Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

27-01-2012 om 10:52

Cadeautje voor afzwemmen?

Mijn dochter mag morgen afzwemmen voor haar A-diploma (hoera!). Nu vroeg ik me ineens af of het dan gebruikelijk is om een cadeautje te kopen? Oudste heeft destijds wel iets gekregen, maar dat was meer omdat ze al heel lang oorbellen wilde en dit een mooie aanleiding was. Jongste is ook net jarig geweest, dus eigenlijk heb ik geen idee wat ik voor haar zou moeten kopen. Maar ja, ik wil ook niet dat ze de enige is die niets krijgt.

guera

guera

27-01-2012 om 10:59

Hier niet

Wij geven niks met de diploma. Net zoals dat ze niks krijgen voor een rapport. De diploma is de prestatie en het kado. En we maken er een feestelijke middag van met een taartje. Opa en oma denken daar anders over dus daar krijgt ze iets van :)
Het verschilt erg. Sommige lopen in het zwembad al met dozen lego van hier tot tokio.
Anders kun je iets geven wat met zwemmen te maken heeft (van die opduik ringen bijv?)

Julia64

Julia64

27-01-2012 om 11:02

Hier wel

Hier heeft zoon wel iets gehad, maar niet al in het zwembad. Gewoon, later op de dag, samen een kleinigheidje uitgezocht. Wat in de reactie hierboven al staat, het diploma, en de gelegenheid op zich, is al bijzonder genoeg. Ik zou er dus niet teveel drukte van maken.

Tijgeroog

Tijgeroog

27-01-2012 om 11:03

Duikbril

Hier ligt al heel lang een duikbril met snorkel te wachten. Nu het diploma nog. ;-)

Irene

Irene

27-01-2012 om 11:03

Hier

Hier hebben we wel een cadeautje gegeven bij het afzwemmen, ze deden het namelijk niet voor hun lol, maar omdat het moest van ons... Dat viel niet altijd mee, er zijn heel wat tranen geweest bij het wegbrengen elke keer. Dus als er dan eindelijk een diploma is, dan vind ik dat best iets om te vieren! Maar wel met iets kleins, in de categorie: Donald Duck pocket, of plastic haaien om op te duiken of iets dergelijks. Bij ons is A en B diploma halen "verplicht", daarna mogen ze zelf weten zo door gaan met zwemmen of iets anders (sport) gaan doen. Dus voor C en volgende diploma's krijgen ze dan ook geen cadeautje meer, want dat doen ze voor hun eigen lol. Zoon 1 is na B gestopt, zoon 2 kreeg toen net de smaak te pakken en is doorgegaan voor C en daarna met snorkelen1. Inmiddels zitten ze allebei op een andere sport. Zoon 3 gaat na de zomer beginnen met zwemles.

Zonnebloempje

Zonnebloempje

27-01-2012 om 11:16

Mijn dochter ook!

Mijn dochter zwemt morgen ook af voor A. Van ons en opa en oma krijgt ze wel een cadeautje. Van mijn ouders een duikbril en snorkel en van ons iets van polly pocket. Ze had laatst een poppetje cadeau gehad en vond dat zo leuk. Nu krijgt ze nog een poppetje :-) Dit geven we niet in het zwembad maar gezellig thuis bij opa en oma. Ik ga ook nog even gebakjes halen. jammie.....

Ik zou ook iets geven wat met zwemmen te maken heeft. Van die opduikringen, duikbril of een grote zwemband?

Succes i.i.g. voor je dochter morgen! Is ze zenuwachtig? Die van mij vindt het reuze spannend :-)

Ik zou

Vic

Vic

27-01-2012 om 11:29

Zonnebloempje

Leuk! Toevallig ook in L?

Duurt nog even maar wel kado!

Ik vermoed dat zoonlief tegen de zomer gaat afzwemmen, en hij krijgt dan zeker een kadootje.
Na bijna 2 jaar ploeteren voor dat A wil ik hem ook graag blij maken en belonen met iets anders dan een stukje papier dat diploma heet. Ook bij een goed rapport krijgt hij daar een kleinigheidje voor.

Hier niet van ons

maar wel van opa! Afgelopen keer kreeg zoon van opa een beker met zwemkampioen erop (bij de AH gekocht), zoon vond die beker super gaaf, nog mooier dan zijn zwemdiploma!!! De beker heeft hij aan meer mensen laten zien dan zijn diploma (was ook al zijn 6e zwemdiploma, maar toch)

Verder is elk afzwemmen natuurlijk wel tijd voor een klein feestje want kind heeft toch een prestatie neergezet en daar mag best aandacht voor zijn. En zoon mag dan kiezen wat we eten die dag.

Groetjes Pham

Beker (ot)

Echte sportprijzen (medailles, bekers), zijn vaak verrassend betaalbaar. Je kan best een keer om je kind een oppepper te geven naar zo'n sportprijzenpaleis om voor een handvol euro's een of ander glimmend geval uit te zoeken :-)

Heb ooit eens voor een sportclub een wisseltrofee moeten regelen. Heb me toen ruim een uur kostelijk vermaakt in zo'n winkel en mij verbaasd over de relatief lage prijzen.

Groeten,

Temet

Fransien

Fransien

27-01-2012 om 12:17

Hier gemengd

Manlief is tegen, ik ben eigenlijk wel voor. Het compromis is dat dochterlief een nieuw zwempak mag. Dat was ook eigenlijk wel nodig, want ze is aardig uit haar oude gegroeid. Morgen gaan dochter en ik samen winkelen voor een cadeautje voor zoon en dan kijken we direct naar een mooi zwempak wat dan keurig ingepakt blijft liggen tot over 1,5 week als ze mag afzwemmen.

Thursday Next

Thursday Next

27-01-2012 om 12:50

Wij

zijn toen dochter haar zwemdiplome kreeg een dag naar de Eemhof geweest. Zoiets zullen we bij jongste wel weer doen denk ik.

Vic

Vic

27-01-2012 om 13:12

Dat is leuk

Ik denk dat we in de krokusvakantie een keer naar zo'n zwemparadijs gaan. Overigens heeft dochter maandag gewoon weer zwemles want we gaan door voor B.

ayla

ayla

27-01-2012 om 13:13

1 instrument

Het wordt maar 1 instrument, dat houdt ze anders nooit vol en wij trouwens financieel ook niet. Ik wil haar bij beide een proefles laten doen dat in ieder geval. Nu zit er hier een grote muziekschool, daar kun je in beide instrumenten les krijgen. Maar er zijn ook diverse priveleraren. Wat zou het beste zijn? En individueel of in een groepje?

ayla

ayla

27-01-2012 om 13:14

Ach verdorie

moet eentje naar onder

opa en oma waren mee dus er werden stapels kado's gegeven. van ons mocht ze telkens iets uitzoeken (rond de 15 euro, ik weet niet eens meer wat ze bij de 3 diplomas' gekregen heeft).

Zonnebloempje

Zonnebloempje

27-01-2012 om 14:56

Vic

Nee geen L. In woon in het Noorden. Gezien je voornemens om een dagje Eemhof te gaan doen vermoed ik dat je in een ander deel van Nederland woont :-). Leuk idee trouwens om dat te doen.

Hier gaat dochter ook door voor B en volgende week weer meteen les.

Serwe

Serwe

27-01-2012 om 15:02

Toen de tweeling hun diploma haalde hebben we ze ook een cadeautje gegeven. Ze hebben van ons een duikbril en snorkel gekozen + een onderwater horloge (geen dure). Opa en oma heeft hun playmobil met een maritiem thema gegeven (boot, zwembad)
Het hoeft natuurlijk niet maar het is wel leuk :)

Vic

Vic

27-01-2012 om 16:07

Zonnebloem

Ik heb geen idee waar de Eemhof is, maar vermoedde dat het zo'n zwemparadijs is ;-) Die hebben we hier in de buurt ook (Tikibad, Zandvoort e.d.).

Caitlynn

Caitlynn

27-01-2012 om 16:57

Ja hoor

Bij A kregen ze een supergrote badhanddoek en bij B hebben ze skeelers gehad. Van opa en oma kregen ze zo'n zwemslurf bij A en een plastic luchtgeval waar je mee kan ravotten in het water bij B.
C hoefde van mij niet en -gelukkig- geen van mijn kinderen wilde door voor C, dus na 4 jaar lang 2 keer in de week in dat bloedhete zwembad, was ik er eindelijk vanaf. Dat was me best wel een paar skeelers waard hoor :-)

Mamvantwee

Mamvantwee

27-01-2012 om 17:16

Hier morgen ook een afzwemmer

Mijn zoon mag morgen voor A afzwemmen. Hij krijgt van ons een kadootje: een abonnement op de Donald Duck, is voor hun allebei en dit is een mooie aanleiding, en daar zit ook een welkomstkado bij, dat krijgt hij morgen. En van opa en oma een nieuwe zwembroek.

Dochter heeft bij A en B ook een kadootje gehad. Maar ook hier was zwemles een moeten, en niet altijd leuk.

Groet, Mamvantwee

Hibiscus

Hibiscus

27-01-2012 om 17:56

En ik dan

ik vind dat ik eencadeautje verdien, na al die jaren in het zwembad! dochter heeft afgelopen woensdag eindelijk haar A diploma gehaald en ze kreeg een dikke kus en een bosje bloemen.

Ik ben zo dankbaar dat we na al die jaren het nu mogen afmaken bij schoolzwemmen. Omdat ik nu elke dag werk kan ik zelfs nooit mee als hulpmoeder... Alleen deze lente/zomer was de zwemles wel fijn, ze had les in een verwarmd openluchtzwembad. Tijdens haar les trok ik mijn baantjes.

Ik vind zelf een cadeautje een beetje overbodig, maar kan me ook voorstellen dat het een feestje waard is. Deze ontaarde moeder kon zelfs niet bij het afzwemmen zijn. Omdat ik voor de klas sta, kan ik niet zomaar een ochtend vrijnemen voor zoiets. Gelukkig konden opa en oma wel en dat vond dochter prima.

Hibiscus

Hibiscus

Helemaal gelijk heb je hoor! Kinderen leveren een prestatie, maar wij racen toch maar wekelijks naar het zwembad.......Zoon begon op zijn 5e met zwemmen, wordt dit jaar 10 en hij is nu met 7e diploma bezig.......voor ons ouders ook een prestatie!

Groetjes Pham

buzz

buzz

28-01-2012 om 09:05

Hier

snorkel en flippers van plan te geven,en die samen gaan kopen in een sportwinkel.
Iets bijpassend, eerste tand er uit was een tanden doosje.

madelief

madelief

28-01-2012 om 10:56

Zwemmen!

Als onze kinderen een diploma haalden gingen we met zijn allen als cadeau een dagje zwemmen in een bijzonder zwembad. Bijvoorbeeld Center parcs, holle bolle plons etc. Vooral bij het A diploma fantastisch, geen vleugeltjes meer om. Super leuk!

Sassie

Sassie

28-01-2012 om 20:35

Hier

wel een cadeautje; al is het maar een kleinigheidje. Mijn zoon is 6 en zwemt over een paar weken af voor zijn C-diploma. Als ik zie hoe hij iedere keer weer zijn best doet….zeker nu met die ...*$!!%+-(…* borstcrawl waar hij zo'n moeite mee heeft. Hij moet van mij zijn A,B en C diploma halen en als hij zijn C haalt, krijgt hij van mij een cadeau.
Ik zou het leuk vinden als hij verder gaat met zwemmen (zwemvaardigheid 1,2 en 3), maar dat mag hij zelf bepalen.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-01-2012 om 10:30

Medaille

Mijn vader heeft al zijn kleinkinderen voor ieder zwemdiploma een gouden medaille gegeven met inscriptie achterop van naam, datum en behaald diploma (A, B of C). Hier is het een groot succes, de kinderen zwemmen meer voor de medaille dan voor het papiertje! Alleen onze kleinste nog over een paar jaar en dan heeft ieder kleinkind een complete set medailles.

Vic

Vic

29-01-2012 om 13:25

Allemaal een cadeautje

Het afzwemmen was echt een feestje. Bij het diploma kregen alle kinderen een knuffelbeest van Jip, en dochters vader had nog een handdoek besteld met 'Hoera ik heb een diploma'. Zelf heb ik niets meer gekocht, maar we gaan in de krokusvakantie wel een keer naar een leuk zwembad.

Zonnebloempje

Zonnebloempje

29-01-2012 om 14:46

Leuk

zo'n zwemcadeautje van de zwemschool. Hier ook alles goed gegaan. Na afloop snel naar het huis van opa en oma want het was aardig vol in de kantine. Nu op naar b.....

Sassie

Sassie

29-01-2012 om 18:31

Elisabeth b

Wat origineel zeg van je vader! Waar heeft hij zo'n gouden medaille vandaan met inscriptie? Lijkt me ook een heel leuk cadeau!

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-01-2012 om 19:19

Sassie

Officieel weet ik het niet, de kleinkinderen hebben ook een tijd gedacht dat mijn vader op zolder een kist met goud had :-)
Hij.laat het maken bij een zaak die o.a sportprijzen verkoopt, zie ook de post van Temet. Hij heeft 9 kleinkinderen waarvan nu 8 het zwem A-B-C hebben (mijn 3e van 7 afgelopen december het laatste C diploma) hebben de afgelopen jaren allemaal dezelfde gouden medaille met lint van Friese vlag en de eigen naam etc. erop en ze zijn allemaal precies hetzelfde. Hij heeft er dus een mannetje voor :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.