Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Guinevere

Guinevere

16-12-2008 om 11:27

En waar kijken de middenbouwers naar op tv?

En dan wil ik nu ook weten waar de kinderen van 6, 7 en 8 jaar graag naar kijken natuurlijk!
Zoon van 6,5 jaar hier kijkt erg gevarieerd. Per ongeluk wel eens naar een peuterprogramma van zijn broertje. En elke dag wil hij het ziekenhuisprogramma op Nederland 1 zien. Daarna onmiddelijk naar SBS6 doorzappen want daar komt Traumacentrum. Al die bloederige dingen en Röntgenfoto's, hij vindt het geweldig.
Verder is Pokemon erg geliefd en Avatar. En natuurlijk de Smurfen.

Overigens valt Anubis hier ook al in de smaak. Een verbod heb ik op series en films waarin gemoord wordt of overmatig geweld wordt gebruikt.

Irene

Irene

16-12-2008 om 13:04

Weinig

Hier wordt nauwelijks tv gekeken. Ik vind het ook wel lastig met 3 kinderen van 7, 4 en bijna 2 jaar om iets te vinden wat ze alledrie leuk vinden/wat geschikt is voor alledrie. Want als er eentje kijkt, kijkt de rest mee natuurlijk. Meestal kijken ze naar dvd's van Buurman en Buurman. Dat vinden ze echt geweldig (al wordt ik onderhand wel wat iebelig van het bijbehorende melodietje). En de buurmannen noemen elkaar wel eens sukkel. Die van twee roept nu af en toe ook "buurman, sukkel!" en wij vrezen nu wel dat onze buurman dit hoort en denkt dat 'ie dat van ons heeft....

Yetix

en dan vooral pokemon.
Zet vooral niet per ongeluk sbs 6 aan tegen 6 uur want Ateam en Knight rider zijn ook helemaal in :-(

Oja en om half 7 kijken we saampjes naar that's the question :-)

Vrijdagavond stukje popstars samen kijken en zaterdagavond was Snuf de hond (maar is geloof ik afgelopen)
Verder kijk ik altijd ATWT om 5 uur en dan moet meneertje (6) verplicht meekijken LOL

gula

Ira

Ira

16-12-2008 om 13:10

Hier

Hier 2 9-jarigen die kijken naar Anubis, Icarly, Avatar, zeg maar Nickelodeon en jeugdjournaal.
Verder kijken we wel eens naar familiefilms, zoaks afgelopen zaterdag Hook.

Hier

een 8-jarige die graag kijkt naar kerst met Linus (zelden is hij 's morgens zo snel aangekleed als deze maand, haha), groeten terug, wie is de mol, expeditie robinson, ernst en bobbie, klokhuis, smurfen, knightrider, the A-team en de BZT-show. Verder houdt hij erg van programma's waar leeuwen zielige zebraatjes opeten, oudste en ik kijken de andere kant op en hij zou wel in de tv willen kruipen. Een tweede kind kijkt eerder bepaalde programma's dan de oudste, die keek op zijn 8e echt geen wie is de mol of zo.

Maylise

Maylise

16-12-2008 om 15:18

Van alles

Mijn zoon van 9 kijkt graag naar Pokemon, the A-team, Knightrider, het kleine huis op de prairie, Dexter's laboratory en andere soortgelijke cartoons. Sowieso kijkt hij graag cartoons, ook oude tekenfilms als road runner, tom en jerry, speedy gonzales, tasmanian devil enzovoorts. Hij vind veel erg leuk om te zien maar Pokemon is geloof ik echt favoriet.

Maylise

bibi63

bibi63

16-12-2008 om 16:41

Onze 10 jarige dochter

kijkt naar:
- spongebob
- medisch programma op NL 1 om 19:30
- popstars
- paul de leew
- indien niet op zondag: ik wed dat ik het kan
- huis anubis
- animal planet
Groetjes,
Bibi

Jesse_1

Jesse_1

16-12-2008 om 20:08

Discovery

Onze 8 jarige kijkt het liefst naar "How it's made" en "Mythbusters" of anders die American Chopper jongens.
Verder Pokémon of BZT-show, of sport.
Jesse

En hier

Zoon van 6 is ook Pokemongek. Verder kijkt hij graag naar Avatar, Monster Buster Club en meer van dat soort series.
Daar krijgt hij echter niet altijd gelegenheid voor, als zijn broertje van 21 maanden ook door de kamer huppelt wil ik sommige programma's liever niet op tv. En we hebben maar 1 tv dus dan heeft hij wel eens pech.

Overigens vind hij het ook helemaal geen ramp om Samson, Mickey Mouse of zelfs Zandkasteel en Teletubbies te kijken met zijn kleine broertje.

Mijn dochter van 4 hangt er tussenin, kan zelf nog erg genieten van de programma's voor de kleintjes maar kijkt ook graag Avatar mee met de oudste, al snapt ze daar dan weer niks van.

JanetEE

JanetEE

16-12-2008 om 20:56

En hier

Pokemon, Avatar en andere vage tekenfilms, Paul de Leeuw, De Wereld Draait Door en verder alles wat er beweegt als ze de kans krijgt. :) :)

Tango

Tango

16-12-2008 om 21:14

Dochter

van 7 en 1/2 kijkt momenteel graag naar Lingo. Verder ook Pokemon, Totally Spies e.d. Vind ik weer niets, dus dat staat niet vaak aan. Soms 's morgens als wij nog niet uit bed zijn.
Verder kijkt ze dvd's o.a. Otje (vindt zoon van 4 ook leuk), Ernst en Bobbie (ook met zoon samen, avonturen op het Kasteel is momenteel favoriet, heeft jongste van de Sint gekregen) en onlangs kocht ik Alleen op de Wereld in tekenfilmversie voor haar. Vond ze helemaal prachtig. Heb ik vroeger zelf ook gekeken. Ik vond hem trouwens niet echt geweldig. Het verhaal was erg ingekort, de helft was er echt uitgehaald. Maar goed het kostte dan ook maar 4 euro bij de C1000.
Ik heb ook nog Heidi liggen, maar die is engelstalig, wil ik ook nog eens met haar kijken. Ik denk dat ze dat ook wel wat vind.

Zoon

van 9 kijkt graag naar avatar,pokemon enz.
Ook klokhuis, jeugdjournaal en snuf de hond zijn favoriet.En groeten terug vind hij wel heel leuk, de serie dat ze daar waren niet....
Op Dvd àls hij de kans krijgt....het liefste indiana jones of james bond!

Bastet

Bastet

17-12-2008 om 07:34

Hier....

Dochter van bijna negen kijkt graag I Carly,The Simpsons,leuke films,Pirates of the carribean,maar ook Barbiefilms,Avatar,etc.
Groetjes,Bastet

Guinevere

Guinevere

17-12-2008 om 12:29

Gisteren

Gisteren was het ziekenhuisprogramma op NL-1 vervangen door...Opsporing verzocht. Zat zoon (6) dus lekker te kijken naar een familie die midden in de nacht in hun eigen huis werd overvallen. Leuk, zo'n programma vóór 20.00 's avonds uitzenden. Ik was te laat met uitgooien van de t.v., zoon kon dus niet slapen totdat ik hem had verzekerd dat de boeven al in de gevangenis zaten, voor 10 jaar opgesloten.

Bastet

Bastet

17-12-2008 om 13:47

Guinevere

Bbrrr,daarkijk ik niet eens naar,bah,dan slaap ik niet meer,doe mij maar een lekkere griezelfilm,dat is tenminste onzin..:))
Bastet

bibi63

bibi63

17-12-2008 om 21:25

Guinevere!

Dat hadden wij dus ook! Onze dochter, welliswaar 'al' 10, kijkt ook altijd naar NL 1 voor de zkh programma's. Nu heeft ze meestal niet zoveel last van 'enge' dingen op tv, maar dat opsporingsprogramma heeft wel z'n sporen nagelaten. Waarom? Omdat het geen film was, maar waar gebeurd, en dat verschil weten kinderen van 10 dus. M.a.w.: bang in bed. Balen he? En ik snap het ook niet. Moeilijk doen met kijkwijzers wat wel of niet geschikt is voor bepaalde leeftijden, maar dan WEL ineens, onverwachts op een tijdstip dat er normaliter iets anders is, op een publieke zender zoiets uitzenden. Bah. Ik had het ook niet door, want was in de keuken bezig.
Groetjes,
Bibi

Guinevere

Guinevere

17-12-2008 om 21:51

Ja, het was veel te echt, slecht van nl1

Mijn 6-jarige draait ook zijn hand niet om voor enge films (LOTR in tekenfilmversie, ook heftig) maar dat met die overvallers in Opsporing Verzocht kon hij feilloos van die fantasiefilms onderscheiden. Nu weet hij dus dat er echte nare boeven bestaan, tot nu toe waren boeven gewoon domkoppen die er niets van begrijpen in zijn beleving. Weer een kinderrealiteit aan duigen. NL1 bedankt! :-p

Sjillie

Sjillie

22-12-2008 om 08:46

Mijn middenbouwer

van 6 kijkt graag naar: how it's made, autorace (motor tv), wegmisbruikers, der sendung mit die mause, avatar,
politie achtervolgingen, spongebob, Lingo, wt's the question.

Maar hij kijkt stiekem ook nog graag met zijn 4 jarige zusje naar Bumba, teletubbies, zandkasteel, koekeloere en flip de beer.

Op DVD is thomas de stoomlocomotief zijn grote favoriet, zoon heeft ook er ook veel treinen van en speelt hele afleveringen mee na!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.