Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ans

Ans

04-09-2009 om 22:00

Bedplassen en ongelukjes

Mijn zoontje is 5,5 en wil graag van de nachtluiers af, ze passen ook bijna niet neer en hij voelt zich nu echt te oud. Het wil alleen niet lukken. We hebben afgesproken dat ik hem wakker maak maar hij wordt echt woedend op me snachts. De volgende dag weet hij dat niet meer en is hij weer superlief. Ik ben nu al zover dat hij om 20.00 uur gaat slapen en ik hem om 21.00 uur al wakker maak omdat 21.30 al te laat is dan heeft hij al veel geplast. Hij drinkt savonds niet abnormaal veel en gaat voor en na het tandenpoetsen naar de wc. Tweede keer maak ik hem om een uur of 12 wakker en sochtends weer snel naar de wc maar het lukt echt niet. Overdag heeft hij regelmatig een ongelukje en daar zit hij neit mee. Heeft iemand tips? Moet ik stoppen met wakker maken of doorgaan?

Linda99

Linda99

04-09-2009 om 22:22

Laten slapen

Wij hebben wakker maken ook een tijd geprobeerd maar daar schoot niemand iets mee op. Uiteindelijk maar Moeder Natuur d'r werk laten doen (het lichaam moet een stofje aan kunnen maken voor de nachtelijke zindelijkheid) en toen kwam het vanzelf goed (met ruim 5 jaar geloof ik).

In het archief is trouwens genoeg te vinden over dit onderwerp ;-)

ijsvogeltje

ijsvogeltje

04-09-2009 om 22:31

Zindelijk worden

's Avonds wakker maken, spaart luiers uit. Maar je kind wordt er NIET zindelijk van. En dat is wat je uiteindelijk wilt.
Geef het gewoon de tijd, er zijn massa's kinderen van 5,5 die nog een luier in bed aan hebben. Vanaf een jaar of 6/7 zou je een plaswekker kunnen proberen. Maar meestal doet moeder natuur uiteindelijk gewoon zijn werk.

Hier

een 7 jarige die nog niet nachtzindelijk is. Hij wordt er gewoon niet wakker van, ook niet van zijn natte bed.

We hebben nu afgesproken dat we volgende week (eerst even wennen op school aan de nieuwe klas en weer in het ritme komen) om zijn onderbroek in zijn luier aan te laten zodat hij hopelijk gaat voelen als hij geplast heeft. Eerder wilde hij er niet aan, een onderbroek hoort niet in een luier.

We hebben zoon een tijd wakker gemaakt maar dan werd hij ook boos en mopperde hij enorm.

Overigens verkoopt de kruidvat pyamaluiers, die hebben ze in de maten medium en large. Gaat door voor kinderen t/m 37 kilo of zo!

Gr Pham

jow

jow

05-09-2009 om 18:14

Overdag ongelukjes

Ik denk dat als je zoon overdag nog ongelukjes heeft, hij 'snachts ook nog niet droog zal worden.
Onze zoon was tot zijn 7e nog niet droog 's nachts en had overdag ook nog regelmatig ongelukjes. Pas toen die ongelukjes overdag over waren was ie 'snachts ook binnen gauw droog.
Ik vond het niet zo erg dat hij 'snachts nog niet droog was, maar overdag regelmatig nat zijn terwijl ie 3x per uur naar de wc ging vond ik stukken minder. We zijn naar het droogbedcentrum in Meppel geweest voor advies, we hebben tips gekregen waarmee we hem zowel overdag als 'snachts helemaal droog kregen. ('snachts met plaswekker) Tips waren o.a.
Zorgen dat hij zeker 8 grote glazen drinken kreeg per dag. Niet meer voor kleine plasjes naar de wc gaan, we moesten de eerste dagen kijken hoeveel hij geplast had per keer, dus moest ie in de maatbeker plassen. Hij bleek steeds plasjes max. 50 cc te maken en dat moest 200 cc per keer worden. Eigenlijk een klusje voor in de vakantie ;-) Voor het slapen gaan moest hij nog plassen, en dan naar bed gaan, even wat lezen ofzo en dan 30 minuten na het naar bed gaan nog eens naar de wc gaan voor een plas, en dan gaan slapen. Na een paar weken was hij overdag droog en begonnen we met de plaswekker. Binnen een paar weken was hij 'snachts ook zindelijk.

jow

jow

05-09-2009 om 18:17

-Pas toen die ongelukjes overdag over waren was ie 'snachts ook binnen gauw droog-

Dat woordje binnen slaat nergens op :-)
Ik ben tijdens het typen wel 100x gestoord door de kids...

Ans

eerlijk gezegd vind ik de tijd nog niet rijp om te beginnen zonder luier te slapen. Als hij dat graag wil, zal hij eerst moeten laten zien dat het overdag lukt.
Dit kan wellicht ook een stimulans zijn om overdag te laten zien dat hij best kan voorkomen dat er ongelukjes zijn.
Verder vind ik twee keer opnemen niet helpen om je kind zindelijk te maken voor de nacht. Zijn lichaam zal daar voor moeten zorgen. Als jij hem twee keer gaat opnemen, dan is hij niet zindelijk en leert zijn lichaam niet om minder urine in de nacht te gaan produceren.

Groetjes van Purk

Hanne.

Hanne.

05-09-2009 om 20:58

Ik zou stoppen

Van opnemen wordt een kind niet zindelijk, dus je moet je afvragen waarom je dat doet.

Ik heb het zelf wel een tijd gedaan, en dat ging het zelfde als bij jou, met veel krijsen, schoppen slaan en boos worden, maar de volgende ochtend niets meer weten. Bij de 1e poging (half jaar geleden) was hij 's ochtends alsnog nat, en ben ik er weer mee gestopt. Bij de 2e poging, 3 maanden geleden blijf hij's ochtends wel droog en zijn we er mee doorgegaan.

Voor het zindelijk worden heeft het niet geholpen, voor z'n zelfvertrouwen wel, en dat was voor mij het grote voordeel van het opnemen.

Tango

Tango

06-09-2009 om 11:09

Zou ook stoppen

Ik zou uitleggen aan je zoon dat het helemaal niet erg is om nog met een luier te slapen en dat meer kindjes op die leeftijd dat nog doen. Als hij met 2 keer opnemen nog niet droog is, gaat het echt nog niet lukken. Ik kan me best voorstellen dat het goed is voor het zelfvertrouwen als het met 1 keer opnemen wel lukt, maar het moet dus wel lukken anders werkt het gewoon averechts.
Er zijn inderdaad ook luiers die nog wel passen op die leeftijd, inderdaad van Kruidvat of Drynites. Misschien vind hij het ook niet zo erg om zo'n luier aan te hebben, zien er wat stoerder uit.
Wat betreft de ongelukjes overdag, ik denk niet dat dat er verband mee houdt, maar je kunt natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan om te checken of er geen medische oorzaak is. Als dat is uitgesloten kun je dit aan gaan pakken door hem misschien wat vaker naar het toilet te sturen. Vaak hebben ongelukjes overdag meer te maken met zichzelf niet de tijd gunnen om naar het toilet te gaan.

Hier

wou zoon (5,5) ook geen luier meer aan, maar hij is nog echt nooit een nacht droog geweest, soms zelfs nat bed MET luier. Ik heb hem toen een nacht laten proberen, maar hij werd inderdaad om half 10 kleddernat wakker. We hebben toen nog eens uitgelegd dat elk lichaam op een ander moment eraan toe is om sachts geen luier meer te hebben en dat heeft hij geaccepteerd. Hij draagt nu overigen drynites, de luiers, niet die 'boxers', en die lekken niet door.
Hij heeft overag nog wel eens een ongelukje, maar vooral in spannende tijden, het gaat op zich behoorlijk goed.

Ik dacht niet at het een iets met het ander te maken heeft.
succes

Ans

Ans

08-09-2009 om 11:59

Bedankt

bedankt voor de tips, ik wist niet dat het veel vaker voorkomt. Ook bedankt voor de kruitvat tip van de luiers, ga ik proberen want nu hebben we de lidle luierbroekjes en die worden een beetje klein. Ik laat hem weer lekker slapen en ga het de eerste 2 jaar nog van me afzetten.

amk

amk

08-09-2009 om 14:41

Lees hier eens

http://www.bedplassen.org/docs/?nav=26

de enige zijn jullie zeker niet. Ruim 15% van de 6 jarigen, en 5% van de 10 jarigen zijn nog niet altijd droog 's nachts.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.