willen dat iedereen toch aan het eind een cadeautje heeft. Hoe zou ik dat kunnen regelen met dit spel?

Elsa

Elsa

07-04-2012 om 23:52

Regels zelf bedenken

Dat dobbelspel doe ik altijd met vriendinnen (met Sinterklaas dus) en mijn dochter heeft het ook met haar verjaardag gedaan, was leuk. Je kan zelf ook regels bedenken, bijv. bij X gooien dat je van plek moet verruilen met iemand 2 plekken links van je. Of dat je een cadeautje kunt veilen tegen de "hoogste" bieder (dus die het leukste ruilcadeautje aanbiedt).
Ik zou met 2 cadeautjes per kind beginnen (kunnen ook kleinigheidjes als stuiterbal of potlood, pen of markeerstift zijn). En bij voorbaat zeggen dat degene(n) die de meeste cadeautjes heeft/hebben (het kunnen er wellicht ook 2 zijn, 3 lijkt onwaarschijnlijk), een cadeautje moeten afstaan aan degene die helemaal niets heeft. Zoiets?
De Action is ideaal voor kleine cadeautjes...

Annet

Annet

08-04-2012 om 10:21

Goede regels maken

Je kunt de regels zo maken dat iedereen altijd twee cadeautjes heeft.

Mollekey

Mollekey

08-04-2012 om 10:28

Annet en elisa

Ik zat idd ook al te bedenken dat ik er zelf regels aan toe kan voegen maar zat nog te brainstormen welke. Die van meer dan 2 cadeautjes en dan eentje afstaan aan iemand die niets heeft is een goeie. Annet heb jij nog tips hoe iedereen wel met een cadeautje gaat eindigen? En hoe lang is bij jullie de speeltijd?

Ik ga idd naar de action en xenos heeft ook leuke dingen voor die meiden (fotolijstjes, kaarsjes etc) en ze zijn ook helemaal gek van het verzorgingsmerk voque. Dat is ook niet zo duur. Dochter is helemaal enthousiast. Vond het thema ik hou van Holland ook erg lejuk maar dit spel spreekt haar nog meer aan.

Mollekey

Mollekey

08-04-2012 om 13:46

Is adt zo? OOo het komt vast dat ik het zelf nog nooit heb gespeeld maar ik snap het niet helemaal.

Ik zie je spelregels van 1 t/m 12. Ik dacht, stel iemand gooit 5, dan voert ie toch die regel bij nummer 5 uit? En is het de bedoeling dat je de cadeautjes van te voren uitpakt of tijdens het spel of na het spel? En ik begrijp niet hoe iedereen eindigt met een cadeautje. Zou je het me (please) willen uitleggen want dan is 1 cadeautje ook inderdaad genoeg. Alvast bedankt.

Annet

Annet

09-04-2012 om 22:11

Houd het simpel

Wij dobbelen met 1 dobbelsteen, dan heb je ook maar 6 regels. Ik heb ze niet bij de hand (nieuwe computer) anders zou ik onze regels even doorsturen.
Maar bijvoorbeeld:
1e ronde:
Iedereen mag om de beurt een ingepakt cadeau pakken totdat alle cadeaus verdeeld zijn. Zodra je een cadeau mag pakken, pak je die ook uit.
2e ronde:
Dobbelsteen.
BIj een 1 geeft iedereen een cadeau naar keuze aan zijn linkerbuurman
Bij een 2 geeft iedereen een cadeau naar keuze aan zijn rechterbuurman
Bij een 3 verander je van plek met iemand anders naar keuze. De cadeaus blijven op de plek dus je krijgt nieuwe cadeaus.
Bij een 4 mag je een cadeau van iemand innemen en er een eigen cadeau voor in de plaats geven
Bij een 5 moet je een beurt overslaan
Bij een 6 moet je een liedje zingen.

Op deze manier heeft iedereen altijd net zoveel cadeaus als bij de start. Dat kunnen er 1, 2 of 3 zijn, afhankelijk van hoeveel cadeaus jij neerlegt.

Deze regels kun je naar eigen smaak varieren. Je kunt ook ingepakte cadeaus doorgeven/ruilen.

Mollekey

Mollekey

10-04-2012 om 11:19

Ik kom er nu wel uit denk ik. Annet jij ook bedankt voor de regels! P jij ook voor de verduidelijking. Ik ga het idd. eens uitprinten. Gaat helemaal goedkomen volgens mij.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.